Како да пронајдете изгубен или украден телефон. Телефонот беше украден - што да правам? Како да го пратите вашиот телефон?

  1. Сопственици на iPhone
  2. За да овозможите Најдете мојот уред
  3. Ringвони или заклучете го телефонот
  4. Сопственици на Android

Кражбата или губењето на телефонот е многу вознемирувачка непријатност. После тоа, многу луѓе засекогаш „се збогуваат“ со својот паметен телефон, но сепак има шанси да го пронајдат, дури и ако е украден, затоа што технологијата не стои.

Осигурете се дека вашиот телефон е навистина украден. Според статистичките податоци, 70% од оние кои ја пријавиле кражбата на телефонот всушност забораваат или го губат самиот уред. За да проверите, јавете се на вашиот број - ако повикот е намален и телефонот е исклучен, тогаш можете да бидете сигурни за кражба. Ако е потврдена кражбата, тогаш пред сè, обидете се да испратите СМС-порака на вашиот телефон со барање да го вратите уредот за надомест. Се разбира, плаќањето за вашиот телефон е навредливо и непријатно, но понекогаш е полесно да се даде мала сума отколку да се купи нов телефон особено ако имало многу важни информации. Не е факт дека крадецот се согласува да ја даде загубата, но тоа е подобро од ништо. Ако телефонот е ефтин, тогаш е полесно да ја обновите SIM картичката и да купите нов уред.


Наместо тоа, ние ќе користиме говорни команди и интуитивни апликации за да пребаруваме на Интернет и да гледаме повеќе видео содржини од кога било досега. Ние допрва треба да видиме кога овој концепт станува реалност. Погледнете дали паметните телефони можат да сторат на крај со директната комуникација меѓу луѓето. Самата статуа беше издвоена и поставена во ќелија, а потоа беше транспортирана до местото каде што ќе останете во дворот на седиштето. Средбата се случи непосредно пред затемнувањето од очите на оние кои јадат сладолед од Орео.

Паметните часовници нема да бидат замена за паметните телефони, но тие се одличен додаток за нив. Водечките производители се борат да вклучат различни фитнес карактеристики и сензори кои ги следат клучните параметри на човечкото тело. Времето покажа дека потрошувачите не се многу заинтересирани за оваа идеја. Активноста за следење за време на обуката е водечка карактеристика за 45% од корисниците.

Контактирајте ја полицијата ако уредот ви е навистина важен. Честопати телефоните се наоѓаат во моментот на препродажба на „црниот“ пазар. Само за контакт треба да соберете барем некои документи кои потврдуваат дека телефонот е ваш (технички пасош, кутија, чек и сл.). Пожелно е таму да биде наведено сериски број апарат.


Ако бевте среќен сопственик на паметен телефон од Јаболко (што, патем, крадците се многу убави), односно постои голема веројатност да се најде телефон со крадец до бројот на куќата во која тој се наоѓа во моментов. Но, за ова, iPhone мора да биде врзан за услуга, како што е Icloud, а специјалната функција „Најдете iPhone“ е пред-овозможена на самиот телефон. После кражбата, само одете на вашата сметка во Иклауд и блокирајте го телефонот, по што крадецот нема да може да направи ништо со тоа, освен да продаде со детали. Но, оваа опција исто така не е многу пријатна, затоа испратете порака преку Icloud до крадецот, кој постојано ќе светне на екранот на телефонот, барајќи од вас да го вратите телефонот. Ако овој метод беше неуспешен, тогаш преку програмата, погледнете ја локацијата на телефонот и контактирајте ги полицијата со овие податоци. Знаејќи ја локацијата на крадецот - лесно можете да ги најдете и изгубите. Ако сè друго не успее, и нема шанси да го вратите паметниот телефон, избришете ги сите податоци од далечина, ако имало нешто важно таму што напаѓачот може да го користи против вас (лозинки, фотографии и сл.).


Секој паметен телефон од трети лица го користи за пристап до најновите вести, а околу 26% остваруваат телефонски повици. Излегува дека 25% од луѓето читаат е-пошта и поставуваат аларм од паметен часовник, а секој петти сопственик гледа на фотографии на мал дисплеј. Loversубителите на музиката се движат од оддалечен паметен часовник за да ги изберат своите омилени песни во 18% од случаите. Тим истражувачи од универзитетот Харвард создадоа уникатен материјал што може да ги покрие автомобилските гуми, како што ги знаеме.

После серија експерименти, научниците развија ново хемиско соединение во форма на тврда гума, што во моментов се користи, но може сам да се опорави од гребнатини и други оштетувања. Самите научници се пофалија дека постигнале импресивна комбинација на моќ и само-лекување. За да се постигне овој ефект, научниците од универзитетот Харвард измешаат две независни едни од други внатрешни ковалентни врски со обложување на сува гума. Тој успеа да сфати како да се поврзе со молекуларното ниво на овие врски, резултира во создавање сува гума, која се состои од реверзибилни водородни врски и постојано ковалентно вкрстување.

Со телефон на Android, работите се малку покомплицирани. Ако најновите телефони на овој систем веќе ја воведоа функцијата за далечински пристап, како на iOS, тогаш кај постарите модели тоа за жал не е, и ќе мора да ги користите горенаведените методи за пребарување. Но, ако претходно инсталиравте специјална апликација за пребарување, тогаш постои можност да ја пронајдете локацијата на крадецот, но само во првите часови, или во најлош случај, денови по загубата, бидејќи телефонот Андроид е многу лесен за рефлекс, по што практично нема шанси да го пронајдете уредот.


Ако воопшто нема шанси да пронајдете телефон, тогаш контактирајте го давателот на услугата и блокирајте ја СИМ-картичката, бидејќи сè додека не се стори тоа, напаѓачот може да плати нешто од вашиот број, но вие ќе бидете принудени да ги платите сметките.


Пенетрацијата на таков материјал може целосно да ја промени нашата перцепција за тоа како изгледаат модерните автомобилски гуми. Ако успеат, тие во голема мерка ќе ја прошират употребата на нивните уникатни материјали. Научниците веруваат дека со создавање на облоги од овој материјал може да се најде примена кај нови генерации на транспарентни и флексибилни уреди отколку во автомобили. Не ни се случува да е можно и нашиот мобилен уред. И, со право, подобро е да уживаме во нашиот нов гаџет, и да не се грижиме за фактот дека можеме да останеме без него во секое време.

Кражбата на телефонот е непријатна, но тоа не е причина да се биде многу вознемирен или очај. Секогаш постои шанса да го пронајдете омилениот гаџет.

Дури и ако сте сто проценти сигурни дека телефонот е украден, сепак ќе ви помогне. Можеби само лежи некаде во близина, можеби вашиот добар странец го пронајде вашиот телефон и сака да го врати, или можеби само го оставивте во продавница или кафе.

Сепак, советите на сите експерти се да купат телефон или таблет кога ќе започнеме - вклучително и нив, што ќе ни помогне да го најдеме нашиот нов додаток во случај некој да го украде или да го изгубиме.Еве избравме пет врвни апликации што лесно ќе го најдете вашиот телефон или таблет ако останете без нив.

Оваа апликација ви овозможува да откриете изгубен или украден телефон - не само нашиот, туку и нашите деца или партнери. Покрај паметните телефони, услугата бара и редовни телефони. Ако откриеме дека нашиот телефон е украден или не се наоѓа таму каде што ни треба, ќе бидеме известени за какво било движење до мобилна апликација како и на веб-страницата за услуги.

Откријте исто така дали некој од вашите најблиски користи апликации кои ви овозможуваат да го следите вашето движење. На пример, родители или втора половина. Многу програми ви овозможуваат да ги наведете точните координати. Да се ​​најде телефон во овој случај е многу полесно.

Соберете ги сите информации што ќе ви помогнат да докажете дека ова е вашиот телефон. Ова може да биде гарантна картичка и друга документација издадена за вас по купувањето.

Апликацијата исто така ви овозможува да ги пренасочите дојдовните повици кон друг број и цела група корисни функции кои, дури и ако не го вратат нашиот уред, барем ќе спречат потенцијална злоупотреба на нашите лични податоци. Оваа апликација може да открие не само изгубен паметен телефон или таблет, туку и лаптоп, кој ви овозможува да регистрирате до три одделни мобилни уреди во едно сметка .

Оваа апликација ви овозможува да го повикате вашиот телефон со максимален волумен на растојание, дури и кога е активиран неговиот тивок режим. Услугата не нуди многу функции, но има чист интерфејс без реклами и доколку има проблем, можеме да испратиме е-пошта директно до креаторот.

Пријавете ја кражбата на телефон во полиција. За да го направите ова, само дадете изјава. Па, ако веќе имате приближни координати и го знаете кодот IMEI.

Ако не можете да го пронајдете украдениот телефон, контактирајте го вашиот мобилен оператор за да ја заклучите сметката и да ја вратите SIM-картичката. Запомнете дека блокирањето нема да дозволи операторот да контактира со телефонот.

Сопственици на iPhone

Сопствениците на iPhone и Android паметните телефони (Samsung, HTC, итн.) Имаат среќа, затоа што им е многу полесно да најдат украден телефон. Во некои модели, не можете да ја замените ниту SIM-картичката.

За да овозможите Најдете мојот уред

Во списокот на уреди, изберете го уредот што сакате да го пронајдете, а потоа изберете "Најдете мојот уред".

Ringвони или заклучете го телефонот

Во списокот на вашите уреди, изберете го телефонот што сакате да го најдете, а потоа изберете "Најдете мојот телефон". За да го заклучите телефонот и да прикажете порака за заклучување, изберете „Блокирај“ и следете ги упатствата. Ако сè уште немате лозинка за телефонот, ќе треба да внесете лозинка - ќе ја користите за да го отклучите телефонот ако го вратите.

  • Треба да видите мапа на локација на вашиот уред.
  • Треба да видите мапа на локација на вашиот телефон.
  • Не ја гледате вашата моментална локација?
  • За да остварите телефонски повик, изберете „Повик“ и потоа следете ги упатствата.
  • Willвоне, дури и ако звукот е пригушен или дотеран до вибрации.

Ако сте сигурни дека не можете да го вратите вашиот телефон или ако имате лични информации што сакате да ги заштитите за време на неговото враќање, можете далечински да избришете сè на вашиот телефон.

Ако вашиот iPhone е украден, најавете се на вашата iCloud сметка користејќи компјутер или друг Уреди на Apple . Притиснете го копчето „Пронајди го мојот iPhone“ (за сопствениците на англиската верзија: „Најдете го мојот iPhone“) со радарска слика.

Потоа, во прозорецот што се појавува, кликнете на иконата за информации. Се наоѓа на црниот панел за наоѓање на локацијата. После тоа, ќе имате можност да го заклучите телефонот, да избришете податоци од него, да испратите порака или само да пуштите мелодија.

Ако имате информации за кредитна картичка на изгубен телефон, контактирајте со издавачите на картички за да пријавите дека се изгубени. Ако мислите дека телефонот е во погрешни раце, размислете да го пријавите пред локалните власти. Погледнете ја страницата на вашата сметка за повеќе информации. Информирајте го операторот мобилен телефон дека си го изгубил телефонот. . Што ќе направите ако го изгубите или украдете телефонот?

Денес ќе ја разгледаме оваа програма подетално. Инсталацијата е двофазна - откако ќе ја инсталирате апликацијата на телефон, прво мора да ја дозволите таканаречената „административна привилегија“. За да го направите ова, стартувајте ја програмата и кликнете на копчето "Барај права на администраторот".

Ако успеавте сами да ги пронајдете координатите, не обидувајте се сами да го земете телефонот. Така, можете да избегнете проблеми и непотребни парница.

Ако можете да го најдете вашиот телефон, и тој е на непознато место, тогаш подобро е целосно да го блокирате. Овој факт целосно ја елиминира шансата вашиот iPhone да го подигнат од пријатели или роднини. Ако телефонот не е блокиран, крадецот едноставно може да ја исклучи функцијата за локација.

Ако сакате да ја користите програмата, нема да можете да се согласите и да кликнете на "Активирај". Треба да видите прозорец за дијалог што означува дека сметката е поврзана со телефонот. Интерфејсот за веб-апликација, ајде да се соочиме, не е графички составен. Авторот на самата програма објаснува дека тој е првиот програмер, а не веб-дизајнер.

Во потточката „Дневници“, претставен е преглед на сите операции извршени со уредот, пред сè преглед на барањата. Најважно е во делот „Управување“, кој сега е во шест одделни делови. Во делот „Аларми“, можете да го слушнете звукот на сирената, толкувана од звучникот. На пример, ако барате телефон, не можете да го повикате затоа што имате повик.

Сопственици на Android

Сопствениците на Android имаат само една предност во однос на сопствениците на едноставни мобилни телефони - пакетот специјални апликации . Таквите програми се дизајнирани специјално за да го пронајдат телефонот во случај на кражба.

Предноста е во тоа што, поседувајќи ги податоците од сметката, можете да ја инсталирате апликацијата од друг уред. Оди до Играј пазар , одете на вашата сметка и изберете ја саканата апликација. Потоа, дозволете пристап и кликнете на копчето за инсталација. Ако успеете да сторите сè како што треба, потребните координати ќе дојдат на Gmail.

Во случај на загуба или кражба, најверојатно ќе откриете каде е телефонот. Еве го делот "Локација", каде што ќе кликнете на копчето "Испрати локација" за да пронајдете барање. Ако тоа не е можно, ќе се испрати последната позната позиција. Потоа резултатите се испраќаат од е-пошта до регистрираната адреса.

Може да го следите движењето на уредот, но авторот не потсетува дека оваа одлика не е целосно беспрекорна и дека не можеме да очекуваме премногу од тоа. Во делот "Статус", користејќи го копчето "Испрати статус", можете да испраќате информации за вашиот телефон. Како и со сите горенаведени случаи, тие ќе бидат испратени до вас.

Не ја гледате вашата моментална локација?
Што ќе направите ако го изгубите или украдете телефонот?
IRC (Internet Relay Chat)