Apple ID наплата на лозинки

Сигурно секој кој користи iOS разбира колку е важно да се сеќава на лозинката за вашиот Apple ID Сигурно секој кој користи iOS разбира колку е важно да се сеќава на лозинката за вашиот Apple ID. Впрочем, ако го заборавите, нема да можете да се најавите на вашата iCloud профил, да преземате нова музика или да преземате апликации за iPhone и iPad. Веќе сте помислиле дека ви е потребно Јаболко поправка Киев , но можеби ќе можете сами да ја вратите лозинката, и ние ќе ви помогнеме со ова.

За да повратите лозинка, треба да покажете на системот дека сеуште се сеќавате нешто, и ова "нешто" ќе ви помогне да се идентификувате како сопственик на сметката. Како може да се направи ова?

Ресетирај ја лозинката на Apple ID користејќи е-пошта.

Одете на http://iforgot.apple.com. Внесете го вашиот Apple ID, а потоа потврдете "Напред". Изберете "Е-пошта автентикација" и кликнете "Напред" повторно. Сега одете на е-поштенската кутија на која сте приложиле ID на Apple, и направете се што е напишано во инструкциите.

Ресетирајте ја лозинката на Apple ID користејќи безбедносни прашања

Се враќаме на страницата за обновување на лозинката. Внесете ја вашата Епл ИД, но сега изберете "Одговори на тест прашања". Сега ќе ви биде побарано да го дадете датумот на раѓање и секако точниот одговор на безбедносните прашања. Постојат три од нив, и по правило, треба да ги знаете одговорите на нив. Ова е, на пример, прекарот на вашето прво куче или мачка, името на вашата омилена музичка група или името на братучед. После тоа, лозинката ќе биде ресетирана, и тоа ќе биде доволно за да внесете нова. Се надеваме дека ќе се сетите на овие одговори, во спротивно ќе биде потребен Apple Kiev поправка.

Можеби вашата сметка е поврзана со верификација во две чекори. Тогаш шемата ќе биде малку поинаква.

Враќање на Apple ID во случај на верификација во два чекори

Повторно одете на страницата http://iforgot.apple.com. Сега, откако ќе влезете во Apple ID, ќе ви треба клуч за обновување. Запомнете - треба да го добиете кога ќе го инсталирате тестот со две чекори. Овие информации треба да се евидентираат на вашите надворешни медиуми, по можност на хартија, а не електронски. Внесете го ова копче и одберете го уредот на кој треба да пристигне четирицифрениот код за верификација. По чекањето за SMS, внесете го кодот и изберете "продолжи". Сега можете да внесете нова лозинка (секако различна од старата). Потврдете го и кликнете на "лозинката за ресетирање".

Што да направите ако клучот за обновување не ви е достапен и не можете да го најдете? За жал, во овој случај, нема да помогне дури и поправка на Apple Киев . Во оваа ситуација, ќе биде невозможно да се врати лозинката. Да се ​​надеваме дека ќе успеете. И ако имате проблеми со создавање на нов Apple ID, секогаш сме подготвени да ви помогнеме.

Како може да се направи ова?
Што да направите ако клучот за обновување не ви е достапен и не можете да го најдете?
IRC (Internet Relay Chat)