Како да направите слики од екранот од екранот. Кој е клучот да направите екранот. Што може да се сними

 1. Како да направите слики од екранот од екранот. Кој е клучот да направите екранот. Што може да се...
 2. Програмата за создавање слики од екранот "Ножици" за компјутери со Windows 7, 8 и Vista
 3. Што е скриншот, каде е копчето Print Screen на тастатурата и како да се користи таблата со исечоци?
 4. Каде вие ​​или вашите родители пријавите повреди?
 5. Друг софтвер за снимање на екран
 6. Заклучи го фајлот на екранот
 7. Фати екранот за најавување
 8. Земете скриншот со помош на копчето PrintScreen.
 9. Како да ја проверите точноста на копчињата за фотографирање на екранот
 10. Како да направите скриншот на тастатури со различна поставка
 11. Користете го приклучокот во вашиот прелистувач.
 12. Почитувајте го квалитетот на текстот кога правите слики од екранот.
 13. Земете скриншот со вградената алатка за ножици.
 14. Lightshot - корисна програма за снимање за да се направи "Екран за печатење"
 15. Земете екран со помош на Clip2Net.

Како да направите слики од екранот од екранот. Кој е клучот да направите екранот. Што може да се сними

Еден од најпознатите едноставни начини Земете скриншот на екранот е да го користите копчето PrtSc ( Екран за печатење ), кој се наоѓа во горниот ред на тастатурата на десната страна. Сликата од екранот на информациите прикажани на екранот треба да се направи на следниов начин:


1. Притиснете го копчето PrtSc еднаш, во процесот на кој не се забележуваат посебни звуци и кликови, но фотографијата на екранот е фиксирана во меморијата на компјутерот.

Постојат неколку вируси кои можат да направат компјутер "болен". Ќе биде испратена со е-пошта и ќе го уништи вашиот компјутер. Некои може да се движат без предупредување. Отвори само пораки од пријатели и познаници. За да се спречи патоген од инфицирање на компјутер, се развиени програми кои го штитат компјутерот.

Така, наречени непријатни програми кои тајно кријат вирус на вашиот компјутер. Според легендата, Грците го победија градот Троја со итрина. Се криеја во дрвен коњ, што им го дале на тројанци. Коњот беше донесен во градот, ноќе Грците излегоа од нивното засолниште и ја освоија Троја. За да бидете сигурни дека не работите како тројанци, користете антивирусна програма за вашиот компјутер. Таа го бара вашиот компјутер за такви програми и го спречува "освојувањето".


2. Отворете една од програмите што работат со слики (Paint, Photoshop или Microsoft Word).


3 Програма за бои вклучени во бројот на стандард Windows производи и е на секој компјутер. За да го отворите, треба да го изберете табулаторот "Сите програми" во менито "Започни" и да отидете во делот "Стандард". Откако ќе ја отворите програмата во горниот панел, одберете ја командата "Вметни" во делот "Уреди". Фотографираната слика се прикажува на екранот.

Чет значи превод. Корисниците на интернет се наоѓаат во една или повеќе соби. Затоа, разговорот е забавен простор. Разговорот се одвива преку тастатурата. Различни простори се достапни за забава. Некои од нив бараат минимална возраст. Ако зборуваме со некој што е пред нас, гледаме некоја личност и брзо може да препознае одредена лага. На пример, ако некој рече дека има 14 години, но всушност тоа е возрасен. На интернет, не можеме толку брзо да ги препознаеме таквите циклуси.

Тоа им олеснува на луѓето со лоши намери да дојдат во контакт со вас, за да научат многу од вас, што тие сакаат да ги користат за своите цели и намери. Затоа, важно е да одберете псевдоним, т.н. "псевдоним" и да не го дадете вашето вистинско име и други податоци од вас. Исто така, на интернет, секој треба да се однесува и да остане респектабилен за другите. Постојат разговори кои ги ангажирале луѓето за да ја видат просторијата и. што може да се напише кога ви треба помош, на пример, некој се однесува одвратно.


4. За да внесете скриншот во Microsoft Word, мора да ја внесете програмата, да го отворите документот, да го поставите курсорот до местото каде што планирате да ја прикажете сликата и да ја користите функцијата "Вметни".


5. За повеќекратно користење на сликата, треба да ја зачувате. За да го направите ова, во делот "Датотека" на која било програма, изберете ја командата "Зачувај како", дајте му на датотеката име, изберете папка и потврди го зачувува документот.

Ние користиме лесен начин за снимање на слики од екранот и за снимање видео на Movavi Screen Capture

Тие потоа можат да го блокираат пристапот до собата. Некој во разговорот тврди дека знаеш каде живееш и бараш џепарлак. Можете да снимите скриншот на вашиот компјутер, така што ќе можете да зачувате снимање на друго лице на вашиот компјутер. Ќе направите копија од сликата или сликите, јавете се на програмата за снимање на вашиот компјутер и ставете ја копираната датотека во неа и зачувајте ја. Ако не знаете како се случи ова, вашите родители ќе ви помогнат. Ако синонимите не знаат понатаму, тогаш погледнете го упатството за користење на компјутерот, се разбира, во него.


Ако треба да земете екранот од еден отворен прозорец , треба да притиснете Alt + PrtSc комбинацијата, потоа внесете една од предложените програми, внесете слика и зачувајте ја.


Употреба на Копчиња за печатење Екран за фиксирање на слики на екранот е универзален за сите компјутери на кои е инсталиран Windows систем .

Во секој случај, мора да ги информирате вашите родители, а потоа, се разбира, полицијата. Бидејќи постојат специјалисти кои можат да дознаат кој ќе ве избрка. Во текот на разговорот сте се поврзале со некого. Човекот рече дека е стар колку и вие, ги има истите хоби, и веќе сте имале многу забава. Во овој момент, треба да се сомневате и да поднесете жалба до доверлив човек во вашата околина. Затоа што треба да очекувате некој да легне на другата страна. Постојат возрасни кои се предаваат како деца за да се поврзат со децата за да им прават забранети работи со нив.

Програмата за создавање слики од екранот "Ножици" за компјутери со Windows 7, 8 и Vista

Ако е инсталиран на компјутер или лаптоп оперативен систем Windows 7, 8 или Vista, можете повеќе лесен начин направи скриншот на екранот или избраниот фрагмент. Ова може да се направи со стандардна програма Snipping алатката или "ножици" како што следува:

Прво ја добивате вашата доверба и може да изгледате многу убаво. Но што ќе направите сега? Не наведете податоци, адреса, телефонски број. Ако сакате да запознаете некого, нека вашите родители ве придружуваат до местото на состанокот. Или вистината е кажана, тогаш пријателството може да се развие, или може да ни помогне да пронајдеме "танчерка".

Што е скриншот, каде е копчето Print Screen на тастатурата и како да се користи таблата со исечоци?

Важно: не се ставајте во опасност - самостојно чувајте ги вашите податоци! Во разговор, некој се обидува да те праша. Но, сте биле паметни и не ги дадовте вашите детали. Сега ќе бидете проколнати од брборењата. Исто така во оваа ситуација, мора да го пренесете вашиот сообраќај кон родителите и да го заштитите сообраќајот користејќи "екран-шут". Ако не знаете како да го направите ова, дозволете ми да ви помогнам. Во описите на компјутерите генерално е таму. Постојат правила на интернет што мора да ги следат сите.


1. Во менито "Start", одете во секцијата "Сите програми" - "Стандардна" и кликнете на "Ножици".


2. Ќе се појави прозорец во кој во табулаторот Create ќе треба да го изберете типот на сликата: произволна форма, правоаголник, прозорец или целиот екран.


3. Користете го курсорот за да ја означите областа на сликата, по што избраниот фрагмент ќе биде прикажан во програмскиот прозорец.

Каде вие ​​или вашите родители пријавите повреди?

Преземете интересен материјал од интернет

Ако сте виделе нешто интересно во мрежата, понекогаш можете да го преземете, па преземете го. Потоа добивате копија од неа. Тоа не е секогаш бесплатно. Постојат добавувачи кои продаваат договор истовремено со доставување на копија. Бидете сигурни дека ќе прочитате сè правилно, и ќе ги следите правилата. Прашајте ги вашите родители прво, бидејќи понекогаш општото деловно опкружување е тешко да се разбере. Ако ви се нудат музика или филмови од пријатели или познаници, проверете дали е дозволено за пренос. "За незнаење не штити од казна".

Во програмата можете да направите соодветно уредување на сликата и да ја зачувате преку командата File - "Save As".

Друг софтвер за снимање на екран

За континуирана работа со слики од екранот и можноста за висококвалитетно уредување на заробени слики се користат функционални програми, од кои најпопуларни се:

Почитувани, повеќе од малку. Што е екранот. Снимката на екранот е слика што ја снимаме на компјутерски екран во одредено време. На пример, ова е скриншот на мојата работна површина токму сега. Сликите од екранот се корисни, на пример. Кога играме игра и сакаме да задржиме одредена слика.

Да креирате таков водич. Вие не треба да преземате обичен екран. специјални програми , само тастатура. За да го фатите екранот, само треба да го притиснете ова копче. Ќе видите дека, очигледно, ништо не се случува. Во овој случај, можете да ја користите програмата за која разговаравме во следниот дел. Кога имаме неколку отворени прозорци на компјутер, би можеле да бидеме заинтересирани, наместо да снимаме екранот на целиот екран, само прозорецот во кој работиме.


1. Screenshot Maker - брзо и удобна програма да креирате слики од екранот, овозможувајќи ви да фотографирате целиот екран, поединечни фрагменти, како и да користите различни алатки за уредување на слики. Програмата може да се симне на интернет и самата да се инсталира.


2. Слика од екранот со топла клуч е идеална за создавање слики од слики од фрагменти од компјутерски игри. Со помош на притискање на наведеното во програмата топол клуч Можете брзо да ги фатите потребните моменти што се зачувани специјална папка . Програмата не бара инсталација, и да работи само да ја преземете.

Можете да ја видите разликата во следните слики од екранот. Заедно со познатата команда Копирај и Вметни, една од најпосетуваните работи секој ден за многу корисници кога тие се пред вашиот компјутер е да снимате екран.

И за оние кои бараат нешто попрофесионално, постојат многу бесплатни алатки кои ни нудат многу опции кога станува збор за создавање на нашите слики од екранот на компјутер. Ова е без сомнение едно од најлесните и најраспространетите методи низ светот кога сакаат да снимаат екран. Потоа, ние можеме да ја отвориме секоја програма за уредување на слики за да вметнеме фаќање и да ја ретушиме секоја слика или да ја зачуваме во хардвер во формат што го сакаме.


Постојат многу други начини да се направи скриншот на екранот на компјутер, но оние што се опишани погоре се најлесните и најпристапни за секој корисник на компјутер.

Често, компјутерските корисници се соочуваат со потреба да направат снимка од она што го гледаат на компјутерскиот монитор, со други зборови, за да го фотографираат екранот или дел од него. Таквата слика се вика скриншот (од англискиот збор екранот ).

Автоматски ќе видиме како е прикажан едноставниот интерфејс на оваа алатка на работната површина. Од опцијата "Нова" ќе можеме да направиме правоаголно намалување, кое е опција означено како стандардно, но исто така ни овозможува да го фатиме дел од нашиот екран, правејќи го изборот на слободна форма, прозорец или цел екран. Со помош на кој било од параметрите, освен за снимање на цел екран, ќе можеме да направиме сопствен избор на површината на десктопот што сакаме да го фатиме или да го поправаме. Во случај на отсекување или зафаќање на прозорец, ние ќе треба само да го одбереме прозорецот што сакаме да го фатиме, и автоматски да го затвораме прозорецот.

Сликата од екранот е снимка на екранот, односно слика (слика) на она што некој го гледа на екранот на мониторот.

Екранот од екранот може да се направи стандардни средства Windows и трети лица програми , во овој чекор по чекор ќе ги опишам најпопуларните начини за снимање на екранот.

1 Земете скриншот со помош на копчето PrintScreen;

2 Земете скриншот со помош на вградената алатка за ножици;

Заклучи го фајлот на екранот

Сепак, можеме да ја искористиме функцијата "Одложи го" на алатката "Намалување" за да направите екранот на екранот за заклучување. Доволно е да се каже дека сакаме да го одложиме екранот 5 секунди, повеќе од доволно време за да го заклучиме компјутерот и самата алатка за снимање кога сме на екранот за заклучување.

Фати екранот за најавување

Го затвораме прозорецот на регистарот, го блокираме компјутерот, кликнуваме на екранот за да одиме на логирање и кликнете на иконата "Пристапливост", ќе видиме како се активира алатката Cut-out, и веќе можеме да земеме скриншот на екранот за најава. Ако оваа ознака е додадена во просторот или, тогаш можеме да фатиме некои прозорци самостојно.

3 Земете екран со помош на Clip2Net.

Земете скриншот со помош на копчето PrintScreen.

Највообичаен начин за преземање на екранот е да го користите копчето " PrntScr " на тастатурата.

Со притискање на ова копче, сликата на целиот монитор е поставена на таблата со исечоци. За да ја видите сликата, мора да користите уредувач на слики, како што се Paint. За да стартувате Paint, притиснете го копчето " Start " и напишете го зборот " paint" во лентата за пребарување на програми и притиснете "Enter" (Или притиснете "Start" - "All Programs" - "Standard" - "Paint".) .

Како да ја проверите точноста на копчињата за фотографирање на екранот

Бидејќи секоја тастатура е различна, особено лаптопната тастатура, овој напис ќе биде многу корисен. Буквите од овој клуч обично се бели. Но, понекогаш тие се сини, сè оди на лаптопи.

Како да направите скриншот на тастатури со различна поставка

Во овој случај, обидете се со следната комбинација на копчиња.

Ако не, обидете се со користење на произволна комбинација на овие клучеви. Во зависност од компјутерот или мобилен уред што треба да земеме слика од екранот, имаме неколку можности. Потоа мора да наведете "Датотека" и "Зачувај како", ставете го името и кликнете "Зачувај".


Потоа мора да наведете Датотека и Зачувај како, ставете го името и кликнете Зачувај

Вметнете го екранот од меморискиот тампон во Paint со притискање на копчето " Ctr" + "V " или со копчето " Вметни " (во Windows7), " Измени-Вметни " (во Windows XP).

Ако треба да направите скриншот на не целиот екран, туку само еден прозорец, за ова треба да го направите прозорецот активен (само кликнете на него) и притиснете на комбинацијата на копчиња " Alt" + "PrntScr "

Ќе биде автоматски зачувана на вашата работна површина. Во зависност од моделот на телефонот, екранот е зафатен поинаку. Фотографирањето автоматски се зачувува во фото галеријата на телефонот. Препорачуваме кликнување на резултатот и влечење до каде што имаш други програми. Одете на екранот што сакате да го отсечете, и кликнете на програмата. Ќе отвори прозорец со неколку параметри, по правило ќе ја пресечиме правоаголната форма, но со кликнување на "Новиот" триаголник, имаме опции за слободна форма, за намалување на прозорецот и за целосен екран.

Користете го приклучокот во вашиот прелистувач.

Кога ќе го исечете, сликата ќе биде копирана на таблата со исечоци, така што ќе можете да го залепите онаму каде што сакате, и ќе се отвори прозорец за уредување и зачувување на вашиот компјутер.

Почитувајте го квалитетот на текстот кога правите слики од екранот.

 • Екран за печатење: копирајте го целиот екран во таблата со исечоци.
 • Екран "Екран за печатење": копирајте го избраниот прозорец во таблата со исечоци.
 • Централното копче е вклучено: целиот екран е вчитан во папката за екрани.
 • Домашен блок: сликата на целиот екран е вчитана во папката "Слики".

Ова значи дека текстот ќе изгуби одреден квалитет, како што гледаме на сликата погоре.


После тоа, залепете од таблата со исечоци во уредувачот, на пример Paint (како што е опишано погоре).

Земете скриншот со вградената алатка за ножици.

Користејќи ножици, можете да снимите слика на екранот или фрагмент од него, а потоа додадете белешка кон неа, да ја зачувате или да ја споделите со други корисници. Треба да се напомене дека алатката Ножици е достапна во верзијата Windows7 Home Premium или повисока (т.е. ако имате Windows дома Основен или Стартувач на кој оваа алатка ќе биде недостапна).

Lightshot - корисна програма за снимање за да се направи "Екран за печатење"

Секој ден сме изненадени од можностите што ги нуди технологијата. Милиони луѓе, од десктопот, ја прават својата работа со голема ефикасност. Можеби најдовме некои софтвер "Чудо" што ни овозможува да работиме со повисок квалитет, достапност и помалку време. Сепак, не е изненадувачки што на пазарот се појавуваат нови опции. Оваа алатка или додаток се нарекува "Сечи" или на англиски јазик Можете да го најдете како "Алатка за сечење". Ова е додаток кој ни овозможува да креираме "слики од екранот".

За да започнете со ножиците, мора да кликнете на " Start " или притиснете ја комбинацијата на копчиња + и во лентата за пребарување внесете Scissors и притиснете "Enter".


За да започнете со ножиците, мора да кликнете на Start или притиснете ја комбинацијата на копчиња + и во лентата за пребарување внесете Scissors и притиснете Enter

Вториот начин да ја започнете апликацијата е да кликнете на "Start" - "All Programs" - "Standard" - "Scissors".

По отворањето на алатката, работната површина ќе се појави како во прекривката и ќе се појави корисничкиот интерфејс.


Изберете ја саканата област, тогаш избраната област ќе се отвори со помош на истите алатки за ножици. Во прилог на едноставно зачувување на сликата, алатката ви овозможува да го користите маркерот. За да зачувате, кликнете Save или " File" - "Save As ".

Земете екран со помош на Clip2Net.

Постојат многу програми на интернет кои можат да бидат екрани, во оваа статија ќе размислам за една од таквите програми - Clip2Net. Можете да го преземете од официјалниот веб-сајт http://clip2net.com/ru/


Инсталирањето на програмата е прилично едноставно и се сведува на неколку тастатури на копчето " Следно ". По инсталацијата, иконата Clip2Net ќе се појави на лентата со задачи.

Со кликнување на оваа икона, апликацијата Clip2Net ќе почне, само треба да ја одберете потребната област.


Тогаш оваа област ќе се отвори во Clip2Net каде што може да се промени со помош на маркер и зачувана на компјутер или во мрежното складирање.


Се надевам дека овој напис ви помогна да направите скриншот на мониторот без никакви проблеми.

Каде вие ​​или вашите родители пријавите повреди?
Но што ќе направите сега?
Што е скриншот, каде е копчето Print Screen на тастатурата и како да се користи таблата со исечоци?
Каде вие ​​или вашите родители пријавите повреди?
IRC (Internet Relay Chat)