Како да користите флеш драјв за iPad. Ние држиме во iPad ... USB флеш диск

  1. Комплет за поврзување на фото апаратот - универзален адаптер
  2. Вклучување на игри и програми за iPhone, iPad од флеш диск (надворешен диск)

Има многу луѓе во Русија кои треба да ги користат iOS уреди со мала количина на меморија, на пример, i. Во отсуство на нормален интернет, и музиката и апликациите со игри мора да бидат зачувани на истиот уред. Лично, имам 16 гигабајти на мојот iPad 2 - многу мал. За мене пронајдов два начина од оваа ситуација - за складирање или музика на пренослив медиум, или апликации и поврзување на USB флеш драјв со iPhone или iPad кога е потребно.

Овде, во првиот случај, се соочуваме со проблем - ниедна апликација во App Store не чита музика надворешни уреди . Затоа, како естет, го користам вториот начин - за чување апликации за iPhone, iPad на друго место, односно на флеш диск.

Комплет за поврзување на фото апаратот - универзален адаптер

Јас имам цела пласман на 2-свирка флеш-дискови преостанати од телефоните. Комплет за поврзување со фото апарати , и iPhone или iPad - тоа е она што ни е потребно за да го користиме надворешен диск заедно iOS gadget.

Исто така ни треба најнова верзија iFile програми кои можат независно да монтираат надворешни медиуми. На десната страна во iFile може да се види папката Applications , каде што се наоѓаат сите апликации. За да не ги сретнуваме во форма на папки со имиња како XXXX-XXXX-XXXX, ние прво треба да одиме во iFile поставките и означете го полето веднаш до " прикажување на имињата на апликациите. " Враќајќи се ќе видиме сосема нормални имиња на игри и програми со кои можеме да работиме.

Вклучување на игри и програми за iPhone, iPad од флеш диск (надворешен диск)

Има многу луѓе во Русија кои треба да ги користат   iOS уреди   со мала количина на меморија, на пример, i

Вториот чекор, а во исто време и последен - пренесување на папката со програма или игра за iPhone, iPad од уредот на друго место. Ова може да биде мрежното складирање со кое сте поврзани, флеш-картичката вметната од Camera Connection Kit - нешто.

Откако ќе се преселите, едноставно ја означуваме папката и кликнете move \ shortcut . Потоа, враќајќи се во стандардната папка со апликации, креирајте кратенка. Означено со сино, нема да се разликува од стандардните локации. После тоа можете слободно да ја стартувате пренесената програма.

Сè е добро - но има еден недостаток. Пренесената програма, кога отстранувањето на флеш-уредот не исчезнува од работната површина, што може да биде погрешно. Сепак, можете да ја отстраните програмата на вообичаен начин. Значи, ако имате комплет за поврзување на камерата , флеш драјв, куп програми и желба да ја зачувате целата ваша музичка колекција како библиотека во стандарден плеер - користете го овој метод.

Се надевам дека ова упатство ќе ви помогне, напишете ги коментарите ако ви е од корист.

Ако не најдете одговор на вашето прашање или нешто не работеше за вас, а во коментарите подолу не постои соодветно решение, поставувајте прашање преку нашата

Со овој пост сакам да започнам мал циклус за она што е генерално толку корисно и невообичаено што можете да го вклучите, вметнете и закачите на ipad, со што значително ја подобрувате неговата функционалност. Да почнеме со најитните и неопходни. Приклучете го USB флеш драјвот.

Можеби ќе треба да го направите ова, како што е случај со другите уреди, поради две причини:
1. Неопходно е да пренесувате податоци од уредот или до уредот.
2. Треба да додадете простор во меморискиот уред за складирање на податоци.

Значи, постојат 2.5 начини да се држи USB флеш диск во iPad. Еден кошер, уште еден jailbreak-от и уште еден друг начин за решавање на проблемот со помош на дополнителен gadget.

Да почнеме со наједноставен - кошер начин.

Секој кој сака да се држи флеш диск во iPad, мора да отидете до продавница и да купите флеш диск, кој може да се вметне во iPad. Таков

Како што можете да видите, овие флеш-уреди имаат два интерфејси. Од една страна, тие имаат стандарден USB, од друга страна, 30-пински конектор или нова молња, која тие треба да им помогнам на овој скитник во ipad. Но, тоа не е сè. За да може iPad да види дека е вметнат во неа, неопходно е да се инсталира соодветната апликација од продавницата на апликации, која ќе ви овозможи да ја видите содржината на флеш драјвот, да пуштате медиа датотеки од неа и да ја копирате содржината на фото албумот на стапчето.

Предностите на ова решение се едноставноста и нема потреба од jailbreak. Недостатоци. Па ... Таквите флеш драјвови се вредни многу, понекогаш е попрофитабилно само за купување на ipad со голема количина на меморија, отколку да се грижите за купување на овој додаток. Да, и постои ограничување на можностите: особено, не можете да инсталирате програма на овој USB флеш драјв или да копирате преземен филм и да ја ослободите внатрешната меморија на уредот.

Методот на jailbreak-от е без овие недостатоци.

Прво, не треба да се купи скапи брендирани USB флеш меморија. Доволно е да се земат евтини кинески занаети, како што е ова.


Доволно е да се земат евтини кинески занаети, како што е ова

Второ, ако имате инсталирано менаџер на датотеки, тогаш со негова помош можете да го користите овој флеш диск по желба. Ќе може да се копира од него, ќе може да се копира на него, па дури и програми може да се инсталираат од него, што е многу погодно. Овде, на пример, (чисто за информативни цели) сте превзеле преку torrent за 100 свирки од било какви несакани датотеки. Претходно, за да ги инсталирате, мораше да се поврзете со вашиот компјутер, апликација, туна. Со флеш диск не е неопходно. Доволно е да го вклучите ipad и менаџерот на датотеки за да ја означите оваа датотека како "отворена во инсталациите" (ако е избришана, апликацијата ќе работи и) и апликацијата ќе се инсталира кај вас на ipad директно од USB флеш-уредот. Поудобно е од апликацијата + туна.

Но ... Има голем број на недостатоци за ова решение.
1. Пред да менаџерот на датотеки може да го види флеш уредот, потребно е специјално да се пребарува на интернет за да се најде што треба да се промени во неговите поставувања. Тоа се, исто така, "танцува со табур".
2. Не знам зошто, можеби сум поминал малку или немам време на Интернет, но не можам да читам PDF директно од кинески флеш диск, да слушам музика и да гледам филмови - исто така не функционира. Прво треба да ги копирате медиумските датотеки во внатрешната меморија на уредот, а потоа да ги отворите со соодветни програми. И е потребно време. Особено ако станува збор за филм. Уморни од чекање додека не се целосно копирани.

Сега 0,5 решенија. Тие, како што разберете, се исто така два.

"Кошер" - користете надворешен читач на WiFi-картички за да го поврзете флеш-уредот. Таков


И тука, како во првиот кошер случај, треба да користите специјална апликација која може да работи со овој уред. Недостатоците и ограничувањата се исти, плус фактот дека батеријата на читачот за WiFi картички треба да се дополнува редовно и подолго време, или на друго место ќе биде поврзана со извор на енергија. Па, предноста е во тоа што не можете само да држите USB-stick, туку и SD-картички.

"Jailbreak" решение - "Кинески SSK", кој исто така ви овозможува да ги пуштите SD картичките од различни формати во iPad.


Jailbreak решение - Кинески SSK, кој исто така ви овозможува да ги пуштите SD картичките од различни формати во iPad

Но, тоа функционира толку криво и бара да направите толку многу промени во поставките. менаџер на датотеки дека тогаш само може да престане да работи. Имав ова неколку пати пред да не можев да најдам буквално писмо-по-текст инструкции за тоа што да правам. Но, потоа, по следното ажурирање на датотечниот менаџер, стана бескорисно. Беше многу тажно и многу благо.

Значи, како што можете да видите, приклучувањето на флеш драјв во ipad е сосема можно, за ова треба да потрошите многу пари, а не доволно време, или нема доволно пари и многу време. Но, оваа задача е остварлива.

Ако најдете грешка, ве молиме изберете фрагмент на текст и притиснете Ctrl + Enter .

Како што знаете, едно од најпроблематичните места на i-технологијата е фиксен волумен внатрешна меморија . Фиксна - и секогаш завршува, бидејќи давајќи уште пет до седум илјади за дополнителни 16 гигабајти беше зададена од жаба. Значи ние треба да се бориме за секој слободен мегабајт: да испраќаме слики на "облак", предметни апликации на тесна ротација; за чување на видео и говор не е. Како не можете да гледате со завидлив поглед кон сопствениците на Андроид, кои често се лишени од вакви проблеми? Се чини, на било кој начин, но не, постои решение - можете да купите надворешен флеш меморија диск. Да, постојат такви работи.

Значи Уредот се нарекува - тоа е мала единица со големина на клучот за автомобил (со аларм). Од една страна, i-FlashDrive има приклучок за осветлување, од друга страна - USB влез. Сè што е прилично едноставно: го поврзувате уредот со кој било компјутер, фрлајте филмови, видеа и плетење книги од него на "флеш-уредот", а потоа повлечете го уредот. Ставете го капачето, вклучете го и поврзете се со вашиот iPhone или iPad. Се согласувам со одредена операција на уред со внатрешен систем и тоа е тоа - можете да го користите i-FlashDrive како "флеш диск". Всушност, сега сте го направиле она што сите критичари на првата верзија на iPad страдаше - извршивте USB влез. Само на поинаков начин.

Во спротивна насока, сè, исто така, функционира - ви треба, да речеме, да фотографирате од телефонот на лаптопот. Решивте да ги игнорирате вообичаените методи - се случува нешто - и користев i-FlashDrive: ги фрливте податоците таму, а потоа го извезувавте на компјутер.


Но, i-FlashDrive не е само адаптер помеѓу компјутерот и телефонот. На уредот, можете да ги зачувувате видеата, музиката и сите датотеки. На пример, ако одите на долг пат, не морате да земате лаптоп со вас за да ги отворите овие датотеки: можете да го погледнете сето ова на прибор за јаболко. Исто така е лесно да се пренесат информации помеѓу два уреди: на пример, еден пријател побара да фрли видео или слика на неговиот телефон.


Само по себе, i-FlashDrive поседува 32 GB внатрешна меморија, но волуменот може лесно да се прошири со микро-SD - има слот. Покрај тоа, уредот работи добро не само со i-уреди, туку и со Android телефони (и таблети) - не е никаква тајна дека некои производители го прифатија успешното искуство на Apple во полнењето на нивните телефони со дополнителни гигабајти. Сега можете да го поправите овој недостаток.

Сепак, ве молиме забележете дека не се сите флеш картички од овој жанр подеднакво корисни - производи со низок квалитет на неидентификуван примерок се продаваат на интернет, што едноставно нема да работи. Па бидете внимателни - земете само во доверливи продавници.


Па бидете внимателни - земете само во доверливи продавници

Патем, за купување. На сајтот таков уред ќе чини 2 990 рубли за верзијата од 32 GB и 3 990 за верзијата од 64 GB (плус бесплатен превозот). Со оглед на тоа дека сега (славата на доларот), вообичаениот "флеш диск" е малку поевтин - цените се сосема разумни.

За сите добрите на gadgets на Apple, постои една несомнена негативна во нив.

Лесно е објаснето од гледна точка на економските интереси на корпорацијата, меѓутоа, од гледна точка на потрошувачот, апсолутно е необјасниво. Станува збор за големината на внатрешната меморија, како и за неможноста да се прошири. Тоа е, ако сте купиле iPad, да речеме, со 8 гигабајти простор на дискот, а потоа со цел да се зголеми овој волумен, ќе мора да купите поскап iPad, а ние зборуваме за сериозни количини. Не постои друг начин. Или речиси не ...

Лицето кое се наоѓа во навидум безнадежна ситуација секогаш ќе најде како да се извини. На помош, најверојатно самите без верување, доаѓаа производителите на опрема од трети лица, кои сакаа нивните производи да бидат поврзани со "јаболко" уредите. Прво, станува збор за опрема која комуницира со надворешниот свет преку USB кабел.

За да може да се поврзете, да речеме, камера, производители на видео кликни на "Епл", како резултат на што беше пуштен специјален комплет за iPad Apple Connection Kit.

Apple е посветена да ја направи својата платформа што е можно поотворен, па оттаму и специјалните конектори, сопствената електронска продавница и така натаму. Официјалната верзија на овие акции е како што следува: програмерите од трети лица можат да "зафркнат" и да разбијат комплициран "елитен" систем, неофицијален - за економска добивка, бидејќи кога нема конкуренти на пазарот, можете да поставите било која цена!

Но, назад кон конекторот. Патем, за конкуренцијата, цената на "Камера Apple IPAD Connection Kit", всушност, е едноставен адаптер, 50-60 долари! Овој додаток е дизајниран, според инженерите на Apple, за инстант пренос на слики од камерата до iPad.

Но, кој се грижи за мислите на корпорацијата? Необичните луѓе брзо сфатија дека ако има USB конектор, тоа значи дека не само што камерата може да се вклучи во неа! И тој беше во право.


Експериментите покажаа дека, со добра вештина преку "Camera Apple iPad Connection Kit", можете да поврзете iPad на iPad: USB флеш диск, кога ќе поврзете адаптер SD картички, надворешни хард дискови, како и некои модели на мобилни телефони. Во исто време зборуваме само за уреди за складирање информации, всушност, сеуште е можно да се комбинираат цела низа уреди од друга категорија.

Користејќи го "Camera Apple IPAD Connection Kit" како адаптер за USB флеш драјв на iPad е сосема едноставен, само треба да го поврзете додатокот со уредот. Сепак, самото поврзување на блицот со iPad бара извесно познавање на нијансите:

Уредот мора да биде до 8GB и да има датотечен систем FAT32

Без употреба дополнителни програми Можете да копирате фотографии и видеа од USB флеш драјв и сите информации треба да се чуваат во папката "DCIM".

Малата големина на поврзаните флеш-дискови е диктирана од фактот дека поголемиот диск едноставно нема доволно енергија пренесена од iPad преку портата што се користи.

Друга работа: со оглед на тоа дека станува збор за недокументирана употреба на уредот - не може да се препознаат сите модели на поврзани уреди со "јаболковата жлезда", така што кога се користи овој метод за проширување на меморијата, проверете ја функционалноста при купување на уред! Патем, ограничувањето на името на папката каде што се чуваат информации може да се заобиколат програмите на трети страни.

Сепак, сето ова не значи дека не можете да поврзете нешто поголемо од 8 GB на iPad.

Едноставно, зборуваме исклучиво за официјалниот конектор.

Постојат многу аналози на пазарот кои нудат за поврзување на мини USB стапчиња и други различни уреди за iPad и iPad! Некои од нив дури имаат HDMI излез! Во исто време, овие аналози работат на ист начин како и "Camera Apple iPad Connection Kit", само имаат своја сопствена моќ.

Ова е незгодно начин да се заобиколи ограничувањето на меморијата на iPads и други уреди на Apple! Се разбира, не е многу погодно за складирање на информации, но за носење на филмови што биле следени и избришани, начин одговара ! Особено затоа што ќе ви овозможи да одбиете да купите поскапи верзија на iPad!

Како не можете да гледате со завидлив поглед кон сопствениците на Андроид, кои често се лишени од вакви проблеми?
Но, кој се грижи за мислите на корпорацијата?
IRC (Internet Relay Chat)