Како да се скрие видео на ВКонтакте?

  1. Како да се скријат коментарите на видеото VKontakte
  2. Како да ги скриете видеата VKontakte на кои бев означен
  3. Многу погодно за да се скрие видео VKontakte

Руската социјална мрежа VKontakte им овозможува на публиката да испраќа фотографии и видеа, но што ако сакате да ги скриете видеата VK од сите корисници одеднаш или од одредена личност. Како да ги скриете видеата на VKontakte е прирачник со детален и проширен опис на поставките, во рамките на социјалната страница во контакт, на вашите видео постови.

Руската социјална мрежа VKontakte им овозможува на публиката да испраќа фотографии и видеа, но што ако сакате да ги скриете видеата VK од сите корисници одеднаш или од одредена личност
Познато е дека веднаш штом корисникот ќе постави видео преку неговата сметка на VKontakte, тој ќе стане достапен за сите корисници (освен ако не ги поставите подесувањата за приватност одеднаш), ќе ви кажеме како да ги скриете видеата VKontakte и исто така да забраните коментирање на вашиот материјал. Со помош на уредување на видео, сами решавате кое видео сакате да го скриете и кое видео да го оставите за општ приказ.Многу е кул што сопственикот на видеото има способност да го сокрие, може да има многу причини за ова, или, едноставно, секој има свој. Но, несомнено - тој му овозможува на корисникот да го VKontakte, да го преземе за експериментални или за други цели и да го споделува само со вистинската публика или воопшто, со никој.

Да земеме пример за живеење за да размислиме за користење на функција како што е [Уреди видео]. За да го направите ова, треба да се најавите на VKontakte, потоа користејќи го левото мени, одете на страната [Мои видеа].Откако ќе се преселите на страницата со вашите видеа на VKontakte, треба да ја одберете категоријата видео што сакате да ја сокриете. Тоа може да се додаде, односно оние што сте ги додале во рамките на социјалната мрежа, преземени директно од вас и видеа со мене, оние на кои сте обележани од други корисници.

Сокриј ги видеата VKontakte, можете само оние што се поставиле, може да бидат во секцијата [Преземено] или [Додадено], ако додадовте видео материјал во рамките на социјалната мрежа VKontakte (на пример, користејќи го копчето [Додај во себе]), потоа уредувајте , но во нашиот случај, скриј, не успееш.

Забелешка:

Како што можете да видите на сликата, идентификувавме три сегменти пред да започнеме да работиме со видео снимки, споменавме две веќе погоре, но третиот е ново копче кое ви овозможува да ги префрлите вашите видеа од листата на показ, со други зборови, два видеа во лента , многу лесен иновации.

Ајде да продолжиме и да започнеме директно уредување за да го скриеме видеото на VKontakte што ни треба. Изберете видео со кое ќе работиме кога материјалот е избран, поместете го курсорот на глувчето во горниот десен агол на видеото, има две икони, еден во форма на молив, со појавен прозорец [Уреди видео], вториот во приказот листа [Албум].Откако ќе лебдиш над [Молив], на активната икона, можете безбедно да кликнете. После тоа, во скокачки прозорец ќе видите форма со полиња за пополнување, видео наслови и описи, и директни функции со кои можете да ги сокриете видеата на vkontakte.Како што забележавте, ги зголемивме последните три реда на прозорецот за уредување на прозорци. Тогаш сè е многу едноставно;

Првата линија е кој може да го гледа ова видео, а потоа активна врска со паѓачката листа во која ќе ја одберете опцијата за одговор од понудените алтернативи.


Првата линија е кој може да го гледа ова видео, а потоа активна врска со паѓачката листа во која ќе ја одберете опцијата за одговор од понудените алтернативи

Се надеваме дека сè ви стана јасно, сега избирајќи ја формата [Само јас], ќе го скриете видеото од надворешни погледи. Избирајќи само пријатели, ќе го отворите пристапот до вашите пријатели, освен што е да го означите лицето чиј единствен пристап до вашите видеа ќе биде ограничен и што е најважно, не заборавајте, кликнете на зачувајте промени, инаку вашето видео ќе остане во јавност. Кога ќе се направи ова, ќе се затвори pop-up прозорецот, а на видеото (во долниот лев агол) ќе се појави мала икона за заклучување кога ќе лебди, со натписот [Видеото е заштитено со приватност].

Значи, без многу потешкотии, со неколку кликања можете да ги скриете видеата на VKontakte, од сите или од оние што не би сакале да се посветат на вашата видео содржина.

Како да се скријат коментарите на видеото VKontakte

За оневозможување на коментари од вашето видео на VKontakte, втората линија е одговорна после [кој може да го гледа ова видео?] И се нарекува на ист начин кој може да коментира за ова видео? Главната функција, потполно слична со моделот, за да се скрие видеото и да се носи сама по себе, истата, слична инсталација.

Како да ги скриете видеата VKontakte на кои бев означен

За да ги скриете видеата на кои сте обележани пријатели или познаници, ќе треба да ја користите линкот во левото мени [Мои поставки]. Потоа, на страната што се отвора, одберете го јазичето, горното мени, [Приватност]. Потоа пронајдете ја ставката [Кој ги гледа видеата на кои бев означен] и до неа користејќи ја активната врска со паѓачкото мени, поставете ги поставките за приватност.Многу погодно за да се скрие видео VKontakte

Без сомнение, социјалната мрежа VKontakte е многу погодна во сферата на неговата употреба, а постојаните иновации дефинитивно ги задоволуваат своите корисници. Способноста да испратите семејни видео архиви, заробени смешни, интригантни, незаборавни моменти од животот и најважното нешто е тоа што можете да ги скриете овие видеа и да ги споделите со вашите роднини или пријатели во други градови. И како што забележавте, лесно е да се направи.


Станете попопуларен на Instagram. Ред сака и претплатници.
Може да поставите нарачка референца .

И се нарекува на ист начин кој може да коментира за ова видео?
IRC (Internet Relay Chat)