Како да ја прилагодите резолуцијата на екранот во играта. Како да ја смените резолуцијата на играта

  1. Упатство
  2. Упатство
  3. Првиот метод (во игра)
  4. Како да ја смените резолуцијата во ЦОП 1.6 без да влезете во игра

До денес, секоја компјутерска игра обезбедува можност за промена на резолуцијата на прикажаната слика. За да го направите ова, поставете ги соодветните параметри во опциите за игра .

Willе треба

  • Компјутер, компјутерска игра

Упатство

По промена на резолуцијата на играта, системот автоматски ја рестартира апликацијата. Врз основа на ова, промената во резолуцијата најдобро се извршува пред да започнете ја репродукцијата. Ако ја промените резолуцијата за време на играта , сите зачувани податоци ќе бидат изгубени и ќе треба да започнете да поминувате последната точка зачувување. Во принцип, менувањето на овие параметри ви овозможува да ја прилагодите сликата на најоптимален начин за плеерот. За да ја промените резолуцијата на компјутерска игра , мора да ги извршите следниве чекори.

▲ Пример за ефектите од нападите. Во случаи кога играчот не е задоволен со бројот на зададени кратенки за вештини, можете да ја активирате функцијата за прилагодување на брзо слот, каде што ќе му биде дозволено да додаде дополнителни кратенки и да ги преместува низ интерфејсот според вашите параметри.

Слободно креирајте предмети како што се животни напивки и техничка привлечност. ▲ Пример за брз прилагодлив слот, можете да поставите етикети за вештини и предмети каде што сакате. Предупредување за црн дух: Оваа одлика се вклучува и исклучува предупредување што го дозволува интерфејсот кога Црниот дух има некаква мисија. Сепак, неговото црвено обележување во долниот десен дел од интерфејсот останува исклучено.

Извршете ја апликацијата преку кратенката на играта и почекајте да се вчита. Веднаш штом играта ќе се вчита, ќе бидете достапни. кориснички интерфејс . За да ја промените резолуцијата на прикажаната слика, треба да отидете во менито „Опции за игри “. Тука ќе ги видите деловите одговорни за тоа звучни поставки , контролирајте ги поставките со можност за промена на акционите копчиња, како и поставките за видео што ви овозможуваат да ги промените поставките на екранот игра . За промена на резолуцијата, треба да отидете во менито "Видео поставки".

Скрин Кога оваа одлика е оневозможена, интерфејсот ќе исчезне по некое време, доколку не се изврши никаква акција во вашата игра. Чуварот на екранот ви овозможува да прикажете повеќекратни различни камери околу вашиот карактер. Упатства. Можете да изберете како сакате да ја видите обележаната патека кога ја означувате дестинацијата на картата.

Yellowолта, црвена, зелена, итн. Ако не сакате често да примате известувања на вашиот интерфејс, само користете го " Известувања за системот „Со оневозможување да престане да прима известувања. Во овој случај, можете да го оставите вашиот интерфејс почист, поставувајќи го само за прием на известувања.

Веднаш штом ќе се најдете во делот за поставки за видео, можете да ја промените резолуцијата на играта користејќи ја соодветната функција. Откако ќе направите измени, запомнете да ги зачувате сите поставки. Веднаш штом ќе кликнете на копчето за зачувување, апликацијата ќе биде прекината, по што ќе се започне играта автоматски режим со параметрите што ги наведовте.

▲ Пример за известувања за вашиот интерфејс. Кога станува збор за домашни миленици, можеби ќе ви биде непријатно да гледате неколку миленичиња среде битка од големи размери. Постојат три опции за филтрирање на талиманите во поставките: Прикажи ги сите, Отвори го Мојот, Отворен Не. Откако ќе поврзете една од нив, треба да одговарате на вашите етикети во согласност со командите на играта. Основни команди конфигуриран во делот "Влез" и за повеќе команди ориентирани кон интерфејс во делот "Етикети".

Промена на големината на фонтот Можете да ја промените големината на фонтот на интерфејсот, освен разговорот. Одете во делот "Игра" и пронајдете ја големината на фонтот. По промената, ќе забележите разлика во скоро сите текстови на интерфејсот, како што е описот на елементите и менијата. ▲ Примери на големини на фонтот. Прилагодете ги вашите преференци.

Колку често поставувањата за програми и игри предизвикуваат непријатност? Скоро постојано. Ова е особено забележливо кај игрите кога поставките и не одговараат на резолуцијата на вашиот монитор. Се меша во нормална игра, лошо за гледање и расипување целокупниот впечаток од играта. Но, секој може да го поправи овој непријатен момент и да се грижи за нивното здравје и удобност.

Уредување кратенки Постојат два вида кратенки: кратенки на тастатурата и кратенки за интерфејс. Во делот "Влез", можете да ги промените етикетите на вештини или предмети што треба да се користат; Во кратенките, можете да ги промените командите за прозорците за интерфејс. И покрај високото поставување кратенки, невозможно е да се менуваат командите специфични за секоја класа, само брзи кратенки.

Зачувајте ги поставките. Ако сакате да ги зачувате поставките и да ги користите на друг компјутер, обидете се да ја користите функцијата за зачувување во долниот лев агол на прозорецот. Кога пристапувате до некоја игра на друг компјутер, можете да ги испратите вашите поставки користејќи ја датотеката што претходно била зачувана на вашиот компјутер.


Кога пристапувате до некоја игра на друг компјутер, можете да ги испратите вашите поставки користејќи ја датотеката што претходно била зачувана на вашиот компјутер

Упатство

Програмерите, создавајќи игра и ја подготвуваат за ослободување, поставуваат просечни вредности во поставките на екранот , звукот и контролата. За жал, многу малку корисници ги менуваат овие поставки, мислејќи дека програмерите се погрижиле за сè и веќе е невозможно да се направи подобро.

▲ Копчиња за испраќање и преземање. Преземете ја конфигурацијата и поставете ја на нов систем . Кога ги зачувувате поставките, сите кратенки на тастатурата, интерфејсот и позиционирањето се зачувуваат. За ова оптоварување, вашиот екран ќе се рестартира при испраќање на поставките, како и кога тие се зачувани. Се препорачува да се извршат овие операции само на безбедно место.

Прво проверете дали картичката на вашиот уред не е поставена како надворешен погон на вашиот компјутер. Инсталирањето на уредот како надворешен диск ја прави играта и, можеби, повеќето други апликации што не се преземаат. Второ, обидете се целосно да го рестартирате уредот и да ја рестартирате играта.

Прво, дознајте ја резолуцијата на вашиот монитор. Пронајдете ја кутијата и документите од неа. Сето ова треба да се чува кај вас од моментот на купување. Документите или на самата кутија означуваат правилна резолуција на вашиот монитор. За него е дека сè треба да се прилагоди. Ако не сте во право, поправете ја оваа грешка за ваше добро.

Изберете ги броевите што одговараат на вашиот монитор. Ако нема, најдете друга вредност што е можно поблиску до вашите индикатори. Кликнете на ОК. Доколку е потребно, рестартирајте ја играта. Сега очите ќе ви бидат многу поубави и поудобни, а вие ќе добиете поголемо задоволство од играта.

Ако проблемот опстојува, некои од податоците за играта може да бидат оштетени, особено ако неодамна сте ја инсталирале играта и никогаш не би можеле да ја извршите. Во овој случај, следете ги упатствата подолу. Ве советуваме да ја користите апликацијата за навигација помеѓу датотеките.

Доволно е да се направи само еднаш. Ако проблемот сè уште опстојува, обидете се со следново. За помалку моќни уреди, го вклучивме и „оригиналниот“ мотор. Кога ќе ја започнете играта, автоматски ќе го одредите моторот за игра кој е најпогоден за вашиот уред, и изберете го за вас. Ако сакате да го промените моторот за игри, можете да го сторите на табулаторот за конфигурирање Стартување на екранот со поставки. Од технички причини, невозможно е да се смени моторот на игра за време на играта, па промената влијае само на последователните кариери.


Многу чест проблем кај играчите на CS 1.6 е како да се смени резолуцијата во ЦОП 1.6 . Ние сме подготвени да ви помогнеме да одлучите овој проблем и за ова само проучете го материјалот малку подолу. Постојат неколку начини за промена на резолуцијата во CS 1.6. Денес ќе разговараме за два начина: како да ја смените резолуцијата на екранот во самата CS 1.6 и како да ја смените резолуцијата без да влезете во игра.

Обидете се да направите како што е опишано подолу. Постојат многу причини зошто не може да се објавуваат твитови од играта, но тука се најчестите. Ако ви се чини дека вашиот случај не спаѓа во ниту еден од овие случаи, отворете ја дискусијата на форумот и ние ќе се обидеме да ви помогнеме.

Ова е обично поврзаност. Почекајте неколку минути и купената ставка ќе се појави. Ако предметот не е прикажан, проверете дали потврдата за купување е испратена до вас и дека не е откажана последователно. Ако не ви биле испратени никакви сметки или ако купувањето е откажано, нема да ви бидат исплатени.

Првиот метод (во игра)

Одете во нашата Counter Strike 1.6, изберете го јазичето „Опции / поставки“ и потоа одете во „Видео / Видео“. Пред нас се отвора мени со поставки за резолуција во полицијата 1.6. Следно, следете ги упатствата за сликата подолу.


Како да ја смените резолуцијата во ЦОП 1.6 без да влезете во игра

Овој метод е малку покомплициран, но сепак не ви одзема многу време. Тука ќе ја промениме резолуцијата на CS 1.6 преку параметрите за лансирање на играта. За да го направите ова, побарајте ја етикетата на нашиот Counter Strike 1.6, кликнете на неа десен клик глувчето и изберете "Карактеристики". Понатаму, во линијата „Објект“ ќе биде наведена патеката до нашата полициска полиција. Откако е неопходно, да додадете соодветна резолуција, како што е прикажано на сликата. Списокот на дозволи се наоѓа веднаш подолу.

Оваа опција ви овозможува да ја прилагодите хоризонталната позиција на сликата прикажана на ТВ.

  • Поместете го покажувачот кон левата и десната стрелка веднаш до бројот во средина.
  • Можноста за максимална промена е -8 и 8.

Кога сликите се прикажуваат долго време во иста позиција на екранот, некои телевизори може да бидат оштетени.

Некои телевизори веќе имаат своја карактеристика за заштита на екранот за да ја намалат осветленоста или целосно да го засенат екранот. Можеме да ги продадеме нашите игри, да создадеме пробни верзии или користете набавка во апликација или дури и заработете ја нашата работа со рекламирање.


Резолуција на екранот (квадрат)

-w 1280 -h 1024 - започнете ја играта со резолуција од 1280х1024 пиксели.
-w 1024 -h 768 - започнете ја играта со резолуција од 1024x768 пиксели.
-w 800 -h 600 - започнете ја играта со резолуција од 800х600 пиксели.
-w 640 -h 480 - започнете ја играта со резолуција од 640x480 пиксели.

Резолуција на екранот (правоаголна)
-во 1920-ч. 1080 - започнете ја играта со резолуција од 1920х1080 пиксели.
-w 1440 -h 900 - стартувајте ја играта со резолуција од 1440х900 пиксели.
-w 1280 -h 720 - започнете ја играта со резолуција од 1280х720 пиксели.

Колку често поставувањата за програми и игри предизвикуваат непријатност?
IRC (Internet Relay Chat)