Како да се опорави заборавена лозинка од рутерот

 1. Admin Admin не е погоден кога се обидува да влезе во поставките на рутерот
 2. Стандард за внесување на административниот панел на рутери на различни компании
 3. Ако заборавен безбедносен клуч од врската
 4. Ако клучот за веб-интерфејсот е заборавен

Дури и во процесот на логирање во админ панелот на рутерот, може да се соочите со голем број проблеми, на пример, една од нив е погрешна лозинка на рутерот. Ајде да видиме зошто оваа ситуација може да се случи и како самиот може да го поправите. Исто така, ќе ви биде корисно да го прочитате овој напис: Дури и во процесот на логирање во админ панелот на рутерот, може да се соочите со голем број проблеми, на пример, една од нив е погрешна лозинка на рутерот

За да пристапите до админ панелот на рутерот, ќе треба да внесете стандардно корисничко име и лозинка обично ( admin admin ), што е означено на сите рутери. Но, тоа се случува кога ќе отворите прозорец на прелистувачот и обидете се да се најавите во админ панелот на рутерот, напишувате погрешна лозинка. Ова може да се случи поради неколку причини.

Admin Admin не е погоден кога се обидува да влезе во поставките на рутерот

Наведете администраторски прозорец на администраторот и пишува " невалидно корисничко име или лозинка ." Сега ќе разбереме што може да биде причината:

 1. Вашиот рутер беше поставен од вас или од компјутерски специјалист кој ја смени лозинката, па затоа не е соодветен.
 2. Ова може да биде неуспех во рутерот.
 3. Наведете неточни стандардни податоци кои се регистрирани на рутерот.

Решавање на проблемот:

 1. Ние специфицираме какви специфични информации треба да ги специфицирате за вашиот рутер. За да го направите ова, побарајте ги сите потребни информации за самиот рутер.
 2. Обидете се да се сетите ако сте напишале лозинка некаде или обидете се да ја запаметите.
 3. Па, најсигурен начин е да притиснете на копчето Ресетирање - и да ги ресетирате сите поставки на фабрички поставки.

Пронајдете го копчето за ресетирање на вашиот рутер - ова копче е вдлабнато во телото на рутерот, кликнете на него со нешто остра и почекајте 10 секунди. Рутерот ќе се рестартира, а потоа обидете се да влезете во админ панелот со внесување стандардни административни ингеренциите.

Стандард за внесување на административниот панел на рутери на различни компании


На TP-LINK уреди, ние внесуваме admin.
На TP-LINK уреди, ние внесуваме admin - Исто така, пополнете ги сите полиња како во TP-LINK .

На уреди за Zyxel : адресата е 192.168.1.1 ( my.keenetic.net ). Најави - админ. И лозинката е 1234. На ZyXEL Keenetic Почетната информација не е наведена. И по правило, поставките на рутерот не се заштитени. Рутерот ќе ве поттикне да поставите лозинка.

Рутери на Linksys : адреса - 192.168.1.1. Корисничко име и лозинка - admin. Тие не ги означуваат овие информации на уредот, најверојатно сакаат корисниците да го прилагодат користењето на дискот.


AsusAsus

: адресата е 192.168.1.1 Исто така не постои ништо ново, пополнете ги стандардните податоци.

Упатство

Понекогаш во процесот на користење на компјутер, се појави ситуација кога е неопходно за мрежна конекција.
Ако сте заборавиле или не знаете мрежна лозинка , можете да го промените во нова лозинка со ресетирање на поставките.

Кога користите Ethernet рутери, отворете ги поставките и вратете ги вредностите таму, враќајќи се на претходните стандардни вредности. Потоа отворете било кој интернет пребарувач, внесете ја адресата на рутерот во полето за адреса и внесете го корисничкото име "admin" без наведување на лозинка.

Поставете ги потребните поставки за безбедност, внесете ново корисничко име и наведете ја лозинката што ќе ја користите подоцна при поврзувањето. Кликнете на "Зачувај промени".

Ако користите друг тип локална мрежа преземете специјални софтвер да попуштат лозинка, да ја инсталираат на компјутер и да се логираат во било која од пронајдените мрежи. Потоа промените ги поставувањата според претходните ставови. Сепак, бидете внимателни со изборот на страницата за преземање на програмата - за некои од нив тројанецот може да биде инјектиран во програмата.

Ако треба да ја знаете лозинката за пристап до некој друг WiFi точка , треба да го користите оперативниот систем Windows на овој компјутер.
Отворете го "Control Panel" на вашиот компјутер и изберете " Мрежни врски ". Потоа отворете го објектот "Wireless мрежна конекција "И кликнете на" Инсталирај " безжична мрежа ".

Во делот "Вики за безжична мрежа" што се отвора, кликнете на копчето "Напред" и го стори истото во следниот прозорец насловен како "Додај нови компјутери". Потоа одберете го делот "Поставете ја мрежата рачно" и по "Следно" одберете го делот "Печати ги мрежните поставки".

Кога прозорецот со Notepad ќе се појави на екранот, погледнете ја неговата содржина. Меѓу параметрите на безжичната мрежа, ќе најдете "мрежен клуч" каде што ќе биде отпечатена потребната лозинка.

Сите ние, кои работат на мрежата , користат многу голем број на различни лозинки. И, се разбира, ние често ги забораваме. Понекогаш е доста тешко да се потсетиме на лозинка , бидејќи почесто е шифрирана со ѕвездички *******. Но, за среќа, сеуште можете да ја дознаете скриената лозинка . Еве како да го направи тоа.

Ќе ви треба

 • За да дознаете заборавена лозинка Ќе ви треба бесплатна програма Asterisk Key. Клучен Asterisk Key - едноставен и удобен за користење, специјално дизајниран за враќање на лозинките скриени од ѕвездички.

Упатство

По завршувањето на обработката, во неговиот прозорец "Key Asterisk" ќе се отвори декодираната лозинка .

Поврзани видеа

Обрни внимание

Клуче со Ѕвездичка ги декриптира скриените лозинки на различни јазици.

Добар совет

Програмата Asterisk Key дешифрира лозинки скриени со ѕвездички од која било апликација или веб-страница што работи.

Извори:

Сите ние ги губиме или заборавиме лозинките што ни се потребни. Понекогаш е многу несоодветно. Ова исто така важи за лозинки, под кои се регистрираме на страници . Сепак, постојат програми чија задача е да се повратат лозинки. На пример, лозинките скриени од ѕвездички можат да се обноват со помош на Asterisk Key.


Ќе ви треба

 • Ќе ви биде потребната програма Asterisk Key. Копчето Asterisk Key е специјално дизајнирано за декриптирање на заборавените лозинки скриени зад ѕвездички.

Упатство

Поврзани видеа

Обрни внимание

Софтвер за наплата на лозинка Asterisk Key ги наоѓа и ги декриптира заборавените лозинки од која било апликација која работи или веб-страница.

Добар совет

Извори:

 • Zone.net, компјутерски информативен портал

Често се потребни административни права за пристап до разни функции на персонален компјутер. Ако треба да одите оперативен систем како администратор, треба да ја знаете лозинката за оваа сметка, ако е поставена. Заборавајќи го, сеуште можете да го внесете оперативниот систем, но тоа ќе биде многу потешко да се направи. Ќе мораме да ја запаметиме лозинката или некако да ја заобиколиме процедурата за внесување.


Упатство

За жал, нема да биде можно да ја вратите лозинката на сметката "Администратор". Ако не можете да го паметите, никогаш нема да го препознаете. Но, можете да го ресетирате, внесете го оперативниот систем и повторно инсталирајте го.

Кога ќе го рестартирате компјутерот, кликнете на копчето F8 (или друг, во зависност од моделот на матичната плоча) за да пристапите до изборот на опциите за подигање на ОС во соодветното мени.

Треба да изберете " Безбеден режим ". Во листата на корисници, одберете ја сметката чија лозинка ја знаете, или онаа што не е заштитена од неа.

По вчитувањето на работната површина, ќе видите дијалог прозорец кој ве известува дека Windows се уште работи во безбеден режим. Треба да кликнете на копчето "OK", кликнете на менито "Start", изберете "Control Panel" и одете во делот "Кориснички сметки".

Во менито што се појавува, кликнете на "Change." сметка ". Во списокот на сметки, пронајдете ја саканата опција. Изберете "Промени лозинка", внесете нова лозинка во прозорецот што се појавува, а потоа повторно внесете. Полето наречено "Стара лозинка" само оставете празно. Останува да кликнете на "Промени лозинка".

Рестартирајте го компјутерот за да го подигнете системот во стандарден режим. Кога ќе бидете известени, внесете ја новата лозинка.

Можете да ја смените лозинката користејќи Нет корисник. Изберете за овој "Безбеден режим со командната линија". Изберете сметка со или без позната лозинка.

Ќе го видите прозорецот за командниот преведувач на оперативниот систем на екранот. Наведете го името на сметката, во следната линија - новата лозинка. Следно, внесете го зборот Излез, а потоа притиснете Enter.

Рестартирајте го вашиот компјутер во нормален режим, по што ќе можете да се најавите на оперативниот систем во име на вашата корисничка сметка со нова лозинка.

Добар совет

Обидете се да користите такви лозинки што лично можете лесно да ги запомните. Користете го навестувањето.

Со развојот на Интернет, станува неопходно да се користат уреди кои обезбедуваат постојан пристап до светската мрежа. Неодамна, Wi-Fi доби популарност.

Потоа, оди на табулаторот "Безбедност", препорачливо е да го внесете "Key Security Network Key", каде што ќе бидат прикажани скриени симболи, што значи заборавена лозинка. За да го знаете тоа, само е потребно да се стави штиклирање во близина на елементот "Прикажи скриени икони". Треба да се напомене дека обновената лозинка за сигурност треба да биде запишана на парче хартија и да се стави на одредено место.

Ако на контролниот панел не постои ставка "Управување со безжична мрежа" на компјутерот, тогаш треба да кликнете на иконата за поврзување во функциите за известување, а потоа ќе се отвори листата на мрежи. После тоа, мора да кликнете десен клик кликнете на мрежата на која е поврзан лаптопот или таблетот, а потоа изберете "Properties". Потоа, препорачливо е да поставите ознака веднаш до ставката "Прикажување на внесените знаци", по што ќе се прикаже саканата Wi-fi лозинка.

Исто така, можно е да се најде изгубена лозинка од Wi-Fi во поставките на рутерот. За да го направите ова, едноставно поврзете го рутерот со компјутерот користејќи ги вклучените мрежен кабел . После тоа, треба да го поврзете ова безжичен уред и во полето за адреса на прелистувачот внесете ја следнава адреса: 192.168.1.1, а потоа внесете го корисничкото име и лозинката за да пристапите до поставките. Следно, треба да одите на јазичето "Безжичен режим" - "Заштита безжичен режим ". Паралелно со линијата "PSK Password", пристапниот код за Wi-Fi мрежа . Неопходно е да се разгледа тоа на рутери Asus лозинка може да се напише директно на главната страница.

Извори:

 • како да ја дознаете вашата интернет лозинка

Во употреба, скоро секое модерно семејство има најмалку 3 уреди кои овозможуваат пристап до Интернет, и попогодно е да се направи ова преку Wi-Fi рутер. Ова е уред кој ви овозможува да го дистрибуирате сигналот до неколку уреди, без потреба да користите дополнителни жици или да плаќаат за сообраќај по повисока цена. Најчестиот проблем со рутерите (рутерите) е ситуација кога корисникот заборавил лозинка од рутер и не може сам да се поврзе или да му даде пристап до пријателите или членовите на семејството.

Ако заборавен безбедносен клуч од врската

Во случај да ја заборавите вашата лозинка безжичен рутер , имено од безжичната мрежа, но на главниот компјутер на Интернет се поврзува и работи, лесно е да се поврати пристапниот код. Во исто време постојат неколку еднакви методи, па можете да изберете алтернатива ако еден од нив не работи.

Прво, можете да го дознаете кодот за безжичен пристап преку контролниот панел. Влезете во Start, а потоа одете во табулаторот Control Panel, од таму до мрежа и интернет, и конечно до Network Control Center и дели ". После тоа, во левата листа треба да изберете ставка "Управување со безжични мрежи", да го пронајдете името на вашата врска, да го отворите контекстното мени со десното копче на глувчето и да отидете на ставката "Properties". Системот ќе ве премести во прозорецот за информации за безжична конекција, каде што треба да отидете на табулаторот Security и да поставите знак пред линијата "Прикажи влезни знаци". После тоа клучот за влез на безжичната мрежа ќе се појави во линијата "Мрежа за безбедност".

Второ, лозинката на рутерот за поврзување со WiFi може да се најде преку веб-интерфејсот. За да ја вратите вашата лозинка, можете да отидете на страницата за поставки на рутерот преку веб прелистувач, во полето за адреси мора да внесете комбинација "192.168.1.1" или "192.168.0.1", по што се појавува страница со барање на најава и лозинка. Ако не сте ги смениле, тие остануваат стандардни, во повеќето случаи, мора да го внесете зборот "admin" во двете полиња. Ако таквата комбинација не е соодветна, треба да погледнете на дното на рутерот, обично има налепница со точната IP адреса на конфигураторот, како и стандардно најавување и лозинка. Во прозорецот за поставувања што ќе се отвори, треба да го пронајдете предметот поврзан со Wifi, може да се нарече исто име, "Мрежа" или " Безжична конекција . Потоа треба да одите во делот "Безбедност" ("Безжична безбедност") и да го означите полето "Покажи" мрежен клуч "(" Демаскирај ").

Трето, за да се постигне оваа цел, можете да користите посебна програма, на пример, WirelessKeyView. Треба да се преземе од бесплатен сајт и да се извршува во име на администраторот без инсталација. Во прозорецот кој се отвора, можете да ги видите сите лозинки што некогаш биле користени во системот, и да пронајдете меѓу нив вистинскиот. Овој метод е најдолг, па затоа прибегнуваат кон него ретко.

Ако клучот за веб-интерфејсот е заборавен

При поставување на интернет конекција преку рутери, многу напредни корисници прибегнуваат кон користење на веб-интерфејс, наместо на експресната програма за инсталација обезбедена од производителот. Сепак, обидувајќи се да го обезбедат нивниот пристап до Интернет уште повеќе, некои ја менуваат стандардната комбинација на пристап во веб-интерфејсот. Тие ретко треба да се користат, па затоа некои забораваат на безбедносниот код за да влезат во конфигураторот, и затоа сите подесувања стануваат невозможни.

Прво треба да проверите дали навистина ја сменивте лозинката од стандардната, ако не, тогаш процесот на враќање на пристапниот код на рутерот ќе биде едноставен и не зафаќа многу време. Најлесно решение во овој случај е да го флипувате рутерот и да ја пронајдете налепницата на производителот. Обично ја означува IP адресата на рутерот за пристап до веб-интерфејсот, како и комбинација на корисничко име и лозинка за пристап.

Доколку не постои налепница, и прашањето за тоа како да ја дознаете лозинката од конфигураторот е сеуште валидна, можете да изберете комбинација меѓу стандардните, во која логирањето е секогаш "admin", а лозинката може да биде како што следува:

 • admin;
 • (празна линија);
 • 1234;
 • 12345;
 • 12345678;
 • 12345678q;
 • лозинка.

Можете исто така да дознаете на интернет што стандардни лозинки поставени во конфигуратор производители на различни рутери. Обично, пред-инсталираните комбинации не се разликуваат за сите модели на истата компанија, па затоа, наоѓањето на вистинскиот начин на повикување на помош на форуми или онлајн упатства за работа нема да биде тешко.

Ако стандардните податоци се променети, но неопходно е да се извршат било какви дејства во веб-интерфејсот, нема ништо освен да го вратите уредот во фабрички поставки. За да го направите ова, треба да притиснете и држете го копчето "Reset" на рутерот. После тоа, стандардната комбинација за пристап до конфигураторот ќе се врати, и за понатамошно дејство алгоритмот не се менува.

За да не се заборави стандардниот или самостојниот логин и лозинка, подобро е да ги запишете на парче хартија или во тетратка.

Кога ресетирате на фабрички поставки, треба да се земе во предвид дека ова ќе мора да ја конфигурира интернет конекцијата. Не само што се однесува на корисничкото име и клучот за пристап што ги обезбеди давателот, често е неопходно да се променат посложените параметри за поврзување.

IRC (Internet Relay Chat)