Како да пребарувате за луѓе во контакт. Како да најдете лице на VKontakte

  1. Алатки за наплата
  2. Пристап за наплата
  3. Други начини за враќање на пристапот
  4. Луѓето бараат
  5. Ви благодариме што го споделите статијата во социјалните мрежи!
  6. Vkontakte пребарување за луѓето - од каде да почнам?
  7. Пребарај за луѓе на VKontakte фотографија
  8. Како да се најде VKontakte по ID
  9. Пребаруваме без регистрација во социјална мрежа
  10. Други начини

Мојата страница на Vkontakte е кориснички профил кој прикажува такви информации за некоја личност како, на пример, име, возраст, религија, омилени филмови и книги и така натаму. Пристапот со профилот може да не биде возможен од страна на од различни причини На пример, ако корисникот ја изгуби лозинката за да се логира, сметката беше блокирана од страна на администрацијата на ресурсот поради поплаки од други корисници, или ако спам буквите ја напуштаа страницата. Но, не брзајте да бидете вознемирени ако се запрашате: "како можам да ја најдам мојата страница во контактот?", Можете да го најдете и да го обновите.

Алатки за наплата

Предуслов за враќање на пристап е телефон со SIM-картичка, чиј број беше посочен при поврзувањето на страницата. Исто така ќе ви треба уред со пристап до мрежата, телефон или компјутер.

Пристап за наплата


Пристап за наплата

Следно, постапувајќи според упатствата на страната, внесете го вашето корисничко име - тоа е името што го користевте за време на регистрацијата. Ако го заборавивте вашето најавување, внесете го вашето поштенско сандаче или мобилен телефон . По внесувањето на потребните податоци, програмата ќе побара од вас да внесете код за признавање кој потврдува дека сте вистинска личност.


По внесувањето на потребните податоци, програмата ќе побара од вас да внесете код за признавање кој потврдува дека сте вистинска личност

Доколку податоците за најава и кодот се внесат правилно, тогаш вашата страница ќе се отвори. Честитки, можевте да ја најдете вашата страница во контакт!

Други начини за враќање на пристапот

Доколку горенаведениот метод не функционира, бидејќи нема податоци зачувани на страницата, тогаш на дното на екранот може да се најде линија која укажува на врската.Одете на оваа адреса каде што ќе треба да внесете линк до вашиот профил. Ако не можете да се сетите на вашиот ID, корисно е да знаете како да ги пребарувате луѓето во контакт воопшто.

Луѓето бараат

Прво на сите ние ја следиме врската vk.com/search. Пред да го проширите прозорецот за пребарување, во горната линија, мора да го внесете презимето и името што сте ги навеле при регистрирањето на страницата. На десната страна, на страната, можете да внесете параметри кои ќе ви овозможат да го стесните кругот на пребарувања, каде што можете да ја наведете вашата возраст, град, училиште и многу повеќе.

Кога ќе го најдете вашиот профил во пребарувањето, програмата ќе побара од вас да наведете барем какви било информации за вас, кои се сеќавате, како и достапни телефонски број каде што можете да добиете кодови кои го докажуваат вашиот идентитет. Пристапот ќе се врати и повторно ќе имате можност да ја користите социјалната мрежа.


Ви благодариме што го споделите статијата во социјалните мрежи!


Сакате да најдете некој по име и презиме или фотографии социјална мрежа Вконтакте? Ние ќе ви кажам како да го користите пребарување VC, на кој начин можете да најдете лице. На овој момент речиси секоја личност може да се најде на социјалната мрежа. Можете да ги најдете вашите пријатели, познаници, соученици, соученици, колеги од работа, како и вашите роднини и роднини.


Можете исто така да најдете и запознајте луѓе на социјалната мрежа. заеднички интереси , најдете сметки на популарните ѕвезди на шоу-бизнисот. Многумина го наоѓаат својот сопружник на социјални мрежи.

Vkontakte пребарување за луѓето - од каде да почнам?

За да започнете, треба да ја креирате вашата страница, односно во социјалната мрежа и.


За да започнете, треба да ја креирате вашата страница, односно во социјалната мрежа и

Така што вашите пријатели можат лесно да ве најдат, да ги пополните сите информации за себе на вашата страница и да покажете каде живеете.

Пребарај за луѓе на VKontakte фотографија

Сега размислете како да пребарувате луѓе преку фотографија на интернет, интернетот се развива секоја секунда. Ако барате личност од фотографија и тој е регистриран во некој вид социјални мрежи, тогаш ќе биде многу полесно да го најдете. Ако ова лице нема страница во социјалните мрежи, можете да најдете група на Vkontakte, во која можете да оставите реклама за наоѓање на лице.

Одете на страната за пребарување на Интернет за слики, можете да кликнете на оваа врска:


Се случува, дека покрај фотографијата може да биде името на личноста, како во примерот.

Размислете за вториот метод, ова е пребарување во групи Vkontakte. Понудете ја веста на групата како што е прикажано на сликата:

Понудете ја веста на групата како што е прикажано на сликата:

Како да се најде VKontakte по ID

Прво, размислете за најлесен начин - како да најдете лице во името на контактот. Ако сте регистрирани, влезете во вашиот профил и одете во делот "Пријатели". Следно, кликнете на "Најдете пријатели" и во лентата за пребарување, внесете го презимето на лицето што го барате.

Ако презимето не е вообичаено, тогаш меѓу неколкуте опции веднаш ќе го најдете вашиот пријател. Ако презимето е многу популарно, во прилог на неа, наведете го името на пријател. И за да не се движите низ многу страници во потрагата по некоја личност, во панелот од десната страна, посочете некои повеќе параметри за пребарување.

Осврнувајќи се на напредното пребарување, наведете ја земјата и градот на живеење на лицето, наведете ја неговата возраст (или опсегот на "од и до"), полот. Тесни критериуми за пребарување ќе ви помогнат да најдете вистинската личност .

Сега ќе размислиме како да најдеме лице на Vkontakte по ид-број, т.е. со уникатен број на корисничка страница. Кога некое лице се регистрира во мрежата, неговата страница автоматски му се доделува на овој број, што е низа од броеви. За пребарување, одете на вашата страница, а потоа во лентата за адреси на прелистувачот по vk.com/ наведете го саканиот ID наместо твоето и притиснете Enter. Ова ќе ве однесе на страната на посакуваниот корисник.


Треба да се има на ум дека секој регистриран VKontakte може да го промени својот ID, заменувајќи ги броевите со еден збор на латински. Тоа е направено на овој начин: во профилот во горниот десен агол, кликнете на стрелката до мини-аватарот. Изберете ставка "Settings" и во линијата "Address of the page" притиснете "Change". По коса црта, внесете ја саканата адреса користејќи само латински букви, броеви или долна црта и кликнете на "Промени адреса". Сега id не изгледа како збир на броеви 123456, но, на пример, вака: ivanov_ivan.

Постои уште еден начин да се најде лице на VK по ID без да влезете во вашиот профил. За да го направите ова, користете ја оваа услуга. Во полето за пребарување внесете го бројот. И можете да внесете и само броеви, и комбинација на id + броеви. По кликнете "Најдете". Автоматски ќе отидете на страната на посакуваниот корисник. Ако идентификаторот не е составен од броеви, тогаш во низата за пребарување внесете ја низата од букви за идентификаторот на профилот. Системот ќе ве пренесе на посакуваната страница.

Пребаруваме без регистрација во социјална мрежа

Ако не сте регистрирани на VK и не сакате да го направите ова (или не можете), но треба да пронајдете лице, можете да го направите тоа без да се регистрирате. За да го направите ова, одете на почетната страница на мрежата vk.com. На дното на страницата ќе има мени, изберете го делот "Луѓе". Ќе се отвори страницата на VK со пребарувањето. Во полето за пребарување, наведете го името и презимето на лицето. Притиснете Enter.

Без разлика дали е среќно веднаш да го пронајдете вистинското лице, ќе зависи од тоа како се работи за презимето. Ако пребарувањето даде стотици опции, наведете дополнителни информации во филтрите на десната страна. Постојат многу критериуми за избор. Меѓу нив се и земја и град, пол, возраст на една личност, брачен статус , информации за училиште и работа и многу други. Колку повеќе податоци се познати, толку е поголема веројатноста дека ќе го најдете саканиот.


Пребарување на лице на VK зависи од познати информации.

Ако пребарувањето не се оправда, обидете се да го пронајдете претпоставениот роднина или пријател на оној што ви треба, а потоа преку листата со контакти можете да ја пронајдете вистинската личност.

Најдов? Одете на страната и видете последен датум и времето на неговата посета. Оваа информација е во горниот десен агол. Можно е дека страната е реална, но одамна е напуштена. Исто така, за да пребарувате без да се регистрирате во прелистувачот, внеси vk.com/search. Ќе стигнете до истата страница за пребарување како и преку делот "Луѓе" на главната страница. Понатамошни активности се слични.

Други начини

Има задачи и потешко, на пример, да се најде лице на VKontakte на фотографија. Целите може да бидат различни: сте пронашле нечии документи и одлучиле да го пронајдете сопственикот, има слика на лицето што го сакате - сакате да го најдете за познаник итн. За да пронајдете лице од фотографија во VK, користете ја услугата FindFace.ru.

Можете да ја пронајдете вистинската личност VKontakte со поставување на неговата слика на страницата или фотографирање преку мобилен FindFace апликации . Услугата ќе понуди неколку опции за луѓето од социјалната мрежа, кои ќе бидат слични на оној што е прикажано на сликата. Со голема веројатност меѓу нив ќе биде саканата личност.


Ако имате дополнителни информации, исто така, укажете го возрасниот опсег, град и статусот на односите на лицето. Листата има најмногу слични луѓе ќе биде на врвот, тогаш личноста ќе се наоѓа во опаѓачки редослед на идентитетот. Можете исто така да пребарувате преку Google по сликата. За да го направите ова, кликнете на иконата на камерата во лентата за пребарување. Google ќе понуди да даде врска до сликата или да испрати слика. Ако некоја личност ја има оваа фотографија инсталирана на VK аватарот, пребарувањето ќе прикаже линк до страната.

Можете да најдете лице во контакт со телефонски број. Претходно, ова беше направено едноставно со враќање на пристап до страната, но сега оваа функција не е достапна. Но, постои излез. Направете следново: земете паметен телефон на Андроид и инсталирајте ја официјалната VKontakte апликација на неа од оваа страница или преку услугата Play Store. Сега запишете го познатиот број во телефонскиот именик. Влезете во апликацијата VC. Одете во менито "Пријатели". Таму ќе видите знак плус, кликнете на него.


Ќе се појави опцијата "Контакти". Најдете пријатели во тетратка. Потврдете го барањето со кликање "да". Сега сите корисници на VKontakte ќе бидат обележани, чиј телефон е снимен во директориумот. Нов контакт и ќе биде саканата личност.

Секој уред на интернет има своја IP адреса. Постојат ситуации кога треба да ги пресметате IP-уредите на лице со кое комуницирате во социјална мрежа. Директно преку VC не може да го стори тоа. Но, постои начин - побарајте или убеди лице да ви испрати писмо или слика е-пошта . Ако противникот не гледа ништо сомнително во ова барање, тогаш ќе биде лесно да се пронајде ip.

Погледнете ги податоците за услугите на испратеното писмо: отворете го писмото и под адресата на испраќачот кликнете на "Properties" (во сервисот Yandex.Mail). По врската, ќе видите информации за сервисот. На крајот од четвртата линија ќе има IP адреса која се состои од броеви и точки. На пример, вака: 61.129.3.123.


123

И, конечно, ќе погледнеме како да пронајдеме пријатели на Instagram од VKontakte мрежата. За да го направите ова, извршете ја апликацијата Instagram. Одете на главната страница на сметката. Кликнете на малата икона во долниот десен агол. Во страната што се отвара, кликнете на горното мени - три вертикални точки. Опциите ќе се отворат. Најдете го делот "За претплати", а сега врската "Најдете пријатели со VKontakte". Ќе се појави листа на пријатели од VK. Можете да се претплатите на некои индивидуално или одеднаш.

Vkontakte пребарување за луѓето - од каде да почнам?
Но, не брзајте да бидете вознемирени ако се запрашате: "како можам да ја најдам мојата страница во контактот?
Vkontakte пребарување за луѓето - од каде да почнам?
Најдов?
IRC (Internet Relay Chat)