Блокирајте инстаграм во исто време. Како да ја избришете страницата на Instagram постојано или привремено

 1. Како да ја избришете сметката на Instagram од вашиот телефон
 2. Како да се отстрани од Instagram на вашиот компјутер
 3. Како да се пензионира од Instagram засекогаш
 4. Како привремено да ја блокирате вашата сметка на Instagram
 5. Како трајно да избришете сметка на Instagram
 6. Како да ја избришете страната Instagram засекогаш
 7. Видео
 8. Дали ви треба?

Корисниците сè повеќе размислуваат дали е можно да се пензионира од Instagram, на потребата да се знае како правилно да се изврши акцијата. Ова е предизвикано од создавањето на нов корисник договор, каде што управувањето го задржува правото да ги користи сликите на корисниците за комерцијални цели. Покрај тоа, почнаа да се појавуваат многу досадни реклами, сите видови на тестови и промоции. Како да се отстрани од Инстаграм од iPhone или друг мобилен?

Како да ја избришете сметката на Instagram од вашиот телефон

Со обични мобилен телефон Не можете да го деактивирате профилот, но паметен телефон ќе ја даде оваа можност. Многу луѓе ја користат Андроид верзијата на мобилни уреди, па сметаат дека алгоритам: како да излезете од Instagram преку Android телефон или било кој друг. Ова е малку потешко да се направи отколку од компјутер, само треба да извршите акции во прелистувачот. Прочитајте чекор по чекор инструкции како да ја избришете сметката на Instagram од вашиот телефон и продолжи:

 • Одете во мобилниот прелистувач на вашиот паметен телефон.
 • Одете на страницата за социјално вмрежување (instagram.com).
 • Копирајте ја адресата или внесете ја во полето за адреса.
 • Кликнете на копчето "Внеси" на дното на страницата.
 • Внесете ги вашите лични податоци (најава, лозинка). Внесете ја вашата страница.
 • Направете го вашиот аватар за да го изберете елементот "Уреди профил".
 • На страната подолу најдете "сакам да ја избришам мојата сметка", кликнете.
 • Следно, треба да ја изберете причината што ве поттикна да го отстраните вашиот профил од социјалната мрежа. Системот ќе понуди алтернативни решенија за да не оставите целосно. Но, ако сте сигурни за вашата желба, продолжи да се движиме смело кон вашата цел.

Апликацијата е избришана, но фотографиите и податоците се зачувуваат. Секогаш ќе се опоравиш ако сакаш. Ако сте заинтересирани за прашањето како целосно да се избришете на социјалната мрежа без можност за наплата, потоа откако ќе ја внесете вашата лозинка, притиснете го црвеното копче "деактивирај ја мојата сметка засекогаш". Омилени фотографии кои се на вашата страница, ќе можете да ги зачувате со преземање на програмата Instaport на интернет. Клучот е притиснат - ќе се избрише засекогаш!


Како да се отстрани од Instagram на вашиот компјутер

Малку е полесно да се ослободите од вашата сметка од компјутер, но дури и тогаш ќе мора да дејствува според шемата:

 • За да избришете страница на Instagram, одете на нивната официјална веб-страница и најавете се.
 • Внеси корисничко име и лозинка.
 • Откако ќе кликнете на глувчето на вашето име, внесете, влезете во полето за уредување на профилот.
 • Кликнете на копчето од десната страна "Сакам да ја избришам мојата сметка." Профилот е избришан. Многу едноставно!

Постои забрзан начин да се елиминира. За ова:

 • Внесете во полето за пребарување instagram.com/accounts/remove/request.
 • Отворете ја страницата. За авторизација, внесете ја вашата лозинка и најава.
 • Следно, наведете ги податоците за деактивирање. Времето ќе биде малку пократко, постапката ќе биде малку полесна. Прави како што сакате!

Како да се пензионира од Instagram засекогаш

Сте научиле како да го избришете профилот во Instagram. Со цел да го направиме процесот уште полесен за вас и да го направите целосно достапен, нашето видео ќе одговори на вашето прашање - како да се пензионирате од Инста. Ако во иднина ќе одлучите повторно да го користите ова социјална мрежа , ќе мора да внесете нова е-адреса. Минатото е-пошта за регистрација на корисници повеќе не е можно.

Доволно е само да ги отворите програмските подесувања на телефонот и да кликнете "Избриши сметка". Ја искористив оваа убава особина и добив половина час слободно време на ден :).

Во следното ажурирање, оваа функција беше отстранета од поставките на програмата. Наместо тоа, тие додадоа две нови: привремено блокирајте ја сметката и постојано да ја избришете сметката. Јас ќе кажам за секој од нив подетално.

Како привремено да ја блокирате вашата сметка на Instagram

Ако одлучите привремено да ја блокирате вашата сметка, сите ваши подесувања, фотографии, коментари и допаѓања ќе бидат скриени, но не се избришани и ќе ви бидат достапни повторно кога ќе одлучите да го активирате сметка .

Што ви е потребно привремено да го блокирате вашиот Инстаграм:

 1. Влезете во instagram.com од мобилен прелистувач или компјутер. Блокирањето на сметка од апликацијата Instagram нема да работи.
 2. Кликнете на вашиот прекар во горниот десен агол на екранот и одберете Edit Profile.
 3. Притиснете Привремено го оневозможите мојот профил (доле десно) и следете ги упатствата.

За да ја блокирате вашата сметка, прво мора да се најавите. Ако не можете да се најавите, прво ќе треба да ја вратите лозинката.

Ако сакате вашата сметка да стане скриена, не можете да ја блокирате, туку да ја направите приватна или да забранете непријатни луѓе.

Како трајно да избришете сметка на Instagram

Забелешка: ако ја избришете вашата сметка, вашата сметка, фотографии, видеа, коментари, сака и листа на следбеници ќе бидат трајно избришани.

Избришете ја сметката во апликацијата на телефонот не работи, така што, како и за привремено заклучување, треба да отидете на веб-страницата instagram преку мобилен прелистувач или од компјутер.

Потоа отворете

Здраво Услугата Instagram може да се нарече најпопуларен ресурс за обработка и објавување фотографии. Бројни алатки и филтри овозможуваат секој корисник да се чувствува како вистински професионалец во областа на фотографијата и да создаде свој "фото албум". Само се случува да сакам да создадам нова страница или само да се уморни од рекламирање. Во такви случаи, прашањето е сосема релевантно - како да избришете страница на Instagram. Денес ќе се занимаваме со ова прашање, и јас ќе ти кажам едноставни начини елиминирање на страницата во оваа услуга.

За многу корисници, конечно бришење е екстремна мерка, и затоа треба добро да размислите. Постојат два начина за развој на настаните:

 • Постојана елиминација
 • Привремено блокирање

Бројни фотографии повеќе не можат да се обноват, и откако ќе се создаде нов, ќе мора повторно да ги пребарувате претплатниците и да ги сакате. Дали ви треба? Ако ви е тешко да одговорите, користете привремена брава. За да го направите ова, можете да користите и паметен телефон и компјутер.

 • Одете во вашиот профил на instagram.com и кликнете на копчето "Измени профил":


com и кликнете на копчето Измени профил:

 • Скролувајте надолу и во долниот десен агол најдете врска со привремено заклучување на сметката:


Скролувајте надолу и во долниот десен агол најдете врска со привремено заклучување на сметката:

 • Следно, ќе треба да ја одберете причината за блокирање и да ја внесете лозинката, добро, сè што треба да направите е да притиснете на големото сино копче што се отвора подолу, вашиот телефон исто така ќе се справи лесно:


Следно, ќе треба да ја одберете причината за блокирање и да ја внесете лозинката, добро, сè што треба да направите е да притиснете на големото сино копче што се отвора подолу, вашиот телефон исто така ќе се справи лесно:

Сега вашата сметка ќе биде скриена додека повторно не влезете. Забележете дека привремената деактивација не е достапна повеќе од еднаш на секои 7 дена.

Како да ја избришете страната Instagram засекогаш

Дали сè уште сакате целосно да ја деактивирате страницата? Потоа прочитајте.

Опција Еден:

 • Одете на официјалната веб-страница на услугата Instagram.
 • Влезете во вашиот профил користејќи корисничко име и лозинка.
 • Откако сте во вашата сметка, одете на ливчето "Измени профил":


Откако сте во вашата сметка, одете на ливчето Измени профил:

 • Многу луѓе мислат дека тука можете само да ги промените вашите податоци, но во реалноста постои негувана референца "Сакам да ја избришам мојата сметка".
 • Откако ќе кликнете на врската, треба да ја изберете причината за неотповикливо исклучување или да напишете своја.
 • Следно, внесете ја лозинката за да потврдите деактивирање.
 • Последниот чекор - кликнете "трајно избришете ја мојата сметка."

За жал, во 2017 година, програмерите деактивираа таква можност, давајќи им можност само привремено заклучување. Тоа е, можете еднаш да го блокирате и повеќе не одете на вашата страница, која ќе стане невидлива за надворешниот свет.

Втората опција е поедноставна:

 • Во компјутерот, следете ја врската. Патем, ја најдов оваа врска во делот за помош на официјалната страница на Instagram.
 • Внесете ја вашата лозинка и најава, така што веднаш ќе се најдете на страната со прашањето за причината за напуштање на услугата Instagram:


Внесете ја вашата лозинка и најава, така што веднаш ќе се најдете на страната со прашањето за причината за напуштање на услугата Instagram:

 • Откако ќе ги дадете вашите одговори, едноставно трајно оневозможете ја вашата лична сметка.

Разликата во овие две опции е само во фактот дека во вториот случај веднаш стигнете до десната страна. Ви препорачувам да видите следна настава што јас го снимив посебно за моите читатели.

Видео

Отстранување од мобилен уред

Ако сте корисник на Андроид, одете во менито за поставки, изберете "Апликации". Овде ќе го најдете целиот софтвер инсталиран на вашиот уред, вклучувајќи го и Instagram. Допрете еднаш на име на програма за да внесете детални опции. Останува само да кликнете на копчето "Избриши" и да ја потврдите вашата акција:


Во различни верзии на Android, интерфејсот е различен, а етикети може да бидат различни.

Ако имате iPhone, дејствата ќе бидат различни. Најдете апликација на вашиот уред, а потоа притиснете ја иконата и држете ја за неколку секунди. Потоа во горниот агол од левата страна се појавува "X", кликнете на него и притиснете за да го деактивирате:


Потоа во горниот агол од левата страна се појавува X, кликнете на него и притиснете за да го деактивирате:

Дали ви треба?

Или можеби нема потреба да се ослободите од профилот, бидејќи едноставно не можете да одите таму или не веднаш да испраќате фотографии од вашиот мобилен. Услугата ви овозможува едноставно да го елиминирате непотребното снимање. За да го направите ова, одберете фотографија за бришење, под фотографијата има копче од дополнителното мени каде што има дејство "избриши".

Важно е да се напомене дека ако одлучите да ја напуштите фото-услугата засекогаш, тогаш нема да може да се опорави. Сите податоци кои се наоѓаат на страницата се бришат заедно со профилот. Навистина се надевам дека информациите за тоа како да ја избришете страницата на Инстаграм беа корисни за вас. Не заборавајте да го препорачате на пријатели. Среќен сум што можам да одговорам на вашите прашања.

Со почит, Виктор!

Како да се отстрани од Инстаграм од iPhone или друг мобилен?
Дали ви треба?
IRC (Internet Relay Chat)