Како да се стави писмо во писмото

Ние постојано пишувавме за   како да ги напишете вашите пораки и писма   така што тоа е точно,   како да започнете   и   како да го завршиме писмото   и денес ќе разговараме за тоа како да контактирате со некој ако тој е ваш лекар, директор, постар од вас или помлад од вас Ние постојано пишувавме за како да ги напишете вашите пораки и писма така што тоа е точно, како да започнете и како да го завршиме писмото и денес ќе разговараме за тоа како да контактирате со некој ако тој е ваш лекар, директор, постар од вас или помлад од вас. Доколку поздравниот изглед изгледа како "Драг Џон", "Почитуван Др. Ферфекс "," Г-дин. Гомез "или" Здраво Том "?

Царината и очекувањата се менуваат, и во зависност од околностите, било кој од овие честитки може да биде точен. Еве неколку основни принципи (со американска пристрасност) кои треба да се следат за адресирање и поздравување со писма и пораки.

Google shortcode

Почитувајте ги вашите приматели и одберете жалба што ќе му покаже на вашиот примател дека го почитувате и го почитувате. Ако пишувате на лице кое е постаро од вас или повисоко во пост, подобро е да се поврзеш со "Почитуван г-дин. Петерсон "или" г-дин. Петерсон ".

Одговара на формалноста на писмото упатено до вас. Ако одговорите на е-пошта добиена од лице кое е еднакво на вас (тоа не е претставник на властите), можете да ги контактирате на ист начин како што ви се обратиле. Ако сте контактирани од страна на "Hi Bob", можете исто така да напишете "Здраво Џејн".

Обидете се да контактирате така што вашиот примател не се чувствува стар . Според етикета, луѓето кои се постари треба да користат "Сер" и "Мажам", користете "г-дин" или "г-ѓа" и никогаш не ги повикувајте своите старешини по име. Па што значи ова? Ако некое лице се сврти кон "Господине", ќе се чувствува старо? Се разбира, Американците се помалку формални од другите националности. Во многу други култури, возраста е многу почитувана, и ако се третира како возрасен, се смета за чест и почит. Но, во Америка, ако врсниците се однесуваат едни на други "г-дин" или "г-ѓа" ова е премногу формално.

Децата сакаат да се третираат како возрасни, но вообичаено е да му се обраќаат на дете само по име, и ако му се обрати "Господин Џон Адамс", тоа е веројатно шега или ќе го караат.

Обрнете внимание на потписот во пораката. Ако испраќачот до неговото име укажа на тоа што е неговиот ранг или диплома, тогаш тој сака да го земете предвид ова. Така, ако испраќачот се претплатил на "Thomas Nooser, MD", тоа значи дека тој ве потсетува дека тој е лекар, затоа треба да го контактирате во писмото за одговор "Dr. Nooser ". Ако потписот гласи" Brig. Генерал Нелсон Крафт УСАФ (Ret.), "(I.e., пензиониран генерал), контактирајте го" Генерал Крафт ". Луѓето поминуваат години напорна работа за да ги добијат овие наслови, па не ги отфрлајте. Ако ја имате кратенката доктор по филозофија или доктор на правни науки пред вас, контактирајте го примачот "Д-р" (скратено од доктор-доктор). Иницијалите ДД означуваат "доктор на божество" (доктор на богословие), понекогаш може да се повикате на таквиот примач како "Окт." (Скратено од "Пречесниот - Отк.") Наместо "д-р". Други воени кратенки се "полковник" ("полковник" - полковник), "мај" ("мајор" - мајор) и "потполковник" ("потполковник" - поручник).

Обратете им се на своите адреси, ако сте сигурни дека ќе го ценат. Денес се препорачува да ги стартувате сите букви со зборот "Почитувани". Ова е особено погодно ако сакате да воспоставите пријатна врска. Во некои деловни писма, на пример, на странци или на нивните противници, поздрав "Почитувани" ќе звучи неверојатно, бидејќи примателот знае дека испраќачот нема "нежни" чувства за него. Од друга страна, со тоа што ќе се свртиме кон некој "Почитуван", може да градите или да градите добри односи, а понекогаш дури и да ги избегнувате конфликтите.

Од друга страна, со тоа што ќе се свртиме кон некој Почитуван, може да градите или да градите добри односи, а понекогаш дури и да ги избегнувате конфликтите

Гомез "или" Здраво Том "?
Па што значи ова?
Ако некое лице се сврти кон "Господине", ќе се чувствува старо?
IRC (Internet Relay Chat)