Како да се скрие локалниот диск во Windows

На компјутер со оперативен систем на Windows, во прозорецот Explorer се прикажуваат дисковите (партициите на тврдиот диск) на овој компјутер На компјутер со оперативен систем на Windows, во прозорецот Explorer се прикажуваат дисковите (партициите на тврдиот диск) на овој компјутер. Во прозорецот "Мој компјутер" ("Овој компјутер"), некои дискови се стандардно скриени.

Стандардно, Windows крие некои системски партиции (може да има неколку), како и партиции за обновување на системот кои често се инсталираат на лаптопите.

Корисникот, исто така, може да ја скрие партицијата на хард дискот за да не се појави во Explorer. Причините можат да бидат различни: заштита од неискусни корисници, криење на важни информации итн.

Постојат неколку начини да се скрие локалниот диск во оперативниот систем на Windows: користејќи го Уредувачот на политики за локална група, Snap-in за управување со диск, во Уредувач на регистрите, во командната линија.

Прочитајте повеќе

Придружете се кон групата и можете да ги видите сликите во целосна големина.

IRC (Internet Relay Chat)