Како да влезете во администраторската област на WordPress, како и промена на корисничкото име и лозинката на администраторот дадени при инсталирањето на моторот

  1. Како да се најавите на администраторот на WordPress?
  2. Како да промените логин и лозинка за да влезете во административниот панел на WordPress?

Здраво, драги читатели на блогот KtoNaNovenkogo.ru. Ова прашање е очигледно за некој кој веќе го совладал овој блог мотор (читај тука за различни веб-страници и блог-мотори кои се популарни меѓу корисниците на интернет и гласаат за вашето домашно милениче, ако веќе постои), но често доаѓа до оние кои штотуку почнуваат да се запознаваат со WordPress (во секој случај, го направив).

Во принцип, овој мотор е многу лесен за учење. После сте ја презеле WordPress од официјалниот сајт Можете веднаш да започнете да пишувате мислења. Но сепак постојат голем број на прашања што се јавуваат за сите новинари и кои ќе се обидам да одговорам накусо, но подетално на страниците од овој наслов.

Како да се најавите на администраторот на WordPress?

За да влезете во административниот панел на WordPress, можете да напишете лентата за адреси на вашиот прелистувач

http://sait.ru/wp-admin/

Наместо sait.ru, заменете го името на доменот на вашиот сајт (блог). Во прозорецот што се отвара, внесете го кога ќе ви се издаде инсталирање на WordPress најава и лозинка.

Како резултат на тоа, ќе влезете во администраторската област на WordPress.

Во него можеш поставете го вашиот блог , пишува белешки , работи со приклучоци и направи многу повеќе. Честитки за завршување на инсталацијата на WP и почеток на славната патека веб-администратори во рут .

Како да промените логин и лозинка за да влезете во административниот панел на WordPress?

Ви препорачувам да ја промените лозинката дадена од WordPress на друга, за да избегнете можни проблеми. За да го направите ова, одберете ја ставката "Users" во левото мени, потоа кликнете на "admin" корисник:

На дното на страницата во полето "Нова лозинка" треба двапати да ја внесете саканата лозинка за да влезат во административната област, тогаш не заборавајте да кликнете на копчето "Ажурирај профил" за да се применат промените.

Лозинките знаат каде да зачувуваат? Добро, на безбедно место. И што може да биде побезбедно Кипаса чија база на податоци е зачувана во облак на dropbox . Ми се чини дека ова е најдобра опција.

Патем, ве советувам да го смените корисничкото име "админ" на нешто друго , така што на напаѓачите е потешко да изберат комбинација за да влезат во администраторската област. Немој да ми кажеш дека немаш ништо да украде - тие се скршени со методи на стриминг, така што зарази сајтови со вируси и да ги направи вашите кукли (влезови).

Нема да можете директно да го промените најавувањето на администраторот (специфичност на моторот). Но, можете да направите повеќе лукав. Доволно е да се создаде друг корисник со администраторски права, а потоа стариот едноставно може да се избрише.

Значи, прво во администраторот од левото мени, изберете "Users" - "Add", а потоа пополнете ја формата која се отвора, каде што ќе треба да наведете нов најава, поштенско сандаче и нова лозинка. Бидете сигурни да ја изберете опцијата "Администратор" во последната ставка "Улога " .

Бидете сигурни да ја изберете опцијата Администратор во последната ставка Улога

После тоа, ќе треба да излезете од административниот панел на WordPress . Ова се прави во горниот десен агол на прозорецот на административниот панел - кликнете на вашето корисничко име и изберете ја опцијата "Излез".

Ова се прави во горниот десен агол на прозорецот на административниот панел - кликнете на вашето корисничко име и изберете ја опцијата Излез

Потоа внесете ја администраторската област, но со најава и лозинка на новиот администратор штотуку сте го создале. Одете од левото мени на "Корисници" - "Сите корисници" и избришете ја администраторската сметка таму. Како што можете да видите, сè е едноставно. И се плашевте ...

Среќно за вас! Видете наскоро на страниците на блогот KtoNaNovenkogo.ru

Поднесоци

Јас користам за заработка

Како да се најавите на администраторот на WordPress?
Како да промените логин и лозинка за да влезете во административниот панел на WordPress?
Како да се најавите на администраторот на WordPress?
Како да промените логин и лозинка за да влезете во административниот панел на WordPress?
Лозинките знаат каде да зачувуваат?
IRC (Internet Relay Chat)