Како да се подобри ефикасноста на лаптопот

Дали имало поплаки во врска со работата на вашиот лаптоп компјутер? Не секогаш ситуацијата помина толку далеку колку што е потребно. лаптоп поправка Киев . Можеби целата работа во не-оптималните поставувања кои вредат да се преиспитаат. Ова ќе им даде можност да ја направат работата навистина ефикасна и да ги добијат посакуваните резултати. Се разбира, ова ќе мора да ја напушти сериозната перцепција на стандардните поставки. Тие ќе треба да бидат избрани за конфигурација на вашиот систем.

Постои заблуда: оптимизирање на работата на лаптоп е бизнис само за професионалци, аматер или ќе пропадне или ќе биде потребно многу долго време. Но, ова не е секогаш случај, и во секој случај, по вашите експерименти, вие дефинитивно нема потреба од лаптоп поправка Киев . Се разбира, во случај кога не земате шрафцигер и не се качете внатре - ова навистина може да биде небезбедно за вашиот компјутер. Процесот на оптимизација нема да потрае премногу време, тоа е еднократно, и брзо ќе ја почувствувате разликата во брзината. Не плашете се од храбри експерименти, бидејќи ако нешто тргне наопаку, секогаш можете да ги ставите оригиналните поставки.

Кои се причините зошто перформансите на системот може значително да се намалат? Можеби поради истовременото работење на неколку резидентни програми што ставаат значително оптоварување на далеку од бесконечниот ресурс на системот. Одлучи: Дали размислувате да ги преуредите Microsoft Windows? Ако одговорот е потврден, прво осигурајте се дека имате лиценцирана верзија и дека можете да го направите тоа. Ако самиот процес е нов за вас или ако имате било какви проблеми за време на процесот на инсталација, секогаш можете да контактирате со A-Service. Ако преинсталирањето не е ново за вас, во секој случај, запишете го брендот на видео картичката, звучната картичка, адаптерот за Wi-Fi - сето ова е потребно за да ги добиете потребните двигатели.

Дали имате SSD и хард диск во вашиот систем? Осигурајте се дека оперативниот систем е на цврст SSD-уред. Ако тоа не е, тогаш го стави на SSD, и стапката на одговор на апликации ќе се зголеми значително. Сега е неопходно да се стават Windows. Ова ќе им даде можност да ги отстраните во еден пад пикирам сите дополнителни програми кои беа инсталирани на вашиот претходен систем. Верувај ми, може да има многу додатоци меѓу нив. Дали сте ги инсталирале прозорците? Сега добивајте драјвери за сите уреди што ви се потребни. За да го направите ова, земете го уредот што најверојатно бил приложен кон вашиот лаптоп. Но, ако го купивте подолго време, тогаш верзиите може да бидат застарени долго време. Затоа, не заборавајте да ги преземете однапред и да пишувате на флеш картичка.

Но, можеби од било која причина не би сакале да го инсталирате системот? Потоа, дополнителните програми може да се отстранат рачно. Прво, пронајдете апликација која ќе го дијагностицира системот и ќе ја исчисти од непотребни претходно инсталирани програми. Потоа анализирајте го она што беше во вашиот автоматски уред. Многу е веројатно дека ќе има многу вишок, а не дури и фактот дека се сеќавате како да ги поставите. За да го направите ова, внесете ја лентата за пребарување откако ќе кликнете на "Start" - msconfig, а потоа притиснете Enter. Во делот за услуги, изберете "Не прикажувај Microsoft компоненти" - за да не случајно отстранете нешто навистина важно. И сега отстрани сè од "Startup" датотека, освен за анти-вирус програма (ако ви треба нешто, ќе го овозможите). Ќе бидете изненадени колку побрзо вашиот лаптоп ќе работи кога ќе се ослободите од сите видови известувања и потсетници од социјалните мрежи.

Често го земате вашиот лаптоп со вас, и ви е важно колку долго ќе трае? Променете ги поставките за да го максимизирате овој период. Во контролниот панел, побарајте го делот "Моќност". Сигурно постои "избалансиран" режим, но ова не е најдобра опција за зголемување на времетраењето на работата. Изберете "Power Plan Setup", а потоа "Change advanced power settings." Во менито ќе има ставка "Копчиња за напојување и корица", најдете го делот "Акција по затворање на капакот" и ставете "спиење" таму. И во менито "Акција на копчето за вклучување" одберете "Исклучи". Дополнителниот час и половина е сигурен дека ќе ви го додаде.

Дали треба да додадете RAM меморија? Ова може да го поттикне самиот лаптоп. Изберете го делот "Алатки и ефикасност" во контролниот панел. Ако има бројка пред меморијата над 5.9 поени, тогаш не треба да се грижите, и ако е под 5.5, тогаш тоа нема да му наштети да го додадете. Во "А-служба" не само што врши лаптоп поправка Киев , но исто така и надградба. Друга мемориска лента ќе го реши проблемот.

Претходно, лаптопот добро работеше, но сега многу полошо? Изведете дефрагментација, можеби проблемот е тоа. Факт е дека датотеките се запишани на дискот во "парчиња", кои се мешаат и како резултат пристапот станува побавен. Дефрагментацијата ќе стави сè во правилен редослед. За да го направите ова, одберете го дискот, десен-клик на "Properties" - "Tools" - "Стартувај дефрагментација". Откако ќе заврши процесот, лаптопот најверојатно ќе работи побрзо. Колку често користите внатрешно пребарување? Никогаш или многу ретко? Потоа изберете "својства" - "обични", а потоа отштиклирајте го "дозволете индексирање на содржината на датотеките на овој диск во прилог на својствата на датотеката".

Друга причина за деградација на изведбата е активноста на шпионскиот софтвер. Вие дури и не може да се погоди што тие се, но тие ги користат ресурсите на вашиот систем во целост. Покрај тоа, тие често завршуваат на компјутер заобиколувајќи го антивирусот, бидејќи тие не се дефинирани како опасност. Често тие се симнуваат "во товар" на други програми. Доколку програмите со мистериозни имиња се појавуваат во вашиот автоматски товар, кои не можат да се растоварат, тогаш ова најверојатно е случај. Покрај тоа, тие можат да генерираат рекламни прозорци или да ја менуваат почетната страница во прелистувачот. Стави антиспајвер софтвер, и проблемот ќе биде решен.

Користете едноставни трикови и напредок ќе биде забележлив. И ако нешто не успее, ве молиме контактирајте не на A-Service.

Дали имало поплаки во врска со работата на вашиот лаптоп компјутер?
Кои се причините зошто перформансите на системот може значително да се намалат?
Одлучи: Дали размислувате да ги преуредите Microsoft Windows?
Дали имате SSD и хард диск во вашиот систем?
Дали сте ги инсталирале прозорците?
Но, можеби од било која причина не би сакале да го инсталирате системот?
Често го земате вашиот лаптоп со вас, и ви е важно колку долго ќе трае?
Дали треба да додадете RAM меморија?
Претходно, лаптопот добро работеше, но сега многу полошо?
Колку често користите внатрешно пребарување?
IRC (Internet Relay Chat)