Како да ја поправите CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION Грешка

CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION Грешка во BSOD (син екран на смртта) може да се појави за време на процесот на иницијализација за Windows Vista и XP, Windows 2008 и Windows 7 и 8. Оваа грешка обично се појавува кога оперативниот систем открива корупција на критичен кернел или податочна структура. затворање на компјутерот за да се спречи оштетувањето и да се избегне можно губење на податоци од незачувана работа.

Оваа грешка се случува кога неисправниот возач намерно или ненамерно го менува кодот на кернелот или податоците што не е дозволено од оперативниот систем. Другите фактори кои ја предизвикуваат оваа грешка вклучуваат неуспех во системската меморија и оштетувањето на хардверот.

Оваа BSOD грешка е исто така позната како CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION и "STOP 0x00000109". Некои корисници на Windows објавија оваа грешка, која обично се појавува на екранот за време на иницијализацијата на системот:

Некои корисници на Windows објавија оваа грешка, која обично се појавува на екранот за време на иницијализацијата на системот:

Можете да го решите CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION BSOD грешката со превчитување и проверка на списокот на компатибилност на хардвер на Microsoft за да се осигурате дека ново инсталираните драјвери и хардвер се компатибилни со верзијата на оперативниот систем што го користите. Исто така можете да ја проверите системската меморија користејќи ја алатката за дијагностицирање на меморијата за да проверите за дефекти во меморијата за случаен пристап и заменете ги неисправните мемориски модули.

Оваа грешка исто така можете да ја решите со бришење на неодамна инсталираната апликација, хардвер или драјвер. За да го отстраните хардверот или драјверот што ја предизвикува грешката во Windows 8, заедно со копчињата Windows и X заедно, кликнете Control Panel, а потоа одберете Programs and Features. Означете апликација за бришење со помош на копчињата со стрелки и допрете Избриши. Во Windows XP, Vista и Windows 7, процесот на деинсталирање може да се изврши со притискање на копчето Start, контролен панел, додавање или бришење на програми за Windows XP и програми и функции за Windows 7 и Vista, а потоа изберете софтвер за отстранување и кликнување на Отстрани / Отстрани.

Инсталирањето на најновите драјвери за уредите исто така ќе ви помогне во решавањето на оваа грешка. Можете да ги проверите ажурирањата на возачот од официјалното преземање на производителот. За видео и драјвери за чипсети, можете да преземате релевантни и ажурирани верзии од веб-страниците за преземање за AMD, ATI, Intel и Nvidia. Алтернативно можете да го користите Возач оживува за брзо ажурирање на возачот

IRC (Internet Relay Chat)