Avg отстранување алатка. Отстранување на трети лица анти-вирус

 1. Првиот начин целосно да го отстраните avg 2015 антивирус од компјутер или лаптоп
 2. Вториот начин да го избришете папката avg 2015 од вашиот компјутер
 3. Третиот начин целосно да се отстрани avg 2015 антивирусна програма без да остават траги
 4. Клучни карактеристики и функции
 5. Комунална употреба
 6. Користење на почисти и алатки за Windows
 7. Како да се отстрани AVG со помош на AVG Remover
 8. Како да го отстраните AVG со помош на Windows алатки
 9. Како да го отстраните AVG користејќи Revo Uninstaller или CCleaner
 10. Како да ја преземете и користите алатката за да го отстраните avg антивирус 2015

AVG Internet Security 2015 Антивирус има вградена заштита и го отстранува од компјутер / лаптоп, не целосно или дури делумно, ако се обидете да го направите ова со помош на вградениот Windows 7 или Windows 8

Сепак, дури и ако успеете делумно да ја отстраните програмата Avg 2015 од компјутерот, нема да можете да ја инсталирате подоцна - системот ќе смета дека антивирусната програма е веќе инсталирана.

Горенаведеното се однесува на август 2015 година, програмите 2012, 2013, 2014 година не се толку силно вградени во системот и се отстрануваат полесно.

Постојат неколку опции за целосно отстранување на AVG Internet Security 2015 / антивирус без да остават траги.

Подолу ќе покажам три начини - одберете го оној кој го сакате, иако го препорачувам вториот, тој е со највисок квалитет.

Патем, користејќи ги истите методи можете да ја отстраните програмата AVG pc tuneup 2015, со исклучок на последната опција.

Првиот начин целосно да го отстраните avg 2015 антивирус од компјутер или лаптоп

Постои многу висококвалитетна програма за отстранување на сè што не ви е потребно на компјутер или лаптоп, вклучувајќи го и авг 2015 антивирус, додека не оставате траги - Revo Unistaler.

Ако сметате дека е на руски и е потполно бесплатна, Ви препорачувам секогаш да го имате на вашиот Windows 7 или Windows 8 или Windows 10.


За да ја преземете и запознаете со упатствата за тоа како да го користите, да избришете сè, да не оставате никаква трага или како да е модерен на интернет за да зборувате / пишувате "опашки" -

По инсталацијата, одберете ја потребната датотека (на пример, PC tuneup) во мојот случај е ECET антивирус (како што е прикажано на сликата подолу), попрете го со кликнување на него еднаш со левото глувче и кликнете на "избриши" на врвот, а потоа следете ги инструкциите или инструкциите во самата програма отстрани траги.

Вториот начин да го избришете папката avg 2015 од вашиот компјутер

Овој метод се состои во бришење на папката во која е инсталиран Avg 2015 антивирусот. Помош Unlocker ќе ви помогне во тоа.

Се бришат папките што не се избришани, на пример, компјутерски подесување. Можете да го преземете само да се отстрани целосно, без да остават траги, тогаш треба да користите друга програма: CCleaner и чисти својот регистар.

Превземи CCleaner може Сепак, во повеќето CCleaner Постои прилично добар деинсталирање на датотеки.

Ако поради некоја причина првите две опции не успеаја, тогаш користете трошење што беше обезбедено од страна на програмерите себе.

Третиот начин целосно да се отстрани avg 2015 антивирусна програма без да остават траги

Оваа опција е најдобра целосно отстранување Антивирус AVG Internet Security 2015, за компјутер tuneup, не е погоден.

За да го користите, прво одреди ја ширината на прозорците: X86 или X64.

Потоа одете и преземете ја алатката која одговара на дигиталниот капацитет на вашиот компјутер, поточно прозорците.

По симнувањето на алатката, треба само да го извршите, тогаш тоа ќе стори сé што е самостојно, до рестартирање на компјутерот на крајот од процесот на целосно, неотповикливо отстранување.


Иако сеуште може да треба да потврдите дека навистина ќе го отстраните производот, но ова веќе е најнов.

Главната работа е дека можете безбедно да го направите она што го посакувале порано, и инсталиран антивирус август 2015 година, не ви е дозволено.

Да, јас скоро заборавив, дали сте сигурни дека сакате целосно да го отстраните Avg 2015 антивирусот? може (со кликнување на врската ќе дознаете како). Успеси.

AVG Remover е мала апликација од AVG антивирусен развивач на софтвер. Името на програмата целосно ја открива својата цел, која се состои во целосно отстранување на AVG Антивирусна слободен AVG Internet Security, AVG заштита, AVG Ultimate, AVG AntiVirus и AVG Zen од вашиот компјутер. Отстранувајќи ги горенаведените апликации користејќи стандарден деинсталирање, ризикувате да оставите многу траги од нивната активност во системот, како што се: клучеви во регистарот, извештаи, привремени датотеки. Но AVG Remover воопшто нема да дозволи ова. Програмата темелно ќе ги пребрише се што останува по отстранувањето на антивирусите, па дури и врши дополнителни проверки.

Работа со AVG Remover се одвива во три едноставни чекори. Прво треба да се согласите со условите на договорот за лиценца во стартниот прозорец. Следно - почекајте додека програмата не го анализира вашиот компјутер за присуство на AVG производи и направи листа на пронајдени. Сега само изберете програми што треба да се избришат со ознаки за проверка, кликнете "Отстрани" и повторно почекајте малку додека не се заврши отстранувањето. Откако ќе ги деинсталирате скоро сите програми од AVG, ќе треба да го рестартирате компјутерот. Со завршувањето на сите горенаведени чекори, засекогаш ќе се ослободите од непотребни апликации, "уништувајќи ги" сите траги од нивните активности. AVG Remover е потполно бесплатен и работи во пренослив режим.

Забележете дека кога ја користите програмата целосно ќе ги отстраните поставките за антивирус и содржината на "Карантин".

Клучни карактеристики и функции

 • ви овозможува целосно да го отстраните антивирусот од AVG;
 • Работи со AVG AntiVirus, AVG AntiVirus Free, AVG Internet Security, AVG Zen, AVG Ultimate и AVG заштита;
 • целосно ги брише сите траги од активностите на сите горенаведени програми;
 • работи како чекор по чекор волшебник;
 • не бара инсталација и е достапна целосно бесплатно.

Како да се отстрани AVG од компјутерот целосно - прашање што се појави меѓу многу корисници кои се обиделе да располагаат со антивирус. Не многу луѓе знаат дека антивирусите се специјална група програми кои се опремени со посебен механизам за самоодбрана, затоа е тешко да се отстрани AVG од компјутер и практично е невозможно да се направи стандард.

Комунална употреба

Специјална алатка за отстранување - најдобар начин да се ослободи од aug. AVG Remover може да се симне на официјалната веб страница на компанијата. Во делот "Поддршка" кликнете на копчето "Преземања и надградби". Потоа одете во "Комунални услуги". Во листата подолу ќе ги видите AVG алатките за отстранување. Кликнете на една од линковите, и вашиот компјутер ќе започне со преземање. После тоа, потврдете го започнувањето на бришењето како администратор. Деинсталацијата ќе се прикаже на екранот на Вашиот уред. Оваа алатка ќе ви помогне целосно да го отстраните AVG антивирусот. По бришење на програмата, вашиот оперативен систем автоматски ќе се рестартира.

Користење на почисти и алатки за Windows

Отстранувањето на AVG Zen Antivirus исто така е можно со употреба. Оваа програма е позната како еден вид "почиста" која ги отстранува различните софтвер од вашиот уред. Преземете го Скилер од официјалниот сајт, а потоа извршете. Во менито што излегува на екранот, кликнете на иконата "Услуга". Потоа изберете "Деинсталирање програма." Најдете AVG за да се отстрани од листата. После тоа, кликнете на копчето за деинсталирање и следете ги инструкциите што се појавуваат на екранот на мониторот. Кога постапката за отстранување е завршена, сами го рестартирате уредот. Последниот чекор е повторно да се поправи Cleaner, да ги пронајдете функциите "Clean" и "Registry" и да ги избришете непотребните датотеки преостанати од софтверот.

Ако не сакате да преземете дополнителни комунални услуги и не знаете како целосно да го отстраните антивирусот од вашиот компјутер, користете ги алатките на Windows. Сепак, ефективноста на овој метод е ниска, бидејќи или не целосно исчезнува или воопшто не е деинсталирана. За да ги користите алатките на Windows, кликнете на копчето "Start" и одете на "Control Panel". Потоа кликнете на иконата "Избриши програма" во соодветниот програмски дел. Пронајдете го AVG во листата и кликнете на него со левото копче на глувчето. На врвот на листата ќе ја видите функцијата "Избриши". Во таа ситуација, ако вашиот оперативен систем "правилно ги перцепира" сите ваши дејства, панелот за деинсталирање ќе биде пуштен на слобода. Кога ќе завршите, рестартирајте го компјутерот.

Сепак, најдобрата алатка е посебна алатка.

Не можете да избришете антивирусна програма Ср? Не грижи се, подолу ќе пишувам три лесни начини Како да се отстрани avg антивирус од вашиот компјутер. Изберете најзгодно за вас.

Како да се отстрани AVG со помош на AVG Remover

На официјалната веб страница на AVG постои специјална алатка за целосно отстранување на сите производи на оваа компанија. За 64-битни оперативни системи преземете http://download.avg.com/filedir/util/support/avg_remover_stf_x64_2015_5501.exe, за 32-битни оперативни системи кликнете на овој линк http://download.avg.com/filedir/util/ support / avg_remover_stf_x86_2015_5501.exe. Ако не го знаете вашиот цифрен капацитет оперативен систем , потоа одете во менито "Start", десен-клик на "Computer" и изберете "Properties". Најдете "Тип на систем" во прозорецот што ќе се отвори, ќе се прикаже ширината на ширина на вашиот Windows. Можете исто така да ја видите длабочината на битката преку Start -> Control Panel -> System and Security-> System. Преземете на работната површина на горенаведените линкови корисна алатка саканиот бит. Извршете AVG Remover и кликнете "Да" во прозорецот што се отвора.

AVG Remover целосно отстранете го антивирусот и автоматски го рестартира компјутерот. По рестартирање, не заборавајте да инсталирате нов антивирус.

Како да го отстраните AVG со помош на Windows алатки

Најлесен начин, но не секогаш најдобриот. Отворете ја контролната табла од менито Start.

Кликнете на "Деинсталирање програма" (ако не, тогаш "Програми и функции" или "Додај или отстрани програми", во зависност од верзијата на Windows).


Во листата што се отвара, кликнете на AVG и кликнете на "Избриши" погоре.


Започнува процесот AVG отстранување. Потврдете го бришењето и рестартирајте го компјутерот по завршување.

Како да го отстраните AVG користејќи Revo Uninstaller или CCleaner

Можете да го отстраните AVG користејќи специјализирана алатка. Во Revo Uninstaller, кликнете на AVG во листата на програми и кликнете на "Избриши" (немам AVG на мојот компјутер, па затоа ја кликнав на друга програма на сликата). Следете ги инструкциите за програмата додека AVG не е целосно отстранет.


Во CCleaner, одете во делот "Сервис", изберете "Деинсталирање на програми", кликнете на AVG и кликнете на "Деинсталирање" копчето. Слично на методот погоре, завршете го отстранувањето и рестартирајте го компјутерот.


Да се ​​отстрани avg антивирус 2015, вклучувајќи интернет-безбедност , треба да ја преземете алатка за отстранување. Постарите верзии на 2012, 3013, 2014 беа отстранети полесно, иако постојат и комунални услуги за нив.

Во 2016 или 2017 година мислам дека се појавуваат нови. Овде, на крајот од снимањето, можете да ја преземете алатката за отстранување на avg 2015.

Вирусите стануваат се понапредни, така што тие не можат самостојно да го отстранат или оневозможат AVG антивирусот, програмерите ги зајакнаа нивните политики.

Претходно, тоа може да се отстрани барем, а потоа само чистење на регистарот.

Сега тоа не е доволно. Антивирусни aug 2015 работи речиси истовремено со Windows, и трчање апликација отстранување на системот никогаш нема да дозволи.

Патем, може да антивирус преку Интернет безбедност 2015 го отежнува изведувањето на некоја задача на компјутер или лаптоп.

Потоа целосно да го избришете тоа не е потребно, можете едноставно, а потоа повторно да го вклучите.

Како да ја преземете и користите алатката за да го отстраните avg антивирус 2015

На крајот од снимањето (пред коментарите) ќе најдете два врски за да ја преземете услугата за отстранување на avg 2015 антивирус - на руски.

Прво преземете смена за Windows 7 или Windows 8 - 32-битни. Со кликнување на второто преземање за 64-битна.

Значи, она што прво гледам како малку вашите Windows. По симнувањето, за да започнете, двоен-клик на иконата за комунални услуги.

Ќе ви биде даден договор за лиценца - прифатете го, потоа кликнете на "продолжи" линија.

После тоа, почекајте некое време (малку) додека не заврши процесот, по што ќе видите барање да не го рестартирате компјутерот или лаптопот, иако во повеќето случаи тоа се случува автоматски, без интервенција на корисникот.


Тоа е сè. По рестартирање, можете да инсталирате друг антивирус или да ги решите вашите проблеми.

Ако имате постар антивирус инсталиран, а потоа побарајте го соодветниот деинсталтер на мрежата - тие се бесплатни и најдобро е да ги преземете од официјалниот сајт. Успеси.

ОС:
XP, Windows 7, 8, 10

Да, јас скоро заборавив, дали сте сигурни дека сакате целосно да го отстраните Avg 2015 антивирусот?
IRC (Internet Relay Chat)