Како да се заобиколи ограничувањето од 100 MB на iPhone. Како да преземате големи апликации на мобилната мрежа

 1. Како да се заобиколи ограничувањето на симнување на апликациите повеќе од 100 мегабајти
 2. iPhone: преземете апликации што надминуваат 100 MB
 3. Ограничувања за преземање на бајпас во подкасти

Во iOS, постои многу незгодно и чудно ограничување. На App Store Невозможно е да ги преземете апликациите што надминуваат 100 MB, ако уредот работи преку LTE, 3G или EDGE.

Ова ограничување ги обврзува програмерите да ги оптимизираат на некој начин ослободените апликации. Бидејќи апликациите и игрите со тежина помала од 100 MB имаат многу повеќе преземања. И програмерите се обидуваат со сите средства да не одат надвор од границите на оваа бројка, па дури и не многу "мамење" на системот. Додека корисникот преку продавницата на App Store ја подигна играта, со тежина од 95 MB, влезе во играта и започна дополнително преземање, побарајте 95 MB.

Значи, како да се заокружи ова ограничување?
Размислете за многу едноставен начин да се заокружи ова ограничување (погодно за уреди без jailbreak). Сигурно ова е само недостаток во системот, но колку што работи, треба да го користите! Тестирано на iOs 9.1 и iOs 9.2 бета 4.
Чекор 1 - 2. Ставаме на преземање на програма со големина поголема од 100 MB преку App Store. Се појавува порака: "Големината на овој објект надминува 100 МБ." Кликнете "OK". Значи, како да се заокружи ова ограничување

Иконата ќе се појави на една од работните површини, која ќе ја прочита "Чекање".
Чекор 3. Рестартирајте го вашиот iPhone или iPad.
Чекор 4. Чекаме неколку секунди додека не започне преземањето.
Иконата ќе се појави на една од работните површини, која ќе ја прочита Чекање

За да се заобиколи ограничувањето на уредите со jailbreak-от, треба да пронајдете tweak наречен 3G Unrestrictor 5. Тоа чини околу 4 долари и е посветен на отстранување на ограничувањето за преземање. Исто така, ви овозможува да гледате видеа со Youtube со висок квалитет и да направите резервна копија во iCloud.

Windows Phone е добар за многумина, вклучително и во однос на позадината на повеќе индивидуализираниот оперативен систем. Сепак, во мобилните Windows постојат неколку нијанси кои се искрено досадни. Една од нив е ограничувањето на големината за преземање и ажурирање на апликации од Marketplace: апликации што се со големина од преку 100 мегабајти може да се преземат само преку WiFi стандардно. И покрај тоа што пред неколку верзии, оперативниот систем почна да нуди да го оневозможи ова ограничување во поставките мобилна мрежа , досега во овој дел, оваа опција не се појави.

Претпазливоста на "Мајкрософт" е јасна. Но, зошто да не се имплементира скокачки прозорец кој бара да го потврдите преземањето на голема датотека, како што веќе беше направено со ажурирање на самиот систем? Впрочем, далеку од сите има постојан пристап до WiFi, и купување на рутер само за ажурирање на телефонот е бесмислен.

Па, можеби, чекор за отстранување на таквите ограничувања ќе бидат преземени од страна на развивачите во следните надградби. Во меѓувреме, за да преземете програма или игра со големи димензии на WinPhone, ќе треба да "малку танцувате со бубен". Веднаш, забележуваме дека методот за кој ќе се дискутира е применлив само за уреди кои поддржуваат флеш картички.

Во прилог на флеш картичка, ќе ви биде потребен прелистувач на САД Browser и менаџер на датотеки. Ако специфицираниот прелистувач сè уште не е инсталиран на вашиот телефон, направете го тоа веднаш, како и во било кој друг прелистувач, трикот нема да работи.

Менаџерот на датотеки треба да се инсталира на вашиот винфон ако ги добивате сите ажурирања на време. Ако нема менаџер, преземете ја официјалната апликација "Датотеки" на врската на крајот од инструкцијата и инсталирајте ја. Следно, следете го следното чекор-по-чекор прирачник:

1. Стартувајте го UC прелистувачот.
2. Одете на windowsphone.com/ru-ru/store. За брз пристап до страницата за продавници во иднина, оваа адреса може да се додаде во панелот за брз пристап.


3
3. Преку формата за пребарување или менито во продавница, пронајдете ја програмата што сакате да ја преземете. На пример, "Шест стебла".


На страната за играта, скролувајте до ставката "Преземи и инсталирај рачно" (оваа ставка се наоѓа по листата на поддржани јазици).


4
4. Проверете го полето за штиклирање "Save to SD-card", а потоа допрете "Regular download".

5
5. Факултативна: Откако ќе заврши преземањето, отворете го делот SD картичка во менаџерот на датотеки, пронајдете ја датотеката во UCDownload папката и префрлете ја во root директориумот на USB флеш-уредот. Понекогаш ова дејство не е неопходно, бидејќи паметен телефон, како по правило, ја скенира целата флеш картичка за присуството на .xap датотеките.
6. Рестартирајте го паметниот телефон.
7. Отворете ја апликацијата Store и одберете "Local apps" во контекстното мени.


8
8. Означете ја играта со птица, кликнете "Инсталирај" и почекајте процесот на инсталација да заврши.

Сите Сега знаете како да инсталирате голема апликација на Windows Phone.

Постои едно непријатно ограничување на iPhone и iPad. Со помош на мобилен интернет Не можете да преземете апликација што надминува 100 MB од App Store. Но, што да направам ако нема пристап до Wi-Fi, и треба да ја преземете потребната апликација тука и сега? Во овој прирачник споделувате правилен начин да ги заобиколите ограничувањата.

Како да се заобиколи ограничувањето на симнување на апликациите повеќе од 100 мегабајти

За да преземете голема апликација или игра од App Store на мобилна мрежа, треба да ја направите следнава операција:

Чекор 1. Почнете да ја преземете саканата апликација или игра од App Store. Се појавува порака за неможноста за вчитување, кликнете "Во ред " во отворен прозорец.

Чекор 2. Вклучете Wi-Fi во менито "Settings" или во Control Point. Поврзување со точка Wi-Fi пристап сигурно не е потребно.

Чекор 3. Овозможете " Режим на авион " во менито "Поставки" или во контролната точка.

Чекор 4. Исклучете го вашиот iPhone или iPad, а потоа вклучете го веднаш.

Чекор 5. Оневозможете го авионскиот режим (нема потреба да го исклучите Wi-Fi).

По таквата едноставна операција, ќе започне преземањето на саканата апликација или голема игра без Wi-Fi!

Знаат и користат:

Оцени го:

На iPhone, јас веднаш наидов на проблем - факт е дека кога користите Интернет (или) постојат одредени ограничувања за преземање датотеки. Соодветно на тоа, кога се обидувате да преземете игра од App Store (или подкаст) над 100 мегабајти, преку мобилните податоци, iPad или iPhone ве праша да се поврзете со Wi-Fi мрежи и прикажува известување:

Големината на овој објект надминува 100 МБ. За да преземете Sky Force 2014, треба да се поврзете на Wi-Fi мрежа (ако не е достапно дополнително преземање за оваа содржина).

Покрај тоа, оваа граница (или ограничување, како што е погодно за кого) важи само за стандардни iOS апликации. На пример, управувачот со датотеки инсталиран на iPhone не ги прикажува ваквите варијации.

iPhone: преземете апликации што надминуваат 100 MB

Овој метод за заобиколување на границата беше успешно тестиран на iPhone 7 со iOS 10.3.2

 1. Вклучување на мобилните податоци во поставките за мобилните комуникации, стартувајте ја App Store и барајте апликација или игра над 100 MB обидувајќи се да преземете или купувате
 2. iPhone прикажува порака за ограничувањето поради големината на датотеката надмината, кликнете - Во ред
 3. Во Поставки или вклучете го - Авионски режим
 4. Одете до поставките и поставете го датумот - 1 април 2017 година
 5. Продолжувањето е во режим на авион, и повторно вклучете го.
 6. Ние го исклучиме Airplane Mode и чудото на апликацијата почна да се презема, ние го набљудуваме процесот на вчитување на една од работните површини.
 7. Сега го враќаме датумот, инаку App Store ќе престане да работи и да ја користи апликацијата.

Ограничувања за преземање на бајпас во подкасти

Кога се обидувате да преземете нова музичка колекција (или други) од апликацијата (користејќи го Интернет мобилен оператор ) iPhone корисник, исто така, се соочува со прашањето - Како да преземете подкаст со тежина од 100 MB? Впрочем, тука сме известени:

Објект поголем од 100 MB. За да ја преземете "Artem Dmitriev aka CHILL - Најдобро од CHILL Winter 2016 Special Mix", поврзете се на Wi-Fi мрежа или користете iTunes на вашиот компјутер.

Не, добро, се разбира, можете да си одам дома, да го вклучите компјутерот и да даунлоадирате гигабајти од подкасти или да користите Wi-Fi пристапна точка, но во векот мобилна технологија (особено со неограничен мобилен интернет) за да го вклучите компјутерот веќе скршен, а во близина нема пристапна точка. Затоа, копаме малку и ги споделуваме проблемите. Преземете ја датотеката за повеќе од 100 мегабајти и во подкасти на iPhone:


 • Стартуваме подкасти, одиме во табулаторот за пребарување (1) и напишете го името на каналот за подкаст (2) во пребарувањето, пишуваме на себе - Chill и кликнете на копчето Search (Барај)
 • Одете до нашиот канал Chill (3) и гледајте го подкастот веднаш штом одлучите да ја извадите контролната точка, вклучете го авионскиот режим (4), отстранете ја контролната точка и кликнете на иконата за облак со стрелката (5)
 • Сега извршете поставки - Општо - Датум и време - поставете го датумот: 8 март 2017 година
 • Исклучете го и вклучете го iPhone-от
 • Исклучување на авионски режим, одете на подкасти, кликнете на делот Отфрлен. и на самиот врв можете да видите како вашиот подкаст се вчитува над 100 MB.
 • По преземањата, поставете го точниот датум и време, или ќе го запознаете ова -


Денес успеавме да преземеме две датотеки над 100 Mb на iPhone, без користење на компјутер и Wi-Fi
Денес успеавме да преземеме две датотеки над 100 Mb на iPhone, без користење на компјутер и Wi-Fi. Ја презедовме играта од App Store, audiomaterials од апликацијата Podcasts. Сите успешни преземања!

Во оперативен систем iOS има едно многу чудно ограничување. Од App Store, не можете да преземате апликации што се поголеми од 100 мегабајти (50 МБ пред) ако интернетот на вашиот iPhone или iPad работи преку мобилна комуникација (EDGE / 3G / LTE). Во статијата ќе понудам два начина за да го заобиколиме ограничувањето: со и без jailbreak.

Ограничувањето во голема мера влијае врз создавањето на апликации и до одреден степен ги принудува програмерите да ги оптимизираат своите апликации. Игри и програми до 100 мегабајти имаат повеќе преземања. Програмерите се измамени од сите можни начини да не ја надминат оваа бројка, па дури и да "измамат" системот. Тоа е смешно: во App Store, корисникот презема игра со мегабајти за 90, потоа влегува во играта и дополнително ги презема нивоата одделно во пакети од по 90 мегабајти.

Метод 1. Обиколувајте го лимитот од 100 мегабајти без jailbreak

Ова е веројатно системска грешка. Но, додека работи, треба да го користите. Тестирани и iOS 9.2 бета 4.

Чекор 1 и 2. Се обидуваме да преземеме апликација од над 100 мегабајти во App Store. Се појавува порака: "Големината на овој објект надминува 100 мегабајти." Кликнете Во ред.

 Кликнете Во ред

Иконата на апликацијата ќе се појави на едно од работните површини на уредот, но на неа ќе биде напишано "Waiting".

Чекор 4. Чекаме неколку секунди додека апликацијата започне со преземање.


Метод 2. Обиколувајте го ограничувањето на iPhone / iPad со jailbreak-от

Побарајте подесување наречено 3G Unrestrictor 5. Се плаќа ($ 4) и само го прави она што го отстранува ограничувањето на преземањето. Официјален сајт со опис на измени - 3gunrestrictor.com.

Описот вели дека tweak не само што го отстранува ограничувањето од 100 мегабајти, туку и овозможува преку мобилните мрежи.

Значи, како да се заокружи ова ограничување?
Но, зошто да не се имплементира скокачки прозорец кој бара да го потврдите преземањето на голема датотека, како што веќе беше направено со ажурирање на самиот систем?
Но, што да направам ако нема пристап до Wi-Fi, и треба да ја преземете потребната апликација тука и сега?
IRC (Internet Relay Chat)