Додајте нов елемент. Што значи да додадете додаток во Yandex?

 1. Инсталација на Yandex виџетот за пребарување
 2. Почеток на инсталацијата
 3. Чекор 1 - Општи подесувања
 4. Чекор 2 - Прилагодете го формуларот за пребарување
 5. Чекор 3 - Прикажување на резултатите од пребарувањето
 6. Чекор 4 - Проверка на работењето на Yandex Search модулот
 7. Чекор 5 - Внеси го кодот
 8. Чекор 6 - Внесете го кодот на вашата веб-страница
 9. Додатоци за Yandex
 10. Google Widgets
 11. Зошто е прикажана грешка "Не успеав да додадам додаток"?
 12. Како да ја вратите апликацијата Google Search?

додадете ја следнава линија:

Тоа е сè. Сега сајтот има своја убава умираат. Патем, ако не се прикажува веднаш - треба да ја отстраните плочата од страницата од таблата, а потоа повторно да ја додадете таму. За други корисници, таа ќе се ажурира следниот пат кога ќе го отворите прелистувачот и таблата.

Манифестот има некои поинтересни функции кои може да се најдат на страната на API одборот. Има многу интересни известувачи за функциите - икони кои го информираат корисникот за нова лична порака или некои други ажурирани информации. Ова е многу погодно ако страницата поддржува прикажување известувања, односно ако има нешто да се прикаже во две или три цифри.

Ако сеуште не функционира, тогаш исчистете ја кешот на страницата (кешот на страницата до нова датотека правилно даден од серверот). Потоа не работев. И само помогнато е само отстранувањето на стариот елемент од "Табла" и додавањето. И сега, конечно, сè беше како што треба.


Честитки колеги! Сега ќе се обидам да објаснам зошто и како да го инсталирам графичкиот приказ на Yandex на страницата (Yandex.Search).

Секоја страница / блог мора да се пребарува на сајтот. Ова се однесува на лични блогови, онлајн продавници и корпоративни портали.

И ако потрагата е направена несмасно, корисникот го напушта местото без да ги пронајде потребните информации. Ова е полн со губење на клиенти, претплатници и на крајот пари.

Применет за мојот бизнис, можам да кажам следново - меѓу моите добавувачи има неколку големи федерални мрежи со свои корпоративни портали. Опсегот од нив се сече, цените се исти, кого да изберат? Одговорот лежи на површината - погодноста за наоѓање на вистинскиот производ и олеснување на нарачката.

Таквите големи корпорации обично ги спроведуваат порталите сами по себе, но морам да кажам дека не е секогаш добро во тоа. Има внатрешни и надворешни револуции на медалот. Од една страна, системот работи без неуспеси и грешки, но од друга страна, интерфејсот е слаб и функцијата за пребарување се спроведува ужасно.

Неодамна, еден од моите добавувачи рече дека тој добил модул за пребарување од Yandex, и по некое време неговата продажба почнала да се зголемува. Дали разбирате што добивам? Но, ова е сите текстови, назад кон нашите блогови, каде што сè е многу полесно.

Имплементацијата на функцијата за пребарување може да се организира на неколку начини:

 • Интегрирано пребарување на WordPress
 • Алатка од пребарувачите (Yandex.Search)

Инсталирање на трети лица модул позитивно влијае оптимизација веб-сајт за оптимизација за пребарувачите, како и SEO оптимизација на содржината на вашиот блог. Силно препорачувам да го прочитате мојот напис, во кој ќе најдете одговори на она што страницата треба да биде во однос на пребарувачите.

Инсталација на Yandex виџетот за пребарување

Вграденото пребарување од платформата на WordPress е прилично лошо, нема напредни функции како Yandex.Search:

 • Способност да се земе предвид морфологијата;
 • Флексибилност на подесувањата - можност за прилагодување на формуларот за дизајнирање на страницата;
 • Издавање совети за пребарување за лесно пребарување;
 • Статистика за пребарување;
 • База додаток синоним за нивните опции.

Инсталирањето на модулот Yandex.Search на вашата веб-страница е многу едноставно. Ајде да ја искористиме оваа постапка чекор по чекор.

Почеток на инсталацијата

За да го инсталирате модулот за пребарување од Yandex, одете на https://site.yandex.ru/ и притиснете го големото копче со исто име.


Спецификација - пред да започнете со инсталацијата, мора да се најавите на вашата сметка на Yandex, кои немаат сметка, мора да имате еден. Откако ќе кликнете на копчето Постави пребарување , ќе биде побарано да го прифатите корисничкиот договор, кој мора да го потврдите со полето за избор на крајот од договорот.

Чекор 1 - Општи подесувања

Понатамошната инсталација е логична и разбирлива. Наведете го името на пребарувањето, оставете го филтерот Умерено . Треба да го додадете вашиот сајт во областа за пребарување, можете да додадете неколку сајтови кои припаѓаат на вас, додека внесувате барање, пребарувањето ќе се одвива на наведените сајтови.


Чекор 1 - Општи подесувања

Ако вашиот сајт не е потврден, користете права, тогаш нема да пропуштите. Мора да ги потврдите правата на сајтот во Yandex.Webmaster. Направете го тоа многу едноставно, сега ние нема да се задржиме на оваа постапка.

Чекор 2 - Прилагодете го формуларот за пребарување

Во овој чекор, користејќи го визуелниот дизајнер, креираме дизајн за пребарување за вашиот сајт. Можете да изберете форма со и без позадина, да изберете боја на позадина, боја на поле за внесување барање, итн. Бидете сигурни да експериментирате со овие полиња, и изберете ги боите за вашиот блог дизајн.

На дното на конструкторот е прикажана конечната форма за пребарување. Во иднина, секогаш ќе биде можно да го смениме дизајнот на формуларот, така што не продолжиме долго на овој чекор и продолжуваме со следниот.


Во иднина, секогаш ќе биде можно да го смениме дизајнот на формуларот, така што не продолжиме долго на овој чекор и продолжуваме со следниот

Чекор 3 - Прикажување на резултатите од пребарувањето

Овој чекор дефинира како ќе изгледаат резултатите од пребарувањето. Еве ве советувам да не менувате ништо многу, но само за да го поправите јазичето Каде да ги покажете резултатите:


Прилагодете ги резултатите од пребарувањето

Останатите објекти може да се остават како стандардни. Единствената проверка тука советува да се стави - по важност.


Единствената проверка тука советува да се стави - по важност

Чекор 4 - Проверка на работењето на Yandex Search модулот

Во овој чекор, треба да проверите како функционира Yandex Search модулот на страницата. Во полето за пребарување, внесете го името на која било од вашите статии и бидете сигурни дека пребарувањето работи добро.


Проверете пребарување на работа

Чекор 5 - Внеси го кодот

Во овој чекор, го добиваме кодот на пребарувачкиот модул за вметнување во вашиот сајт.


Чекор 6 - Внесете го кодот на вашата веб-страница

По копирањето на кодот (Ctrl-A) одете на админ панелот на нашиот блог - Изглед - Додатоци. Изберете го елементот за текст и повлечете го на страничната лента каде што ни е потребна. Обично, графичкиот елемент за пребарување на "Јандекс" е инсталиран во горниот десен дел од блогот.

Кои се графичките контроли и како да ги инсталирате

А графичка контрола е графички модул, или подобро, мали програми кои се на работната површина и секогаш може да се користи за да ги видите времето, времето, новостите, поштата, да играат едноставна игра и исто така се користат за брзо пренесување информации без помош на веб. прелистувач. Со цел да го инсталирате додатокот кој ви е потребно, преземете специјална програма на интернет.

Додатоците (gadgets) се базираат на стандардни веб-технологии, вклучувајќи JavaScript и CSS, но тие не секогаш може да се сметаат за AJAX производ, бидејќи тие не можат да комуницираат со далечински сервер. За програмери на графички контроли, препораките велат дека е подобро да се даде на кодот способност за работа кога поврзувањето со мрежата е исклучено.

Како да инсталирате додатоци? - ова прашање често се поставува, особено ако за прв пат се среќавате со графичките контроли. Сега ќе ви кажеме како да инсталирате модули за страницата, графичките контроли на Yandex и Google gadgets.

Додатоци за Yandex

За да инсталирате додатоци на страницата пребарувач Yandex треба да биде на врвот на главната страница на Yandex, кликнете на линкот "Прилагоди" и изберете елемент "Изглед" во опаѓачкото мени. После тоа, страницата "Подесувања на страницата" ќе се отвори таму. Треба да кликнете на зеленото копче "Додај нов блок", кое ќе ви пренесе на каталогот за додатоци. Тогаш сè ќе биде лесно. Одете во категоријата што ни треба, престанете да го изберете вашиот gadget и кликнете на него. Потоа се појавуваме на страната за поставки на Yandex, каде што избираме "остави" избраниот елемент или "избриши". По инсталирањето на сите додатоци кои ни се потребни, ние ги зачуваме резултатите од нашата работа со кликнување на копчето "Save".

Google Widgets

За да инсталирате gadgets на страната за пребарување на Google , одете на страната iGoogle и кликнете на врската "Додај содржина". Потоа стигнете до директориумот со разни уреди. Изберете го саканиот gadget и кликнете на копчето "Инсталирај". Значи, ги инсталиравте gadgets на Google, тоа не беше толку тешко.

Таквите модули може да се инсталираат на било кој сајт кој се наоѓа на хостинг. За да инсталирате gadgets, мора да имате административни права или да имате пристап до промена на содржината на страниците на страницата. Дали ги поседувате сите права?

Па, сега престануваме да избираме на виџети што ви се допаѓа, откинувај го својот код за инсталација, копирајте го и ставете го кодот на страницата каде што сакаме да го инсталираме графичкиот елемент. Сè што е многу едноставно, веднаш по инсталацијата, графичкиот елемент почнува да ги задоволува посетителите со своето присуство и, се разбира, без проблеми.

Голем број графички модули се бескорисни и ќе имаат потреба од тинејџери кои повеќе се заинтересирани за своите надворешни податоци отколку нивната функционалност. Но, сите, некои од нив може да станат многу корисни и можеби ќе бидат неопходни за работата на инвеститорот.

Кога користите Андроид оперативен систем, порано или подоцна, некои корисници може да ја видат грешката "Не успеав да додадам елемент" кога уредувате десктоп додатоци. Сè што го правите со уредот и сите поставки што ги правите, влијаат на системот и неговото однесување. Ако одлучите да добиете root права за вашиот паметен телефон или таблет уред, треба да бидете подготвени за појава на такви грешки и нивната елиминација целосно паѓа на рамената.

Што акција доведе до појава на таква порака, како и како да се врати нормалното функционирање на уредот, ние ќе кажам во овој мал материјал.

Зошто е прикажана грешка "Не успеав да додадам додаток"?

Може да има две причини за оваа грешка да се појави, но двата од нив, на еден или друг начин, се поврзани со апликацијата Google Search, што е Android шекерче дури и повеќе интегрирани во различни компоненти на системот и постојано комуницираат со нив.

 1. Апликацијата Google Search ја запре работата во итен случај и затоа не постои можност да додадете нов елемент.
 2. Во процесот на добивање права за root, апликацијата Google Search беше нарушена и системот не можеше да го започне или работи, но не и целосно правилно.

Како да ја вратите апликацијата Google Search?

 • Проверете дали системот е на место. Google app Пребарувајте и дали работи правилно. Ако не, препорачуваме да го направите следново:
 • Отворете ја продавницата на Google Play.
 • Во потрагата, пронајдете ја апликацијата Google Search, која, иако е стандардна апликација Андроид шекерче, може да се преземе одделно и да се инсталира од продавницата.
 • Инсталирајте го во уредот.
 • Отворете ја апликацијата Google Search и тестирајте ја неговата ефикасност.

Може да се случи таква постапка да не ја исправи ситуацијата со додавање на графичката контрола на работната површина. Во овој случај, одете на следниот начин.

 • Притиснете и задржете го копчето за вклучување на уредот додека не се појави менито за исклучување.
 • Притиснете го копчето за исклучување и држете го неколку секунди додека не бидете известени да го ставите телефонот во безбеден режим.
 • Кликнете Во ред и почекајте. целосно рестартирање уреди.
 • Кога уредот е целосно вклучен, ќе видите мала порака на екранот во која се наведува дека уредот во моментов работи безбеден режим .
 • После тоа, исклучете го и вклучете го уредот на вообичаен начин, без да правите дополнителни манипулации.

По постапката за вчитување на уредот во безбеден режим и враќање во стандардниот режим, пробајте повторно да го додадете графичкиот елемент на работната површина. Ако повторно ја видите пораката за грешка, одете на следниот чекор од инструкцијата.

 • Одете во менито за поставки на уредот.
 • Изберете категорија Апликации.
 • Најдете ја апликацијата Google Search и отворете ја страницата со својства.
 • Исчистете го кешот и избришете ги сите податоци со притискање на соодветните копчиња на страната со својства.

Грешката "Не успеа да додаде виџети" повеќе не треба да се потсетува сама по себе.

Како да ја вратите апликацијата Google Search?
Опсегот од нив се сече, цените се исти, кого да изберат?
Дали разбирате што добивам?
Како да инсталирате додатоци?
Дали ги поседувате сите права?
Зошто е прикажана грешка "Не успеав да додадам додаток"?
Како да ја вратите апликацијата Google Search?
IRC (Internet Relay Chat)