Како да прикачите нов број на парите од Yandex. Промена на телефонскиот број во паричникот Yandex Money: како да го направите тоа? Може ли да отворам девизна сметка

 1. Особености на дојдовните поштенски сандачиња со алтернативни кориснички имиња
 2. Поврзете телефонски број
 3. Променете го телефонскиот број
 4. Отстрани го телефонскиот број
 5. Постапка
 6. Што ако не успее?
 7. Комисии

Можете да го поврзете вашиот број мобилен телефон до сметка Yandex и понатаму да ја заштити вашата сметка, како и да добивате известувања од Yandex сервисите. Yandex.Passport ви овозможува да поврзете неколку телефонски броеви на вашата сметка, но само еден од нив може да биде заштитен: со овој број можете да го вратите пристапот, ако ја заборавите вашата лозинка или вашата сметка е хакирана.

Особености на дојдовните поштенски сандачиња со алтернативни кориснички имиња

Можете да го направите ова пред или по поврзувањето на вашиот телефонски број на страницата: само проверете го телефонскиот број како корисничко име. Само главниот телефонски број може да се користи како ова корисничко име. Единствениот исклучок од ова правило е на страницата каде што мора да го внесете корисничкото име што го наведовте за време на регистрацијата. Да испрати е-пошта на оваа адреса, можете да го внесете бројот во кој било формат.

Пораките испратени на оваа адреса ќе бидат претставени во вашиот Yandex. Ако вашиот број е префрлен на друго лице, нов сопственик ќе го вклучи како алтернативно корисничко име, тогаш оваа адреса е-пошта исто така ќе бидат префрлени на имотот. Ова може да се случи следниве ситуации .

Заштитениот број, исто така, може да се користи наместо најавите кога се пријавувате во Yandex.

 1. Поврзете телефонски број
 2. Променете го телефонскиот број
 3. Отстрани го телефонскиот број

Сите телефони што сте ги навеле на Yandex се наведени на страницата.

Поврзете телефонски број

На секоја сметка може да му се додели само еден заштитен број (кој подоцна може да се смени) и било кој број дополнителни броеви.

За да додадете број:

Можете да го поврзете вашиот број  мобилен телефон  до  сметка  Yandex и понатаму да ја заштити вашата сметка, како и да добивате известувања од Yandex сервисите

Променете го телефонскиот број

Лесно е да се смени дополнителен телефонски број: поврзете нов дополнителен број и избришете го стариот.

Забелешка Ако сте ја изгубиле вашата SIM картичка или престана да работи, можете да го вратите бројот во канцеларијата на вашиот мобилен оператор.

За да смените заштитен број:

  Ако стар број недостапен за вас, исклучете го прекинувачот Број ... достапен за мене (во овој случај бројот ќе се промени само за еден месец).

  Внесете нов број телефонот во полето и кликнете Замени.

  Yandex ќе испрати код за потврда на новиот телефонски број, како и известување и код до стариот број (ако посочи дека е достапен за вас).

  Забелешка Еден број не може да биде врзан за повеќе од 10 сметки истовремено. Ако внесениот број е веќе поврзан со 10 сметки, Yandex.Passport автоматски ќе го одврзе од останатите. На поштенски сандачиња одврзани сметки ќе дојдат со известување.

  Ако стариот број е достапен за вас, ќе треба прво да го внесете кодот за потврда. Ако стариот број не е достапен, внесете го кодот добиен на новиот број. Потоа внесете ја вашата лозинка и кликнете на копчето Потврди.

 • Ако правилно ги внесете двата кода, вашиот телефонски број ќе се промени со еден клик на копче.

  Ако стариот број не е достапен за вас, поврзаниот број ќе се промени за еден месец. Yandex периодично ќе ве потсети на ова, во случај телефонот да се обиде да го смени напаѓачот и да ги пропушти првите известувања. Можете да ја откажете промената на промената на бројот во секое време: кликнете на копчето Откажи на страницата.

Отстрани го телефонскиот број

Можете да избришете телефонски број ако повеќе не ви припаѓа или не сакате да примате пораки од Yandex на неа.

  Оди на страницата.

  Кликнете на копчето Избриши веднаш до телефонскиот број. Дополнителниот број се брише веднаш, а бришењето на главниот број мора да биде потврдено со SMS-код.

  Yandex ќе испрати две пораки до примарен број за бришење: известување за бришење и нумерички код. Исто така, ќе добивате известувања за сè што е поврзано со вашата сметка.

  Ако бројот ви е недостапен, исклучете го копчето за префрлање број ... тој е достапен за мене (во овој случај бројот ќе се брише само за еден месец)

  Внесете го примениот код (ако бројот што сакате да го избришете е достапен за вас) и лозинката на вашата сметка. Потоа кликнете на копчето Потврди.

 • Ако го внесете точниот код, бројот на телефонот ќе се избрише со едно копче.

  Ако не можете да го добиете кодот за да го избришете бројот, тој ќе биде избришан за еден месец. Ова одлагање ве штити од натрапници кои на кој било начин влегоа во вашата сметка и се обидувате да го избришете вашиот телефонски број.

  Можете да го откажете одбраниот број за бришење во секое време: кликнете на копчето Откажи на страницата.

Ако не го притиснете копчето Потврди, бришењето на бројот автоматски ќе се откаже по еден месец.

За оние кои ја користат услугата на пари на Yandex подолго време и не се врзани за еден телефонски број, таквата функција како да го промените телефонскиот број на Yandex парите не е комплицирана процедура. Сепак, постојат животни ситуации во кои е отсутен пристапот до претходно регистрираните, што доведува до непријатности и бара детална студија на прашањето за негово брзо решавање.

Постапка

 1. Прво, треба да одите на официјалната страница на страницата Yandex, каде што во горниот десен агол има копчиња брз пристап на различни услуги на сајтот. Изберете ја соодветната икона за да отидете платежна услуга .
 2. Одење на главната страница на услугата, треба да одите во менито "поставувања", каде што сите податоци за корисникот се прикажуваат и се зачувуваат.
 3. Кога одите, треба да најдете дел наречен "Сметка" во чиј дел, соодветната линија со натписот "Телефон".
 4. Наспроти оваа ставка, вашиот неактивен телефонски број треба да биде означен.
 5. Малку десно дигитална ознака , постои копче "Промени", кликнете на него.
 6. Кога ќе кликнете, ќе видите интерактивна форма за избор на метод за менување на поврзаниот телефонски број:
 • смс - код (во случај да има можност да примате смс на неактивен број);
 • лозинка за итни случаи (ако нема пристап до картичката со неактивен број, сепак, итни лозинки се зачувуваат на компјутерот).
 • јавете се на службата за поддршка на еден од начините.

Што ако не успее?

Доколку првите две опции понудени погоре не ви одговараат, треба да се јавите во сервисната служба за поддршка. За да го направите ова, можете да користите еден од начините

 1. Да се ​​пополни посебна форма .
 2. Повикај на линија жешка линија .

Пополнете посебна форма, можете директно на сајтот, преку менито повратни информации . Овој метод е добар ако овој момент телефонската линија во вашата област не е достапна поради технички работи или долго време сите оператори се зафатени.


 1. Кога ќе го пополните формуларот, наведете ја точната тема на прашањето, детално опишете ги деталите за потребата да поврзете друг телефонски број на картичката.
 2. Исто така, наведете ги вашите дополнителни информации за контакт, бидејќи специјалистот за контакт ќе има пред вас, само вашиот одреден телефонски број, а не оној кој сте го промениле.
 3. Откако ќе се испрати писмото, почекајте обработка на вашите податоци и комуникација со операторот, или во повеќето случаи со вработен во специјализиран оддел.

Речиси секогаш можете да ја повикате телефонската линија на вашиот регион, но бројот на истовремени повици е ограничен, поради што често се појавуваат ситуации кога сите оператори се зафатени долго време.

Откако сте биле во можност да контактирате со специјалист на телефонот наведен на порталот, потребно е, како и во образецот за повратни информации, да ја опишете суштината на проблемот и да објасните зошто немате пристап до стариот телефон.

Ако во паричникот е поврзан со стариот број, процедурата за идентификација претходно била поминато, не би било тешко повторно да се регистрира, а операторот може директно да го онлајн режим реши го твојот проблем.


Комисии

Комисијата, која е обезбедена од страна на системот, за оваа услуга , денес е 270 стр. Ако не сте во можност да го вратите пристапот до трансфери, надоместокот за пренос за состојбата банкарска картичка , ќе бидат еднакви на 3% од пренесениот износ.

Што ако не успее?
IRC (Internet Relay Chat)