Како да креирате убава адреса за е-пошта?

  1. Што е професионална е-пошта?
  2. Креирање професионална е-мејл адреса
  3. Креирај пренасочувања

По купувањето на име на домен, првото нешто што секој вебмастерот би сакал да направите е да креирате своја сопствена корпоративна е-адреса, која завршува со име на домен. Постојат луѓе кои го прават тоа со користење на е-мејл провајдери, како што се gmail.com, yandex, mail.ru и плаќаат за тоа. Се чини дека плаќањето е прилично нелогично, особено кога постои поедноставен и послободен начин.

Во оваа статија ќе ви покажеме како да ја креирате вашата уникатна е-адреса со името на вашиот домен. За ова ние користиме веб хостинг, во нашиот случај тоа е Спринт.

Препорачуваме да студирате Како да го избере најдобриот WordPress хостинг.

За да креирате уникатна е-адреса, прво мора да регистрирате домен и хостинг.

Препорачуваме да студирате Регистрација на домен и хостинг Чекор по чекор

Што е професионална е-пошта?

Професионална е-пошта е типот на е-пошта што ја содржи името на вашата компанија / домен во адресата. На пример, [email protected]yourdomain.com е професионална е-пошта. Ваквата адреса за е-пошта зборува за вашата професионалност, изгледа престижна, удобна и лесна за запомнување. Еве, на пример, нашата служба за поддршка на е-пошта: [email protected] Убава не е тоа?

Креирање професионална е-мејл адреса

Креирање на корпоративна е-адреса не е тешко. Следете ги инструкциите подолу, потребни се само неколку минути.

1. Прво одете на контролниот панел Sprinthost.

2. Потоа, одберете го вашиот сајт во десната колона "Ваше сајтови".

3. Потоа кликнете на линкот "Поштенско сандаче" погоре.

4. Ќе се отвори страницата за креирање ново поштенско сандаче. Кликнете на копчето "Ново поштенско сандаче".

5. Потоа, во форма што се појавува, креирајте и внесете го вашето корисничко име, лозинка (двапати) и кликнете "Креирај".

Потоа, во форма што се појавува, креирајте и внесете го вашето корисничко име, лозинка (двапати) и кликнете Креирај

6. После тоа ќе се отвори страница со резултат на операцијата.

Во принцип, ова може да се смета дека е завршена операцијата за создавање на професионална е-адреса. Од оваа точка на, веќе можете да им дадете на луѓето вашата адреса и да почне да ја користите. Сите твои пораки сега ќе бидат зачувани на серверите Sprinthost, и можете да ја внесете вашата пошта со кликнување на иконата за пошта во горното мени.

Но, ние не препорачуваме да користите хостинг за складирање на пошта, бидејќи Постојат ограничувања за користењето на поштата. Наместо тоа, Ви препорачуваме да се пренасочите кон вообичаените е-пошта на gmail.com, yandex или mail.ru.

Креирај пренасочувања

За да креирате пренасочување, вратете се на контролниот панел Спринт и изберете го вашиот сајт во кој сте ја креирале поштата. Потоа кликнете "Напред".

Ќе се отвори прозорецот за проследување. Внесете ја вашата креирана корпоративна адреса и наведете ја конечната адреса на која ќе се креира пренасочување.

Честитки! Вие успешно ја креираа и ја подесуваа вашата единствена е-адреса со вашиот домен. Сега проверете ја правилната работа на препраќање и испорака на букви. Само испратете е-пошта за потврда на вашата единствена е-пошта од друга е-пошта. Ако писмото пристигне на крајната адреса, тогаш сè е во ред и сте направиле се што е во ред.

Се надеваме дека нашата статија е корисна за вас и е лесно да се разбере. Ако имате било какви прашања, можете слободно да ги прашате во коментарите или да ги испратите до нас преку е-пошта преку образецот за повратни информации на страната за контакти. Исто така, не заборавајте се претплатите за надградби нашиот сајт да не пропуштите ништо.

Што е професионална е-пошта?
Убава не е тоа?
IRC (Internet Relay Chat)