Како да ги отстраните обележувачите на лаптоп. Како да ги отстраните непотребните обележувачи VKontakte. Чекор-по-чекор инструкција: избришете VK обележувачи

 1. Како да ги избришете обележувачите во Chrome на Андроид?
 2. Како да ги отстраните обележувачите во Opera
 3. Како да го исчистите списанието во Yandex
 4. Што да сторите ако ви треба да отстраните некои од адресите од папката

Уште еднаш одговорив на прашањата на корисниците кои ги поставуваа нивните прашања (патем, прашањата кои имаат обемни одговори не се прикажани таму - имајте го тоа предвид). Денес ќе одговорам на прашањето на Алексеј, кој е заинтересиран да ги отстрани обележувачите од прелистувачот на Google Chrome.

Всушност, одговорот на ова прашање е крајно едноставен, само примената на обележувачите е, според мое мислење, исклучително далеку од оптимална. На пример, некои корисници кои штотуку почнаа да го користат прелистувачот често не можат дури и да пронајдат обележувачи во неа. Па изгледа и се сеќавам.

Можеби многу линкови се дуплираат или се скршени? Дали сакате да ги отстраните погрешните омилени за чистење? Функцијата за обележување на интернет прелистувачи е многу корисна. Ова ви овозможува да зачувате линк до сајтови и веб-страници од интерес за папка на вашиот компјутер и да ја најдете врската во секое време, без да морате секој пат да одите за рачно повторно пребарување на страница или сайт.

Меѓутоа со текот на времето расте листата на зачувани обележувачи, која често достигнува стотици линкови зачувани за време на онлајн гледање за неколку месеци и години. Честопати списокот содржи дупликат или повеќе не е валиден обележувачи. Управувањето со листа на стотици омилени раце ќе трае долго време.

Во горниот десен агол на прелистувачот е копчето за поставувања во форма на три решетки. Кликнете на неа и движете го глувчето над под-секцијата "Обележувачи", како што е прикажано на екранот.


Кликнете на неа и движете го глувчето над под-секцијата Обележувачи, како што е прикажано на екранот

Како што можете да видите, имам само еден таб. Можете да имате неколку од нив, а можеби и неколку стотици. Придвижете го глувчето саканиот обележувач , кликнете на десното копче на глувчето и изберете "Избриши". Сè, обележувачот е избришан.

Кликнете "Инсталирај". . Програмата има едноставен интерфејс. Прво изберете го прегледникот што сакате да го проверите од менито. За да започнете да ги проверувате вашите омилени, кликнете на копчето. Потребни се околу 4 минути за да се проверат 300 омилени на мојот компјутер.

Почекајте додека не заврши проверката на збунетите омилени. По завршувањето на проверката, можете да ги преместите скршените обележувачи едноставно со кликање на копчето. Во оваа фаза, можете да ги проверите скршените омилени еден по еден, избирајќи ги со глувчето и со притискање на копчето 5, со што се отвора вашиот омилен внатрешен прегледувач.


Во оваа фаза, можете да ги проверите скршените омилени еден по еден, избирајќи ги со глувчето и со притискање на копчето 5, со што се отвора вашиот омилен внатрешен прегледувач

Целиот процес траеше само неколку секунди од вашето време.

Патем, патеката до обележувачите се наоѓа на оваа адреса: C: \ Users \ корисничко \ AppData \ Local \ Google \ Chrome \ Кориснички податоци \ Стандардно во датотеката за обележувачи. Точно, уредувајте го (освен ако, секако, не успеете да го направите тоа), јас строго не препорачувам да ги избегнувате проблемите со перформансите на прелистувачот.

За да отстраните скршена врска, кликнете на копчето. Или изберете неколку прекинати врски и избришете ги заедно. Phycons се слики кои се појавуваат веднаш до наслов на страницата во прелистувачот или на лентата за обележувачи до линкот. За да ги проверите беџовите, кликнете 2.

Кога ќе завршите, можете да ги избришете еден по еден користејќи го копчето 6 или кликнете Select All Duplicates, но One, и избришете дупликати омилени како блок. Имањето листа на вашите омилени сајтови е корисно и практично за лесно да пристапите до ресурсите што нè интересираат и да ги консултираме, без губење време, а не премногу испитувања. Омилени локации се оние сајтови кои за погодност и погодност додадоа на одредена листа на нашиот прелистувач за да може брзо да ги потсети ако е потребно.

Како да ги избришете обележувачите во Chrome на Андроид?

На вашиот телефон или апликација, трчајте Google хром . Во десниот дел од прозорецот кликнете на иконата во форма на три точки, ќе се појави мени. Во него, одберете "Bookmarks".

Ќе се отвори листа на обележувачи што сте ги зачувале на Вашиот уред. Кликнете на обележувачот и држете додека не се појави менито. Во менито кликнете на "Избриши обележувач" и ќе биде избришан.

Покрај тоа, прелистувачите обезбедуваат можност да ги организираат овие сајтови во категории, со погодни папки за да направат пребарување на интересни материјали уште побрзо, полесно и поинтуитивно и ги имаат сите резултати во ред. Често, сепак, ние сме меѓу омилените, некои сајтови кои веќе не ни се потребни. Ова се сајтови кои ги додадовме за привремени потреби, стари и прекинати врски, или едноставно сајтови додадени по грешка. Денес ние ќе ви покажеме како можете да го направите ова за да ги отстраните изворите кои сега се бескорисни.

Денес ние ќе ви покажеме како можете да го направите ова за да ги отстраните изворите кои сега се бескорисни

Можете да избришете еден обележувач.

Ознаките се многу корисни кога ви треба за да ја зачувате страната што сте ја интересирале и детално да ја проучите во детали. Меѓутоа, со текот на времето, се акумулираа многу зачувани адреси кои станаа ирелевантни. Како да се отстрани непотребни обележувачи на компјутерот селективно?

Гледаме, со помош на овој практичен и едноставен водич, како да ги избришете вашите омилени сајтови во зависност од пребарувачот кој го користите. Одете во Омилени и додатно мени кое ќе се отвори веднаш до него, а потоа одберете Управување со омилени. Откако ќе пристапите до оваа листа, ќе треба да пронајдете во папката Омилени во папката Омилени или Скорешни врски што сакате да ги избришете и следете ги овие чекори: одберете ја врската, десен-клик, изберете " Избриши "и потврдете.

Во горниот десен агол, всушност, ќе најдете три клучеви кои отвораат толку многу менија. Кликнете на ѕвездата во која вашите омилени се наведени, и ќе видите целосна листа на папки кои ги содржат Вашите зачувани врски. Потоа треба да кликнете на линковите што сакате да ги избришете со користење на типична процедура, со притискање на десното копче, а потоа Delete.

Како да ги отстраните обележувачите во Opera

Опера беше, е и ќе биде еден од најпопуларните корисници на пребарувачот. Работата со неа е едноставна и пријатна, брзината е добра, убав интерфејс. И отстранувањето на обележувачите кои станаа непотребни е доста едноставно.

 1. Отворете го прелистувачот. Во горниот лев агол на мониторот, побарајте го копчето за мени.
 2. Со кликнување на него, ќе ја видите колоната "обележувачи". Ти точно таму. Сега побарајте ја ставката "Управување со обележувачи".
 3. Исто така, можете да ја користите оваа комбинација на "топли" копчиња: "контрола" + "смена" + латиница "Б". Системот автоматски ќе го премести корисникот на посакуваната страница.
 4. Треба да се појави голема. На десната страна се наоѓаат имињата на сите сајтови кои биле посетени. И лево од папката за нив.
 5. Можете да ги отстраните сите зачувани информации од меморијата на прелистувачот одеднаш. За да го направите ова, едноставно одберете ги сите папки или адреси со глувчето и користете го копчето "Dalit". Се остави сè, ниту еден зачуван обележувач во прелистувачот на Opera.
 6. Ако сакате да се ослободите од само неколку адреси, означете ги само нив. Понатамошните активности се исти како во претходниот пасус.

Исто така, ирелевантни податоци веќе се отстранети, ако ги означите и повлечете во "кошница" - се наоѓа во операта во горниот сектор на прозорецот.

Како да го исчистите списанието во Yandex

Ако не можете да дознаете како да ги избришете непотребните обележувачи во Yandex , користете ги следните препораки.

 1. Ако сте регистриран корисник, треба да имате свој сопствен систем сметка . Само кликнете на него.
 2. Треба да има екстензивно мени во кое треба да најдете "обележувачи".
 3. Потоа сè, како за Опера. Изберете што повеќе не се користи, избришете го со посебно копче.
 4. Системот ќе побара потврда за вашите акции. Во прозорецот што се појавува на екранот ќе се појават информации за извршените активности. Доколку нема приговори, повторно треба да го користите копчето за делење.
 5. По сите манипулации, ќе се појави друг прозорец, известувајќи дека операцијата е завршена и излишното е успешно отстрането.

Немојте да бидете мрзливи да ја поминуваат оваа едноставна процедура од време на време. Навистина, во компјутер, како во приватен стан, исто така, не му наштети барем понекогаш тоа доведува до својата сопствена удобност и погодност.

Што да сторите ако ви треба да отстраните некои од адресите од папката

Исто така се случува дека во папката тие пропуштиле многу многу различни веб-адреси не е јасно по кој принцип. Не сакам да ја елиминирам целата папка - таму има нешто интересно. Како да се отстрани само непотребно?

Прво треба да го отворите, да ги видите сите имиња на сајтови, да ги нагласите вознемирувачките. Потоа избришете ги со познатото копче или повлечете ги во ѓубрето. И едноставно можете да создадете нов татко и да ги преместите информациите таму, сортирајте ги во категории.

Начините за отстранување обележувачи во основа се исти за сите пребарувач . Во повеќето случаи, системот секогаш прашува дали навистина верувате во потребата од вашите постапки. Значи случајно нема да избришете ништо корисно, ќе имате шанса да го запрете процесот.

Како да ги избришете обележувачите во Chrome на Андроид?
Можеби многу линкови се дуплираат или се скршени?
Дали сакате да ги отстраните погрешните омилени за чистење?
Како да ги избришете обележувачите во Chrome на Андроид?
Како да се отстрани само непотребно?
IRC (Internet Relay Chat)