Како да направите календарот за кинење во која програма. Како да креирате календар на вашиот компјутер

 1. Кориснички осврти
 2. Чекор 1. Преземете софтвер на компјутер
 3. Чекор 5. Го испечакуваме календарот
 4. Упатство
 5. Како да креирате календар во Word 2003
 6. Откажи ги закрпите за испраќање
 7. Автоматска корекција за замена

Новата програма "Дизајн календари" ви овозможува да креирате стилски календари од било кој формат и стил. Дистрибуција на големина - 48 Mb. Програмата работи под сите верзии на Windows, вклучувајќи ги и Windows 7, XP, Vista, Windows 8 и 10. Набавката на целосната верзија е направена преку најсигурни интернет продавници со испорака за 10 минути.

Кориснички осврти

Долго време избрав соодветна програма за креирање календари. Кога пробав Дизајн календари, јас веднаш разбрав - тоа е она што ми треба. Програмата има се што може да биде корисно за правење календари дома!

Алеона Морозова, Москва


Дизајн календари - многу висок квалитет и внимателен програма. Несомнено, најдобро на рускиот пазар. Таа лично ме погоди со различни календари и практично неограничени можности за дизајн.

Вјачеслав Титов, Хабаровск

Како да креирате календар со свои раце? Ако ова прашање не го поставувате за прв пат, тогаш е време да го најдете одговорот. Оваа статија ќе придонесе за ова. Откако ќе го прочитате, ќе научите како да направите ѕид, табела, џеб, флип и други типови календари веднаш зад вашиот компјутер, користејќи ја соодветната програма "Календар Дизајн"

Чекор 1. Преземете софтвер на компјутер

Преземете софтвер на компјутер

Чекор 5. Го испечакуваме календарот

Сега знаете како да креирате календар. Нецелосно завршен проект може да се остави за понатамошна работа на компјутерот: за да го направите ова, кликнете на копчето "Save" во менито на врвот. Таму можете да го зачувате како слика во PDF, JPEG, CMYK, итн. Доколку календарот е подготвен, тогаш е време да го испечатите. Кликнете на опцијата "Печати". Во прозорецот што се појавува, одберете го печатачот, големината на хартијата и ориентацијата, поставете ги маркерите за кастрирање, маргините и бројот на календари и кликнете "Печати".

Microsoft Word е моќна алатка за креирање текстуални документи. Со него, можете да создадете мал лесен календар кој може да се повика со притискање на соодветното копче во лентата со алатки. За да го направите ова, ќе треба да го користите Microsoft Visual Basic Toolkit, кој е инсталиран заедно со било кој Мајкрософт пакет Канцеларија.

Упатство

Креирај Word документ и да ја зачувате како дефиниција. За да го направите ова, користете ги соодветните ставки од менито "Датотека" (за Office 2007 и погоре - копчето Microsoft Office во горниот лев агол) - "Креирај" - "Празен документ", а потоа "Зачувај како" - "Образец за Word".

Отворете ја програмската средина на Visual Basic со притискање на копчињата Alt и F11. Се отвора прозорец за уредување во кој ќе го притиснете копчето "F7".

Во горниот дел на прозорецот, изберете "Вметни" - "Корисничка форма" ("Вметни -" корисничка форма "). Изберете го менито Алатки - Дополнителни контроли. Во менито што се појавува, означете го полето до "Calendar Control" (или "Calendar Control"). Кликнете Во ред.

Кликнете на иконата "Calendar" што се појавува во контролниот панел "Toolbox". Поместете го глувчето над формата и нацртајте квадрат од големината потребна за календарот.

Можете да ги смените опциите за прикажување на календарот. За да го направите ова, на левата страна од прозорецот, во менито со карактеристики, изберете "Прилагодено" и кликнете на копчето за елипса на десната страна на линијата. Во скокачкиот прозорец, одберете потребни подесувања . Во табулаторот "Фонт" и "Боја" можете да ги изберете опциите за самиот панел на календарот. Откако ќе ги направите сите поставувања, кликнете "Во ред".

Кликнете на заглавието на формуларот, а во "Properties" ("Caption") можете да го наведете името "Calendar". Насловот ќе се промени.

За да го организирате затворањето на календарот на копчето "Esc". За да го направите ова, одберете го копчето "CommandButton" во ToolBox, повлечете го. Променете ја вредноста во "Properties" на "True". Притиснете F7, внесете "Избриши ме" помеѓу двете линии "Приватни суб .." и "Крај под", потоа кликнете "Во ред".

За прикажување на тековниот датум во календарот, ставете го кодот по предметот "Приватен саб календар1_Клик ()": Приватен под UserForm_Initialize ()
Календар1.Денес
Крај под

За да го прикажете календарот во кој било документ креиран на шаблонот, изберете ја командата "Вметни" - "Модул" и внеси: Под OpenCalendar ()
UserForm1. Покажи
Крај под

Кликнете на копчето "Зачувај" на алатникот (или "Датотека" - "Зачувај"). Можете да го затворите уредувачот.

За да го тестирате здравјето, притиснете Alt и F8 во Word. Внесете "OpenCalendar", кликнете на "Run". Ќе се отвори календар. Зачувај го создадениот шаблон.

Добар совет

За да се поедностави излезот на календарот, можете да го додадете во лентата со алатки ("Услуга" - "Параметри" - "Панел на алатки" - "Нова" копче).

Како да креирате календар во збор? И повторно, нашиот сакан Microsoft Word. Веројатно, нема такво лице кое целосно го проучуваше. Па, освен што програмерите. Навистина ми се допаѓа ова текстуален уредувач . Можеш да создадеш работи во тоа што никогаш порано не ни сонувавме. Штета е што времето не е доволно за да се покрие сè. Би го имал овој уредник пред триесет години, би избрал друга професија. За да бидете сигурни дека Microsoft Word е навистина моќна и флексибилна алатка, ќе ви покажам колку лесно и брзо можете да креирате календар во него.

Како да креирате календар во Word 2003

Отворете нов документ во Word и одете до менито - Датотека - Нова .

Волшебник за календар (во менито десно).

Волшебник за календар (во менито десно)


Ќе се отвори нов прозорец на Волшебникот за календари, во кој треба да го избереме стилот на идниот календар (изберете Исклучителна ).


Во новиот прозорец, мора да ја одберете ориентацијата на календарот и да одберете дали ќе има цртеж во нашиот календар или не.


Во следниот прозорец на Волшебникот за календарот, мора да го изберете почетокот и крајот на календарот. Па, иако сме предвидени за крајот на Светот, а јас не сум од потомците на Маја, сеуште се осмелувам да го изберам крајниот - 31 декември 2012 година. Можеби моите предвидувања се поправилни.Па, последната фаза. Кликнете на копчето Заврши . Тоа е она што го направивме.


Тоа е она што го направивме

Ние природно ја заменуваме сликата. За да го направите ова, кликнете десен клик кликнете на сликата и во опаѓачкото мени изберете го предметот Исечи .


За да го направите ова, кликнете  десен клик  кликнете на сликата и во опаѓачкото мени изберете го предметот Исечи

Но, на овој начин можете да го завршите календарот. Тука ни помагаат следните лекции.


Тука ни помагаат следните лекции

Во други верзии на Word, сè е направено на сличен начин. Само таму можете да ги преземат шаблоните директно од интернет, а изборот е повеќе.

Функцијата AutoCorrect на летање ги коригира стотици обични грешки и погрешно напишани зборови во MS Word. Ќе мораме внимателно да ја следиме оваа брза замена.

На пример, во Word не можете да го внесете зборот nelz (без мек знак) . Ова се должи на фактот дека AutoCorrect во Word веднаш ја корегира оваа печатна грешка откако ќе притиснете на празно место.

Автоматската корекција исто така може да ги конвертира основните комбинации на текстот до посакуваните знаци. На пример, обидете се да напишете (C), а автоматската промена ќе ја претвори во еден симбол за авторски права ©. Истото важи и за внесување комбинација ™ која се претвора во ™. Внесувањето на знаците -> ги претвора во стрелки, а ликовите см стануваат смајли.

Во прилог на правописот авто-замена ги корегира главните интерпункциски грешки во вашите зборови. Оваа функција автоматски ја прави првата буква од реченицата во големи букви, автоматски го коригира превртениот горен случај, како и други вообичаени грешки.

Откажи ги закрпите за испраќање

Можете да ги вратите промените направени во лет со функцијата AutoCorrect, но за тоа ќе биде потребна брзина. Тајниот потег е да ја притиснете комбинацијата Ctrl + Z (команда за откажување) веднаш по автоматската промена. Со кликање се откажува дејството на Автоматската корекција.

Дури и ако не ја искористите командата за откажување веднаш, сеуште можете да ги видите уредувањата направени од AutoCorrect. Тие се означени со сини правоаголници лоцирани под првата буква од коригираниот текст, како што е прикажано на сликата подолу. За да го направите ова, поставете го курсорот на овој правоаголник и кликнете на него за да ги видите различните опции за автоматска промена.

Автоматска корекција за замена

За да го внесете текстот во оригинална форма, изберете ја опцијата "Промени назад во ...", каде што "..." е изворниот текст.

За да спречите овој тип на автоматска промена, одберете ја опцијата "Оневозможи автоматска промена ...". Во овој случај, текстот нема да биде предмет на автоматска промена, туку ќе се дефинира како грешка или грешка.

Со цел да се контролира однесувањето на автоматската промена, како и да се коригира и прошири листата на зборови за замена, мора да ги извршите следните чекори:

 1. Изберете го табулаторот File во главното мени.
 2. Притиснете Опции. Се појавува полето за дијалог Word.
 3. Кликнете на категоријата за правопис во левата страна.
 4. Кликнете на копчето Опции за автоматска проверка.

Се појавува дијалог-кутија со активиран табулаторот AutoCorrect. Овој лист содржи листа на сите замени, како и листа на корекции за заеднички грешки. Преку овој таб, исто така можете да ги отстраните сите опции за автоматско исправување кои не ви одговараат.
Се појавува дијалог-кутија со активиран табулаторот AutoCorrect

За да избришете запис во листата со автоматска проверка, пронајдете ја потребната линија, на пример, 🙂 за смешковци. Изберете линија и кликнете на копчето Избриши.

За да додадете запис во листата за автоматска замена, користете ги полето "замени" и "по". На пример, внесете "силна" во полето "замени", а во полето "на", внесете "силно", потоа кликнете на копчето Add. Откако ќе ги направите сите промени, кликнете OK и затворете го полето за дијалог за Word.
За да додадете запис во листата за автоматска замена, користете ги полето замени и по

AutoCorrect е една од многуте функции во Word. Се надевам дека откако ќе ве прочитате стана јасно како овој пригоден метод за корекција на грешки работи при работа со документи.

Ако ти помогнав, споделете го овој пост со другите. социјални копчиња . Вие не сте тешки - задоволен сум. И секогаш да бидат свесни за нови прашања - да се претплатите на билтенот и да се придружите на групите: соучениците, vKontakte.

Како да креирате календар во збор?
IRC (Internet Relay Chat)