Инсталирање на Windows 10 без диск и флеш диск

Неодамна дискутиравме како да инсталираме Windows 10 со помош на флеш диск. Сега би сакале да ја продолжиме нашата серија статии за инсталирање на Windows и да ви кажам за програмата која ќе ви овозможи да инсталирате Windows 10 без диск и флеш диск.

Бесплатната програма WinToHDD ви овозможува да инсталирате Windows без CD / DVD-ROM или USB-диск. Оваа апликација обезбедува неколку опции за манипулирање со оперативниот систем.

  1. Реинсталирај (инсталирај го Windows 10 без диск и флеш дискови).
  2. Нова инсталација (чиста инсталација на Windows 10 без диск и флеш дискови од десктопот).
  3. Клонирање на системот (инсталација на повеќе компјутери одеднаш).
  4. Мулти-инсталација USB

Во првите две претставени опции потребна е ISO слика за која било верзија на Windows 10/7 / 8
Во првите две претставени опции потребна е ISO слика за која било верзија на Windows 10/7 / 8.1 / Vista. Прочитајте ги упатствата: Како да преземете и креирате слика од Windows 10 .

Процесот е многу едноставен, едноставно изберете слика од Windows и оваа апликација ќе создаде партиција за подигнување на еден од хард дисковите Процесот е многу едноставен, едноставно изберете слика од Windows и оваа апликација ќе создаде партиција за подигнување на еден од хард дисковите. По рестартирањето, тој ќе го започне процесот на инсталација на Windows од овој дел.

Инсталацијата на Windows ќе се појави како да користите ДВД или флеш драјв. Прочитајте го упатството: Како да инсталирате Windows 10 .

Опцијата за клонирање на системот е корисна ако треба да инсталирате Windows на неколку компјутери во канцеларијата или треба да подготвите компјутерска лабораторија за учениците
Опцијата за клонирање на системот е корисна ако треба да инсталирате Windows на неколку компјутери во канцеларијата или треба да подготвите компјутерска лабораторија за учениците. Ова е исто така корисно во случај да треба да го замени хард дискот со HDD со SSD. Оваа опција едноставно создава копија од системот на друга партиција или диск (HDD или SSD) поврзана на компјутерот.

Преземи Windows Installer без флеш диск и диск ||

Поврзани материјали:

IRC (Internet Relay Chat)