[FAQ] Како да се овозможи и конфигурира iTunes натпревар за жителите на Украина / Русија

  1. Како да се претплатите на iTunes натпревар услуга без американска кредитна картичка
  2. Активности:
  3. Фаза 1 Анализа на медиумската библиотека
  4. Фаза 2 Појавување
  5. Фаза 3 Преземање неспоредлива музика

Вчера, нашата сакана компанија за јаболко издаде нова верзија на својот мултимедијален комбинат

Вчера, нашата сакана компанија за јаболко издаде нова верзија на својот мултимедијален комбинат. iTunes 10.5.1 . Главната иновација на ова собрание е услугата iTunes натпревар кој претходно беше достапен само за бета тестирање програмери. И сега сите шарм на нови производи можат да ги користат ... само американски жители. За жал, да?

Дури и да има Американски iTunes сметка во комбинација со iTunes Подарочна картичка нема резултат - туната бара американска пластична картичка. Како да се биде жител на Украина, Русија и други земји кои сакаат да ги вкусат непристапните плодови? Како што се испостави, постои излез.

Како да се претплатите на iTunes натпревар услуга без американска кредитна картичка

Предуслови:
  • Припејд картичка VISA поврзана со адресата во САД

Првите две точки не бараат дополнителни објаснувања, но јас ќе ви кажам за третиот. Секоја припејд картичка VISA, која се продава во Соединетите Американски Држави со поврзана адреса, ќе направи. Трикот е тоа што ако користите iTunes подарок картички, тогаш не треба конкретно да купите VISA картичка со 30 или повеќе долари во сметката, и ќе се вклопи дури и со најмал минимален биланс. Покрај тоа, неколку луѓе можат да ја користат истата картичка, бидејќи таа е потребна само како извор за адресата на САД, а парите за услугата Match iTunes се отстранети од салдото на iTunes сметката.

Со мене деталите на вашата картичка го споделија нашиот читател iArtem , на кој можете да аплицирате со исто барање ( [email protected] )

Активности:

1. Инсталирајте ја најновата верзија на iTunes (). Во моментов е 10.5.1.

2. Во левата страна менито на програмата под вообичаениот iTunes Store натпис се појави iTunes Match. Кликнете на неа.

Кликнете на неа

3 Кликнете на копчето Зачленете се за 24,99 долари , прочитајте го договорот и потврдете го.

3  Кликнете на копчето Зачленете се за 24,99 долари , прочитајте го договорот и потврдете го

4. Потоа, iTunes ќе ве замоли да ги внесете деталите на вашата американска картичка, која најверојатно немате. Тука ќе ни требаат податоците од при-пејд картичката VISA, која внимателно влегуваме во програмскиот прозорец (за повеќе детали, видете го делот " Барања ").

Тука ќе ни требаат податоците од при-пејд картичката VISA, која внимателно влегуваме во програмскиот прозорец (за повеќе детали, видете го делот  Барања )

5. Ако правилно ги внесете сите податоци за картичката (адреса, име, презиме, број на картичка, CVV код), тогаш iTunes ќе го прифати и, ако не го пронајде потребниот износ на неа, ќе се отстрани од салдото на iTunes сметката која беше надополнета користејќи iTunes Подарок картичка. Најверојатно, опцијата исто така ќе работи кога има доволно износ (повеќе од 25 долари) на припејд картичката за активирање на услугата iTunes Match и повлекување пари од него.

Внимание! По активирањето на натпревар, треба да го вратите Плаќањето на Enzu на Нема кредитна картичка во датотека (Не).

6. Честитки, сте се претплатиле на услугата Match iTunes!

Сега ќе имате три фази:

Фаза 1 Анализа на медиумската библиотека

iTunes ќе ја скенира целата своја библиотека и ако содржи помалку од 25.000 песни, таа ќе оди во втората фаза - проверка за совпаѓање со содржината во iTunes Store.

Ако имате повеќе песни во вашиот iTunes, треба да го користите следниов трик. Рестартирајте го iTunes со копчето Option (Shift for Windows) и притиснете и креирате нова празна библиотека. Потоа, регистрирајте се со iTunes Match и оневозможете ги поставките во iTunes опцијата "Копирај во iTunes Media папката кога се додава во библиотеката", која се наоѓа во Подесувања - Дополнителен прозорец, така што апликацијата не создава дупликати песни.

Додајте ја саканата музика во чистата библиотека и надградба iTunes Match преку менито Store.

Фаза 2 Појавување

iTunes Match ќе ја споредува музиката во вашата библиотека со содржина во iTunes Store. Соодветната песна веднаш станува достапна од облакот на сите уреди овластени од вас во AAC формат со брзина од 256 Kbps.

Фаза 3 Преземање неспоредлива музика

Песните кои не се наоѓаат во iTunes Store се преземаат од вашиот компјутер на сервери на Apple и ќе бидат достапни со бит-стапка до 320 Kbps. Сите музички без загуби се претвораат во ACC со брзина од 256 Kbps и само тогаш се влегува во iCloud.

Важно е да се напомене дека за време на процедурата за препознавање нема промени со вашата библиотека, но можете да направите замена по, рачно. Откако ќе ја отстраните песната од вашата библиотека, таа останува на списокот со икона за облак, што значи дека во библиотеката нема песна, туку може да ја преземете од облакот.

iCloud не поддржува превземање на датотеки поголеми од 200 MB, или со бит-стапка помала од 95 kbps / повеќе од 320 kbps.

iCloud не поддржува превземање на датотеки поголеми од 200 MB, или со бит-стапка помала од 95 kbps / повеќе од 320 kbps

Не заборавајте да овозможите iTunes Match на вашиот iOS деваза.

Не заборавајте да овозможите iTunes Match на вашиот iOS деваза

Ако наставата е корисна за вас - споделете информации со пријателите.

Слободно можете да се претплатите на нашиот, како и на групата и.

За жал, да?
Како да се биде жител на Украина, Русија и други земји кои сакаат да ги вкусат непристапните плодови?
IRC (Internet Relay Chat)