Направете скринсевер, покријте, икона, слика и видео на YouTube

 1. Како да направите скринсејвер за видеа на YouTube сами
 2. Како да направите покритие за видео на YouTube - основните правила
 3. Како да направите икона за видеа на YouTube - големини и карактеристики
 4. Како да направите слика за видео на YouTube, наместо на насловната страница
 5. Како да направите видео за YouTube - основните опции за почетници
 6. Статии за промоција и монетизација на YouTube

Како да направите скринсејвер за видеа на YouTube сами  Правењето видео на YouTube е важен дел од комерцијалниот успех на филмот

Како да направите скринсејвер за видеа на YouTube сами

Правењето видео на YouTube е важен дел од комерцијалниот успех на филмот. Скривач е прикажан како статична слика пред да го гледате филмот. Ако изгледа лошо, едно лице може да се откаже од ова видео. Прекрасна слика е многу попријатна од темна позадина или случајна сцена од филм.

Прво треба да се подготви слика. Графичката датотека не треба да надминува 2 MB, односот на ширината и висината на сликата - 16: 9 (како големината на мониторот и филмовите со широк екран). Пожелно е намалената слика (за прегледување во прелистувачот) да изгледа привлечно. Еротски на YouTube е забрането.

Кога датотеката е подготвена, треба да ја преземете. Заштитувачот на екранот бара потврда преку мобилен телефон, како и преземање на големи филмови (траење над 15 минути). СМС доаѓа и треба да го внесете примениот код во прозорецот во вашата сметка. Потоа одберете ја датотеката на дискот на компјутерот и потврдете ја преземањето. Одговорот на прашањето како да направите скринсејвер за видео на YouTube не е толку тешко. Прочитајте како и канал на YouTube.

Измамници на каналот на YouTube

Како да направите покритие за видео на YouTube - основните правила

Многу корисници се заинтересирани како да направат покритие за видео на YouTube. Покривот е ист како скринсевер или икона. Создавањето на поздравниот екран е опишано во претходниот дел. На имателите на сметки првично им се нуди избор од три автоматски опфаќања. Ако имате добра репутација и ја потврдите вашата сметка преку СМС порака, можете да испратите свои сопствени произволни слики. Самиот процес, како да се направи покритие за видео на YouTube, се однесува на полето на компјутерскиот дизајн.

Како да направите икона за видеа на YouTube - големини и карактеристики

Како да направите икона за видео на YouTube, беше дискутирано во претходните секции (иконата е иста како и на поздравниот екран). Обично земете резолуција од 1280x720 пиксели (минимална ширина 640, сооднос од 16: 9). Валидни BMP, GIF, PNG, JPG формати на датотеки. Можете да дознаете како да креирате икона за видеа на YouTube во овие формати во популарната програма за Photoshop - само изберете го формат во кој е зачувана сликата.

Како да направите слика за видео на YouTube, наместо на насловната страница

Прашањето за тоа како да се направи слика за видео на YouTube беше детално дискутирано во претходните секции, бидејќи сликата е иста како и скринсејвер, покритие и икона.

Можеби ќе бидете заинтересирани за неколку совети со оптимизирање на вашиот извор.

Како да направите видео за YouTube - основните опции за почетници

За да го стартувате видеото мора да се отстрани и да се зачува. Можете да користите професионална или аматерска камера, паметен телефон, мобилен телефон. Квалитетот на филмот зависи од резолуцијата на камерата. Изборот на интересна тема останува за авторот. Способноста да се задржи нивото на камерата е стекната само преку искуство.

Друг начин да направите видео за YouTube е да го направите од делови од филмови на другите луѓе. Потоа, постојат проблеми со авторските права. Ако треба да се гледаат илјадници филмови, подобро е да се добие дозвола од авторите.

Во секој случај, ќе треба да го уредите видеото. Моќна алатка е програмата Adobe Premiere. Филмовите се снимаат "прекумерно", подобро е да имате повеќе материјал на рака. Потоа од него се направи интересен филм. Исто така е корисно да додадете убава скринсејвер. Како да направите слика за видео на YouTube, понатаму е објаснето во статијата.

Следниот чекор во тоа како да направите видео за YouTube е даунлоадирање на некој филм. Се претпоставува дека неговиот творец веќе има профил на YouTube. Откако ќе влезете под името, потребно е да го пронајдете и кликнете на копчето Додај. Ќе се појави прозорец за да изберете датотека. Додека филмот се вчитува, можете да го пополните описот на видеото. Според овие зборови, публиката ќе го најде.

Кога видеото е обработено, се појавува линк до него. Сега можете да го наведете, рекламирање на филмот.

Научете како можете да заработите на вашата содржина на YouTube со читање на деталните информации на нашата веб страница.

Како да нарачате промоција на каналот (одете на последната врска):

Измамник сака и претплатници на каналот на YouTube


Статии за промоција и монетизација на YouTube

 1. Стапка на претплатување
 2. Квалитет на претплатникот и цена
 3. 8 тајни за регрутирање претплатници
 4. Како да направите бесплатни погледи
 5. Youtube коментари
 6. Youtube канал уметност
 7. Колку плаќаат за прегледи на YouTube
 8. Канал капи
 9. Оптимизација на YouTube канал
 10. Како да ја смените врската на каналот на YouTube
 11. Како да направите: скринсевер, покритие, икона
 12. Како да креирате канал на YouTube
 13. Youtube клучни зборови

IRC (Internet Relay Chat)