Како да се изгради компјутер за игри. Како да се соберат компјутерот себе.

Вие сте збунети, не знаете како да се соберат компјутер за игри 2018, дојдете, ќе ви помогне да разберете како да се соберат компјутер за самиот гејмерски компјутер, за работа и да не се чувствувате како chode. Составувањето на гејмерски компјутер е лесно - добра е потешко, но не сме многу среќни, нели?

Компјутери за игри 2017-2018 и на дневен ред на прашањето е како да се соберат на компјутерот себе, добро, а не само за игри? Во оваа статија ќе зборуваме за потребното проактивно дејство на купувачот - изборот на оптимални компоненти. По патот, ние непречено ќе продолжиме да го разбереме прашањето како да се соберат компјутер за игри со највисоки можни перформанси. Откако ќе биде корисно за почетниците двојно и искусни и така тие знаат дека откако му довериле да го соберат компјутерот до продавница, купиле искрен "Г" и овој пат, како што разбирам, тие одлучија сами да го соберат компјутерот, оставајќи никакви шанси за трговците.

Значи, видно изберете компјутери и компоненти, размислете како правилно да изградите компјутер за играта, во рамките на одреден буџет ....

Научете како да изградите компјутер 2017-2018. Како да се соберат компјутер и зошто е потребно.

Убаво е да се види дека армијата на купувачи кои одлучија сами да се соберат компјутер, постојано расте. Од една страна, ова е целосно објаснет тренд - за многумина, ова не е прв обид, и о, вие не сакате да стапувате на гребло по втор пат. Од друга страна, охрабрувачки е што се повеќе и повеќе почетници се обидуваат да ги избегнат грешките на пионерите, прашуваат, учат, со намера да изградат добар компјутер за играчки, работа итн. од првиот обид.

За оние кои читаат со широк очите, ќе објаснам од каде доаѓа желбата да се собере компјутер и зошто го комплицира навидум едноставното нешто - отидов и купив готов компјутер во компјутерска продавница.

Прво, компјутерот не е електричен котел и е составен од компоненти и повеќето од нив се во право во продавницата. Второ, продавницата на компјутери се обврзува да собере компјутер во 2018 година, очигледно да не ви даде максимални перформанси, туку да добиете максимум. профит. Трето, секогаш постои желба да се соберат компјутери од застарени (застарени) компоненти.

Сигурно може да продолжи, но мислам дека три точки се доволни за да размислуваат како сами да го соберат компјутерот и од што да го соберат компјутерот, за да не се чувствувате како морон подоцна. Истрчав низ компјутерски продавници и, како и секогаш, најдов многу "интересни" конфигурации, на пример - компјутер за игри базирани на Core 2 Quad Q9650 + GeForce GTX 260, заоблен со RAID низа од два SSD за не скромни 2 109 $.

Застарена платформа за процесорска платформа од 2008 година со далеку поголема видео картичка - тестирање на видео картичка 2017-2018 - наменета за почетник кој нема идеја за компјутери, а темата е како да се соберат компјутер за модерни игри, за него е, мислам дека надвор и од областа на фантазијата.

Потоа, погледнете во еден куп процесор и графичка картичка Core i5-2400 + GeForce GT 430, додадете процесор тест за јасност. Дури и без посебно знаење, гледајќи само на тестовите и позициите на субјектите, не е тешко да се донесе заклучок и да се разбере како "добро" компјутерот ќе биде за игри. Мислам дека на прашањето - да се купи таков компјутер за играчки или мислам - како сами да се соберат компјутер, одговорот е очигледен.

Таквите примери се очигледно невидливи, продавницата на компјутерот доста често се обидува да собере компјутер со свои раце, се прилагодува на добро продаваниот процесор или цена, и тоа функционира. Купувачот дојде, погледна - на соседот како процесор, нешто! - Јас купувам, и она што беше заборавено да се погледне внатре.

Следниот дојде, како можам да соберам компјутер, јас имам 25.000 рубли и има компјутер во училницата за 25 тр. На шанкот, тогаш продавачот, исто така, рече - супер, стилски и оди на вашата вратоврска или чевли, се одлучи - купувам. Тие донесоа дома, ги започнуваме игрите и вика внатрешниот глас - нешто тука не е во ред, игрите се далеку од максималната брзина, и што ќе се случи следната година, со нови игри на компјутерот ќе биде свиткана?

Но, откако прочитав на yoursputnik.ru дека треба сами да го соберете компјутерот, поминат неколку дена да изберат компоненти, без да ги слушате продавачите, оптимално да соберете компјутер за игри со добар сооднос на цена / перформанси. И потоа отстранување на тестенините од ушите, ќе почнат да се разбере, и всушност тој е во право - кучето.

Третата категорија оди во продавница за компјутери, се консултира со продавачите, а потоа ме прашува со прашања - советував во продавницата да се соберат компјутер со Phenom II X4 965 + Radeon 5670 процесор, дали е нормално градење на компјутер за игри? И јас им одговорам неуморно и учтиво - ако се собрате безмилосно да го соберете гејмерскиот компјутер, ризикувате да изгубите 50% од ефикасноста во рамките на истиот буџет.

Одделна категорија, која сè уште не е зрела за изградба на нов компјутер за игри, се обидува да го извлече максимумот од својот стар компјутер со замена на видео картичката. За некои, овој број поминува, како моќен процесор првично беше купен, веќе застарен и сеуште не се манифестира во игри, но сепак е способен да работи во тандем со просечна видео картичка.

За други, оваа патека е затворен и обид да се соберат компјутери за игри користејќи тандем моќна видео картичка + слаб процесор, како по правило, во игрите носи само разочарување. Како да се соберат компјутерот себе - избор на видео картичка на процесорот .

Немојте да бидете мрзливи, прочитајте го - тоа ќе ви помогне да разберете како изборот на процесорот и видео картичката влијае врз перформансите, што пак ќе ви даде можност да изградите оптимален компјутер во иднина и со соодветна желба и истрајност да го соберете најдобриот компјутер со буџет со максимално враќање за секоја потрошена рубља

Овде доаѓаме до најважната работа, на која сето тоа започна, за да одговориме на вечното прашање за компјутерот - добро, па како да се изгради компјутер за игрите 2017-2018? Ќе се обидам до крајот на овој месец да испраќам ажурирани компјутерски конфигурации во регионот од $ 400-1500 (врските ќе се појават и тука).

Тоа ќе ви овозможи да ја прашате цената, да собирате компјутер преку интернет, да се подготвите за патување пред Нова Година во компјутерска продавница. И, се надевам, ќе помогне да се разбере како да се собере компјутерот во 2017 - 2018 година и зошто е подобар овој начин, а не на друг начин.

Ново! Како да се соберат гејмерски компјутер 2017-2018.

Како да се соберат гејмерски компјутер 2017-2018

Изберете буџетска ниша блиска до вас.
Кликнете на сликата.
Ќе се отвори детален опис на компонентите.

И за да го поминете времето, прочитајте за општ развој:
Возачи за било која видео картичка .
HDD Дијагностика - Здравје на тврдиот диск .
Како да се знае температурата на процесорот .
Хибриден PhysX за AMD Radeon .
Како да креирате бутабилен USB флеш диск .
Како да го надградите DirectX 9-11 .

Кога копирање на материјал референца на сајтот е потребно!

Со почит
Denker.

Како да се соберат компјутерите во 2016 година.

Составувањето на гејмерски компјутер е лесно - добра е потешко, но не сме многу среќни, нели?
Компјутери за игри 2017-2018 и на дневен ред на прашањето е како да се соберат на компјутерот себе, добро, а не само за игри?
IRC (Internet Relay Chat)