Како да го промовирате вашиот профил во instagram?

  1. Подигнување на свеста: подгответе се да ја промовирате вашата сметка на Instagram
  2. Подготвување на вашата сметка на Instagram за бесплатна промоција
  3. Анализа на целна публика
  4. Анализа на конкурентите
  5. Концепт, идеја и вредност
  6. Дизајн и опис
  7. Напиши план за содржина
  8. Избор на хаштагови

Имаме на дневен ред како да се префрлиме бесплатно на Instagram. Бесплатната промоција на Instagram треба да се разгледа на самиот почеток на патувањето на оваа страница. Дури и ако подоцна се обратите до специјалисти, ќе биде полесно да се најде разумен со минимален сет на знаење. Значи, што треба да направите за да го промовирате Instagram себе и без додатоци?

Подигнување на свеста: подгответе се да ја промовирате вашата сметка на Instagram

Како што покажува практиката, ова е најтешка фаза. Многу луѓе го прескокнуваат, како резултат на тоа, тие не се во можност да го промовираат својот Instagram бесплатно, па дури и за плаќање.

Почетокот е секогаш тешко, па овде. Во оваа фаза, треба да сфатите дека промоцијата на Instagram не е акција која има почеток и крај, туку процес. ПОСТОЈАН ПРОЦЕС. Вие не можете активно да направите нешто за 2 дена, а потоа една недела да не сторите ништо. Работат на развојот на сметката што ви треба постојано.

Веднаш штом ќе го сфатите ова, имате шанса да успеете на хоризонтот сега, сега не треба да го изгубите од вид и полека да пристапите до оваа шанса и успех во исто време.

Подготвување на вашата сметка на Instagram за бесплатна промоција

Не, ова не е ерес. Да, ние сме сериозни. Подготовката за подготовка е она што треба да направите на добар начин дури и пред да сте регистрирале сметка. Бидејќи е полесно да се направи веднаш, отколку да се направи и да се поправи. Планот е како што следува.

За сето ова пишувавме во нашиот прирачник за обука, Преземете и прочитајте тука. , а дел од материјалот е во блогот, врските погоре. Тогаш накратко објаснете зошто ви е потребно.

Анализа на целна публика

Мора да имате јасна идеја за кого работите и кој ви е потребен. Проучи ги нивните вредности, интереси, желби, проблеми што можеш да ги решиш. На овие податоци, тогаш ќе се изгради речиси целата ваша работа.

Анализа на конкурентите

Погледнете што прават, што тие ги нудат, обидете се да ги одредите нивните методи на промоција. Контраст се себеси со нив и барај ги разликите од нив, подобро од тебе, што можеш да направиш подобро и зошто треба да направиш избор во ваша корист. Анализа на содржината: што е добро, што е лошо, она што ви се допаѓа, што собира коментари и допаѓа, размислете зошто.

Концепт, идеја и вредност

Идејата и вредноста се одговорите на прашањата што ги поставувавте додека ги анализирате Централна Азија и конкурентите.

Идејата е она што го привлекува вниманието на вашата сметка. Ова може да бидат невообичаени пост-формати, висококвалитетни слики, посебни наслови на содржина. Идејата всушност е одговор на прашањето "зошто корисникот треба да се претплатат на мене". Да, само затоа што никому не сте заинтересирани, тоа е тажно, но тоа е факт.

Вредноста е зошто луѓето нема да се потпишат на вас и зошто тие се претвораат од гледачи во клиенти, купувачи, обожаватели. Еве, искористете ги резултатите од конкурентската анализа: досадни текстови - да направите интересни наслови за содржината, лоша услуга, не е погодна испорака - да го решите овој проблем со себе или да го направите уште подобро, фотографиите само го покажуваат производот, но неговите предности се пропуштени - покажете го вашиот производ од различни агли со интерес и потреби !!! вашиот ca.

Визуелниот концепт е визуелно олицетворение на идејата и вредноста. Однапред размислете како изгледа вашата сметка. Ова може да биде редоследот на поставување на мислења, бои, некои посебни карактеристики и елементи. За да го направите ова, можете да користите нешто. Фотографирајте што ќе ги објавите на вашата сметка и размислете како и во кој цел да ги поставите за да го направите убаво.

Запомнете дека неколку секунди е се што треба да го оставите на корисникот.

Значи, вашата сметка треба да биде од интерес за неколку постови одеднаш. Едно лице ќе оди и ќе чита, второ, на крајот ќе го притисне копчето за претплати, бидејќи сè е убаво и интересно, но сега нема време за читање.

Во исто време, почнувајќи веднаш да се објавува воопшто не е потребно. Можете да креирате табела од 3 колони во кој било документ и да се движите, да излезете, да поставите таму. Можете исто така да ја користите апликацијата Концепт канцеларија.

Ако сакате да создадете цврста слика на постовите, тогаш користете ја апликацијата Instagrids, Tile Pic или Pic Slit.

Дизајн и опис

Ова се алатките што Ви ги даде Instagram, па дури и не побараа. Не е добро за нив да лежат без работа. Кога ќе разберете профил, направете го тоа за луѓето. Лицето треба да биде јасно каде што тој доби и што ќе дојде тука. Колку подобро ќе се разбере овој момент, толку полесно ќе биде да ја пронајдете вашата сметка.

Исто така, не заборавајте да го ставите градот, да го поврзете сајтот, ако го имате, да поставите копчиња за комуникација и да го покажете Instagram да ви препорача кога некое лице се претплати на слична сметка.

Напиши план за содржина

Планот за содржина помага подеднакво да ги распределува типовите на постови и да ги задржи корисниците да продаваат мислења. Креирајте содржини во рубриките, додавајте мислења до нив и дистрибуирајте ги, на пример, за еден месец. Ова ќе помогне да се одржи конзистентност и рамнотежа.

Исто така, направете басен на пораки одеднаш, не е неопходно да ги доведете корисниците до никаде. 15-30 квалитетни мислења ќе бидат доволни за да ги задржат луѓето во вашиот профил. После тоа, креирајте содржински план за публикации за уште еден месец и не заборавајте да го надополнувате. Секогаш е полесно да се следи планот отколку да се седи од ден на ден и да се измазне пост.

Можете веднаш да ги планирате своите акции во приказни или да поставите само една ситуациона содржина.

Избор на хаштагови

Hashtags се исто така пасивен начин да се привлечат претплатници, ставови, допаѓања. Ние нема да напишеме, ставиме 5, 20 или 30 хаштаги. Максимум што може да се стави 30, идеалниот број не е, става колку што ви треба. Сега нивната улога е во голема мера прецени, но ние се уште го имаме мислењето дека тие се потребни. Но! Почитувајте ги читателите и не објавувајте само слика со неколку хаштаги, одделете ги hashtags од главниот текст и не ги злоупотребувајте.

  1. Можете да ги собереш hashtags во нашата услуга. во овој дел .
  2. Направете свој хаштаг за рубриките за содржина за навигација на сметки: за предмети во залиха, за продажба, за начини на работа, итн.
  3. Собирајте географски хаштагови ако работите во истиот град. Не ја напуштајте оваа идеја, дури и ако вашата Централна Азија е низ целата земја, таквите хаштагови работат подобро од општите. Никој нема да бара фустан од хаштагот, туку # облека во Воронеж е многу повеќе ветувачка. Не земајте премногу општи тестови за вашата тема, тие ќе доведат до вас многу масовни траперки и непотребни публика.
  4. Поврзани хаштагови.
  5. Не заборавајте да ги погледнете конкурентите, но немојте да ги користите нивните брендирани хаштагови. Само проверете дали сте пропуштиле нешто.

Собери го во една датотека и споделете. На пример, имате собрано 250 hashtags, ги дели на 25 купишта, 1 избор - 1 пост. Во компилацијата се мешаат високи, средни и ниски фреквентни хаштагови. Одделно направете листа на hashtags што ќе ги користите за приказни.

Тоа не е сè) Ние ќе ви кажам за тоа како да продолжите на акција утре.

Коментари (0)

Препорачуваме да прочитате повеќе

Значи, што треба да направите за да го промовирате Instagram себе и без додатоци?
IRC (Internet Relay Chat)