Како да одберете звучници за вашиот компјутер?

Сега е тешко да се замисли домашен компјутер без звучници

Сега е тешко да се замисли домашен компјутер без звучници. Немаше звучници на мојот прв компјутер, но бев среќен без нив. Сега - музика, филмови, разни игри, во кои нема да има значење без звук.

Ако не сте особено важен звук на вашиот компјутер, можете да земете евтини пластични звучници и да заборавите за тоа. Но, ако сте познавач и љубител на висококвалитетен звук, тогаш треба да научите малку за тоа како да изберете звучници за вашиот компјутер. Јасно е дека звучниците со повеќе звучници ќе имаат подобар звук. Не го занемарувајте материјалот од кој се изведуваат звучниците.

Звучници направени од дрво, го прават звукот подобар од пластика, но во исто време, пластичните звучници имаат поголема разновидност во дизајнот и бојата.

Вреди да се обрне внимание на фактот дека најдобро е да се прилагоди звукот на самите звучници. Ова се прави со контрола на јачината на звукот, бидејќи прилагодувањето на звукот преку апликацијата или оперативниот систем е незгодно и во повеќето случаи неточни.

Обрни внимание при купување на звучници и функции како моќ и чувствителност. Ова се две различни работи. Многу луѓе мислат дека ова е истото, но тоа не е. Моќта е индикатор за максималната моќност на сигналот кој го спроведува системот за да функционира без нарушување и оштетување на звучниците.

Дома, моќта на звучниците се мери во опсег од 20-50 вати. И тоа не влијае на обемот, како што мислат многу луѓе.

Но, чувствителноста на звучниците само до волуменот на звукот има директна врска. Колку е поголема чувствителноста, толку погласно ќе звучат звучниците. Па, во заклучок на прашањето како да одберете звучници за компјутерот, сакам да кажам дека за да играте повеќебојни звучници, неопходно е вашата звучна картичка да ја поддржи оваа функција.

Решаван со изборот на звучници? За љубителите на музика во живо, животот хакирање како направи караоке на вашиот компјутер .

Коментари (0)

Решаван со изборот на звучници?
IRC (Internet Relay Chat)