Како да направите подобар телефонски прием. Како да се подобри телефонскиот сигнал: причините за лош сигнал и решавање на проблемите со себе

 1. Како да направите подобар телефонски прием. Како да се подобри телефонскиот сигнал: причините за лош...
 2. Начини за подобрување на мобилните комуникации
 3. Како да ги подобриме мобилните комуникации со повторувач
 4. Како да се подобри 3G сигналот
 5. 3G сигнален повторувач
 6. Предности на 3G сигнал засилувач
 7. Како да се подобри 3G сигналот
 8. Стекнат без употреба на специјална опрема
 9. Антенска добивка

Како да направите подобар телефонски прием. Како да се подобри телефонскиот сигнал: причините за лош сигнал и решавање на проблемите со себе

Се чини дека денес целуларната комуникација е насекаде. Секако во големите градови тоа е насекаде! И во очајните села, се разбира, тоа е слабо или воопшто не. Оваа конвенционална мудрост е често измамен. Бидејќи дури и во големи метрополитски области има многу "слепи точки" каде што е потребно подобрување мобилна комуникација .

Зошто има потреба да се подобри приемот на мобилен телефон?

Во срцето на сите проблеми со мобилните комуникации - заштитен клеточен сигнал објекти или базна станица на далечина. Заштитениот сигнал може да ги поврзува зградите, ѕидовите, подните плочи и многу повеќе. Затоа, потребно е подобрување на клеточните сигнали.

Начини за подобрување на мобилните комуникации

Со цел да се подобри комуникацијата на телефонот, можете да се обидете да го држите кога зборувате поинаку - со два прста наместо целата дланка, на врвот, на средината или на дното на телефонот или префрлете ја на другата страна. Факт е дека раката на една личност може да ја затвори антената вградена во телефонот и значително да го намали квалитетот на својата работа, што станува критично во области со слаб прием.

Како по правило, мобилната комуникација е подобрена ако се искачи на рид - рид, рид или мансарда дома. За да ја подобрите комуникацијата на телефонот, можете да го промените мобилниот оператор, бидејќи базните станици на различни оператори се наоѓаат на различни места и работат со различна моќност.

Како да ги подобриме мобилните комуникации со повторувач

Сепак, често сите горенаведени методи не го даваат потребниот резултат или едноставно се незгодни. Ако сакате да го подобрите квалитетот на мобилната комуникација дома, во канцеларијата или во земјата, тогаш најсоодветно и ефективен начин - инсталирајте систем за засилување на клеточниот сигнал. Таков систем се состои од надворешна антена која е инсталирана надвор од собата (на ѕидот или на покривот), репетиторот и внатрешната антена, кои се наоѓаат во собата. Овој систем создава "зона на доверлив прием", во која лесно можете да зборувате на мобилен телефон. - комплет или комплет за VEGATEL VT-900 комплет за само инсталирај SOTOBOX

Збунет од потрагата по уред за подобрување на клеточниот сигнал, купувачот се соочува со изобилство брендови, модели, производители, кои обично го збунува. Што да се избере за да се подобри мобилни комуникации ? Инженерите на нашата компанија секојдневно ги решаваат проблемите со клиентите за да го подобрат квалитетот на мобилните комуникации. По долгорочното работење на опрема за подобрување на мобилниот сигнал на разни производители, нашата компанија направи избор во корист на рускиот производител VEGATEL. За себе, решивме дека ова е најдоброто од она што е претставено на домашниот пазар.

Опремата VEGATEL се одликува со:
Најдобра вредност за парите. Опремата VEGATEL не припаѓа на опремата од најниската цена. Сепак, квалитетот и стабилноста на неговата работа е многу повисока од кинеските колеги. Оваа опрема секогаш ги дава спецификациите наведени од производителот и не создава пречки. базни станици мобилни оператори.
Широк спектар на опрема за засилување, во која има голем број двојни репетитори, што ви овозможува да ги подобрат сите мобилни оператори во областа по ниска цена.
Техничка поддршка сите клиенти. Доколку се појави тешкотии за време на инсталацијата и за време на операцијата, секогаш можете да добиете целосна консултација од експерти VEGATEL.
Целосен опсег на сите потребни за спроведување на проекти за зајакнување на мобилните комуникации. VEGATEL произведува не само репетитори, туку и бустери, антени, антени засилувачи, атенуатори, сплитери и сплитери.

Модерен 3G телефон е мобилен телефон кој е компатибилен со 3G технологиите на третата генерација, што значително ја зголемува брзината на размена на информации. Сепак, како и повеќето други мобилни мрежи , 3G мрежата периодично има проблеми со слаб прием на сигнал. Покрај тоа, бидејќи 3G постојано се поврзува на Интернет, ниско ниво целуларната услуга затвора за вас пристап до и на интернет.

Како да се подобри 3G сигналот

Подобрувањето на квалитетот на 3G сигналот не е тешко ако знаете како да го направите тоа. На нашиот сајт ви нудиме лесни-за-користење и евтини уреди дизајнирани да го засилат сигналот. Стапката на 3G пренос на податоци е директно пропорционална со силата на сигналот, така што со засилување на сигналот, вие исто така ја зголемувате стапката на пренос на податоци. 3G сигналниот засилувач е едноставно решение за многу проблеми со вашата 3G мрежа.

3G сигнален повторувач

3G засилувачите доаѓаат заедно со две антени - надворешни и внатрешни. Додека внатрешната антена е поврзана со вашиот телефон, надворешната е поврзана со најблиската кула на мобилен телефон. Овие антени го подобруваат и го подобруваат приемот на 3G сигнал.

Областа на покриеност на внатрешната антена зависи од квалитетот на влезниот сигнал, па идеално е уредот да биде инсталиран надвор од зградата или во близина на прозорецот за подобар прием на сигналот.

Предности на 3G сигнал засилувач

За да се обезбеди квалитетен прием, 3G сигналниот засилувач може да се користи насекаде, дури и во автомобил. 3G технологијата вклучува висока стапка на пренос на податоци, која се постигнува со помош на овој уред. Ова не само што ја подобрува јачината на сигналот, туку исто така го зголемува животниот век на вашиот мобилен телефон .

3G сигналниот засилувач е лесен за инсталација и лесен за користење, овозможувајќи лесен пристап до 3G мрежата, каде и да сте. Овој уред ја зголемува областа на мрежна покриеност, овозможувајќи ви да го користите телефонот без никакви пречки, и за звучни повици и за други задачи. Со подобрување на 3G сигналот, исто така го намалувате количеството на зрачења што ги емитува телефонот, а со тоа ќе го зголемите својот животен век и ќе го искористите вашето здравје.

Областа на покриеност на 3G сигналниот засилувач може да варира во зависност од вашите потреби. Нашиот сайт обезбедува широк избор на 3G сигнални засилувачи.Како да се подобри 3G сигналот

Како и сите други репетитори или мобилни сигнални засилувачи, 3G засилувачите не помагаат само да го подобрат квалитетот на приемот на сигналот за време на телефонските разговори, туку и да ја зголемат брзината на пренос на податоци, што е многу важно кога се користи Интернетот.

Благодарение на 3G засилувачот, секогаш ќе бидете во контакт со надворешниот свет и ќе можете веднаш и без проблеми да ги решите сите лични и професионални прашања.

Позитивно е што инженерите веќе измислиле неколку опции за да се ослободат од таквите непријатности. Недостатоците вклучуваат барања за дополнителни финансиски инвестиции и комплексноста на воспоставувањето системи за комуникација. Сепак, ајде да не се понапред од самите себе и да кажеме за сето тоа во ред.

Сигнален засилувач за мобилен телефон

Наједноставниот начин да се избегне слаб сигнал е да го инсталирате засилувачот не на одредена област или зграда, туку на одреден телефон. Слични засилувачи на антените изгледаат како налепници и се залепени во кутијата на уредот или на задниот капак.

Сигналот се засилува со промена на моделот на зрачење на сопствената антена на телефонот и зголемување на вкупната индукција на двете антени.

Недостатокот на овој метод може да се смета за промена во кружниот прием на мобилен телефон на тесно насочена. Едноставно кажано, сигналот значително ќе се подобри во случај кога го насочувате телефонот во насока на кулата на мобилниот оператор. Во други случаи, квалитетот на сигналот, напротив, ќе падне. Колку е ефикасен таков мобилен сигнал засилувач за вас лично е, се разбира, да одлучите сами за себе.

Следниот начин за подобрување на квалитетот на комуникацијата е точка засилувач мобилен сигнал со мал радиус на покриеност. Оваа опција е погодна за случаи каде што зоната на уверен сигнал е само неколку метри од вашето работно место.

Засилувачот за мобилен телефон на мобилниот телефон ThinkGeek се состои од мала антена и засилувач кој директно се приклучува на USB приклучокот на вашиот лаптоп. Должината на кабелот ви овозможува да го покриете радиусот од 4,5 m од корисникот, додека добрата сигнална зона ќе се прошири 1,5 m од компјутерот.

Несомнената предност на таквите уреди е нивниот буџет, но очигледното ограничено дејство ги прави неефикасни за големите компании.

Засилувач мобилен сигнал за големи области

Ефикасни системи за решавање на проблемот. лош сигнал на претпријатијата, во подрумите или, на пример, во куќите на село, се состои од голем број уреди што се земаат и конфигурираат правилно. Сигнал засилувач мобилен интернет има слична структура и се состои од слични компоненти.

Бидејќи приемниот елемент на таквите системи е антената, која често се инсталира на јарболот и се испраќа на страната на кулата на мобилниот оператор. Проблемот е потребата од поставување долги кабли на внатрешните антени, што ја ослабува јачината на сигналот пропорционално на мерачот.

За да се намали загубата на сигналот, на максимално можно растојание до приемната антена, монтирајте го репетиторот, што го засилува GSM сигналот. Повторувачите се карактеризираат со добивка (KU), излезна моќност и се разликуваат во работните опсези. За пренос засилен сигнал во бетонски простории, соби, итн. користете делител кој го шири сигналот на внатрешните антени.

Внатрешните антени, исто така, имаат свој КУ и се дизајнирани за одредена покриеност.

Вреди да се знае дека неправилно избраната или собраната опрема има спротивен ефект и го потиснува веќе слабиот сигнал. Мобилните оператори можат да им дадат предупредување на сопственикот на таков систем, и во отсуство на одговор, да добијат казни преку Радио надзор. Заклучокот се сугерира: ако не сте сигурни во своите способности, подобро е да контактирате со експертите.

Сега секој втор граѓанин на Руската Федерација има потреба од пристап до Интернет. Сепак, постојат случаи кога во секое село, село или само во предградието на градот нема можност за поврзување со 3G сигналот на мобилниот оператор. Овој феномен е вообичаен, бидејќи сигналот е многу силно искривена од природни пречки: дрвја, згради, итн. Ако сакате да го подобрите приемот на 3G, ќе ви треба сигнален засилувач или антена 3g.

Значи, 3G сигналот може да се подобри:

 • без употреба на специјална опрема;
 • користејќи антени.

Стекнат без употреба на специјална опрема

Со цел да се зголеми моќноста на сигналот во собата или во земјата, неопходно е да се направи сигналот да стигне до антената на телефонот или USB модемот колку што е можно. Ако usb-модемот е поврзан со Wi-Fi рутер, а потоа користете продолжен кабел, подобро е да го доведете колку што е можно на улица и да го поправите некаде повисоко, на пример, под стаклото. Како по правило, овој метод е ефективен. Ако ова не помогне, можете да направите аналоген сателитска антена од сад или тава. Сигналот штитови од површината на "плоча", и моќ се зголемува.

Антенска добивка

Ако не сакате да потрошите време за изградба на вакви објекти, тогаш можете да купите конвенционален засилувач на антената. За среќа, постојат многу такви антени во разни продавници и на веб-сајтови кои продаваат кинески стоки. Антената сама по себе е уред во кој е скриен предавател, кој се зголемува за неколку пати, во споредба со телефонска антена или USB модемна антена, нивото на мобилен сигнал. Таков уред ќе чини околу 1.500 рубли.

Зошто има потреба да се подобри приемот на мобилен телефон?
IRC (Internet Relay Chat)