Кои се ГИФ-карти? Кој е gif во контакт

  1. Како да вметнете gif Vkontakte
  2. GIF анимација Вконтакте
  3. Што е GIF?
  4. Каде се користат ГИФ?
  5. Како да користите ГИФ во социјалната мрежа "Вконтакте"?
  6. Видео: GIF анимација. Што е GIF. Gifs! Гимп лекции. Како да направите Gifka во Gimp LifeHacks HD уредувач на фотографии

GIF анимација Vkontakte - ова е кратко анимирано видео што можете да го додадете на вашиот ѕид, испратете порака до пријател или внесете во коментар на фотографијата. Првично, креаторите на ресурсот беа против анимирани инсерти на сајтот, и беше невозможно да се додадат. Принципите на администрацијата одржуваа строга поделба во деловите. За слики - фото албуми, за клипови - видео. Сепак, до денес, кратки анимирани видеа станаа исклучително популарни во виртуелниот простор. И со цел да се држи чекор со трендовите, администрацијата на ВЦ сè уште им дозволи на навивачите да ги преземат ГИФ-ите. За да ја преземете gif Vkontakte прво треба да го пронајдете вистинскиот филм и да го додадете во вашите документи.

Можете да најдете многу интересни и смешни GIFs во соодветните групи во VC или на други виртуелни ресурси. На пример, во групата https://vk.com/best_gif претстави широк спектар на забавни видеа.


Изберете еден од нив. Потоа кликнете на репродукцијата на видео. Откако видеото започнува да се репродуцира на цел екран, кликнете на иконата плус знак во долниот десен агол. GIF автоматски ќе се појави во вашите документи. Исто така е доволно само да најдете смешни GIFs во делот "документи" на вашата страница.

Отворете го овој дел и во полето десно одберете "gif". Пребарувањето Vkontakte ќе ви најде многу различни анимации. Ако сте пронајде љубопитен анимација на интернет и сакате да биде присутен во вашиот контакт, едноставно ископирајте ја врската до неа и додајте ја на вашиот ѕид. Gifka подигање во VK, и можете да го додадете во вашите документи.

Како да вметнете gif Vkontakte

Можете да внесете gif Vkontakte насекаде: во пораката, во коментарите на фотографијата. Ова може да се направи едноставно со копирање на линкот до GIF и негово вметнување во соодветното поле, или преку специјалниот дел од Vkontakte "attach".


На пример, сакате да споделите една смешна анимација со вашиот најдобар пријател. Отворете ги пораките и кликнете на копчето "Прикачи". Од предложените делови, изберете "Документи" и најдете таму gif за вметнување. Ако имате, тогаш можете да додадете анимација на вашиот ѕид и на овој начин од старите.

GIF анимација Вконтакте

GIF анимација Vkontakte не само што може да го преземете, туку и да се создаде. Ова ќе помогне во оваа специјална апликација за создавање на gifs.

Во написот се опишува што е злобна и како да се користи на Vkontakte.

Навигација

Сликите од различна природа од едноставни фотографии и демотиватори до анимација и само слики веќе долго време ја стекнаа својата популарност на Интернет меѓу корисниците. Слики во форма на GIF или " gifs " се исто така интересни. Во оваа статија ќе разгледаме што е gif , како да го користиме и како да го примениме на социјалната мрежа Vkontakte .

Што е GIF?

Проширувањето " .GIF " (означено на крајот од името на датотеката) е формат за размена на графички слики. Резултирачките слики во овој формат можат безбедно да се складираат без да се изгуби квалитетот и да изнесуваат до 256 различни бои. Се разбира, може да постигнете повеќе бои за анимација ако е потребно.

Проширувањето " .GIF " работи со стандардна палета на бои, сликите се зачувуваат по ред, многу GIF-датотеки или GIF-датотеки се способни добро да се намалат без да ја изгубат јасноста на сликата. Набргу по неговото создавање, ГИФ беа подобрени, станаа динамични и може да имаат транспарентни делови.

Објаснете подостапни за едноставни современи интернет корисници, каков е gif , и како тоа може да биде корисно.

Тоа е, анимиран gif е слика, која, пак, се состои од неколку слики / слики / рамки распоредени во одреден ред. Секоја од овие слики е програмирана до одредена фреквенција на екранот на екранот, поради што една рамка е заменета со друга и, по правило, по завршувањето на таков дисплеј, процесот започнува одново и одново во круг. Како резултат на тоа, го гледаме движењето на сликата, како што се случува кога се движи филм.


Како резултат на тоа, го гледаме движењето на сликата, како што се случува кога се движи филм

Подготвен gif со подвижна слика (59 рамки)

Бидејќи бојата на палетата може да се забележи транспарентно. Ова им овозможува на прелистувачите ( Mozilla , Google Chrome , Opera , итн.) Да ја прикажат позадината преку проѕирни области.

Каде се користат ГИФ?

Покрај горенаведеното, вреди да се укаже дека сликите во формат " .GIF " се датотеки со минимални големини и може да се користат во соодветни случаи. На пример, на Интернет - бидејќи World Wide Web особено ја цени брзината на оптоварување на страницата во прелистувачите, gifs , како слики, се применуваат поради нивната мала тежина.

GIF-ите се широко распространети меѓу веб-дизајнерите кои, со помош на GIF-датотеки, подготвуваат одредени сајтови. GIF-и се исто така потребни кога се пренесуваат мали слики кои содржат слики и текстови. Ако забележавте на веб-страница, на пример, убави копчиња, тогаш ова се ГИФ-карти .

Но GIF датотеките не можат да дејствуваат како фотографии, за кои веќе се користат JPEG ( JPG ) датотеки со неограничен број бои.

Како да користите ГИФ во социјалната мрежа "Вконтакте"?


Како да користите ГИФ во социјалната мрежа Вконтакте

Gifs , тие се, исто така, анимирани слики, може да се видат во социјалната мрежа " Vkontakte " - овие се движат слики, кои често се објавуваат од страна на корисниците. Откако научив што е gif , сега ќе разговараме како да објавувате датотеки од овој формат на страниците на Vkontakte . Ова е направено многу едноставно.

За да започнете, изберете го изворот, од каде треба да земеме еден или друг од нашите ГИФ . Таквите извори може да бидат Интернет или компјутер (лаптоп, итн.).

Ако треба да позајмиме GIF-датотека од Интернет, тогаш треба да кликниме на него со десното копче на глушецот и во отвореното мени изберете го елементот "Копирај врска до сликата" (секој прелистувач може да има свои имиња). Потоа го ставаме копираниот линк во местото што ни треба на веб-страницата на Вконтакте : на групниот ѕид, во коментарите, на нашиот ѕид, во пораки итн. Следно, кликнете на " Испрати ". Јасно е дека извршуваме апсолутно стандардни акции, како во следниот случај.

Ако сакате да испратите некој од вашите омилени gifs од вашиот компјутер, прво мора да го ставите во делот " Документи ", кој се наоѓа во левата колона од страницата Vkontakte . Одете во овој дел, кликнете на " Додај документ " и потоа побарајте ја датотеката што ни треба на вашиот хард диск. Како резултат на тоа, во нашите " Документи " можеме да собереме цела листа на GIF-датотеки , да ги копираме од тука и да ги залепите во саканиот прозорец на страницата.

Покрај тоа, gifs може да се копираат (за себе во " Документи ") од други корисници на " Vkontakte " со кликнување на самиот gif , а потоа и на " + " иконата.

Видео: GIF анимација. Што е GIF. Gifs! Гимп лекции. Како да направите Gifka во Gimp LifeHacks HD уредувач на фотографии

За да разберете како правилно да го преземете gif Vkontakte и дека анимацијата работи правилно, прво треба да се справите со типот на gif датотеки. Неодамна, на интернет и, особено, во социјални мрежи анимирани слики почнаа да се шират нашироко. Мрежата на Vkonatkte, исто така, следејќи ги модерните трендови на онлајн модата, одлучи да ги спроведе таквите желби.

За што се анимации? Gif-анимациите се создадени од корисниците со цел шеги, шеги преку сопствените, можат да послужат како еден вид токен или електронска разгледница. Во принцип, анимацијата може да се претстави како логичен развој на поедноставни графички емоции, само подлабоко и сликовито изразувајќи ги чувствата или емоциите. Понекогаш, со помош на анимација, можно е да се пренесе само уметничка минијатура.

Но, со цел да се игра анимацијата Vkontakte, таа може да биде прикажана на други корисници или испратена во порака, треба правилно да се креира и да се вчита gif-датотеката. Неточно, многу луѓе испраќаат анимации во галеријата, исто како и редовната фотографија. Излегува дека само првата рамка е прикажана од анимацијата и не игра правилно.

Точната анимација треба да се вчита на следниов начин.


Точната анимација треба да се вчита на следниов начин

  • Во опаѓачкото мени одберете аналогно ставката "Документ" и стигнете до листата на вашите документи.
  • Потоа, поставете нов документ и ставете го, едноставно со кликнување на него.
  • Исто така, можете да одберете неколку документи одеднаш и да ги испратите до вашиот соговорник, а истовремено да го извршите претходното дејство.


Исто така, можете да одберете неколку документи одеднаш и да ги испратите до вашиот соговорник, а истовремено да го извршите претходното дејство

- Ова е низа слични слики кои се менуваат во сплит секунда. Овие слики можат да бидат или поединечни рамки од фотографија или видео, или отсечен дел од видео клип. Кога креирате анимации од различни уредници, се прикажува времетраењето на секоја рамка, како и времетраењето на пауза помеѓу рамки. Анимацијата може да се повлече, односно после последната рамка, првата ќе се свири веднаш и така натаму до бесконечност. Инаку, анимацијата може да се репродуцира еднаш и да застане на последната рамка. Вие сами го одбирате кога го креирате.

Значи, каде можете да изберете за себе, за пријател или за некој близок, пријатна анимација како на ѕид или аватар?

Најдете готови анимации преку пребарување на разни локации. Во истиот Vkontakte има многу заедници во кои корисниците редовно објавуваат кул, забавни и забавни анимации за сите прилики. Доволно е да влезете во пребарувањето за Google или Vkontakte фразата " GIF анимација "И изберете за забава. Или едноставно одете во делот "Документи" и изберете го филтерот "Gif" во критериумите за пребарување. Овде ќе ги видите сите расположливи gifs од Vkontakte.


Овде ќе ги видите сите расположливи gifs од Vkontakte

Сепак, пооригинален начин е да создадете свој GIF. Процесот на неговото креирање преку графички уредници е доста сложен и долг. Но, постојат голем број на програми и услуги кои се специјализирани за ова. Таквите услуги во голема мера ги поедноставуваат животите на многу корисници и имаат прилично едноставен и интуитивен интерфејс. На пример, Vkontakte започна сопствена апликација за создавање на анимации. Можете да го инсталирате бесплатно бесплатно

Каде се користат ГИФ?
Како да користите ГИФ во социјалната мрежа "Вконтакте"?
Што е GIF?
Каде се користат ГИФ?
Како да користите ГИФ во социјалната мрежа "Вконтакте"?
За што се анимации?
Значи, каде можете да изберете за себе, за пријател или за некој близок, пријатна анимација како на ѕид или аватар?
IRC (Internet Relay Chat)