Не е апликација Win32 - зошто се случува, како да го поправите

 1. Содржина:
 2. Поправање на грешката "Не е апликација Win32"
 3. Кратко резиме

Честитки  Во оперативниот систем на семејството на Windows, при подигнувањето на било која веќе инсталирана програма или само преземена или преземена од диск, може да се појави грешка Честитки

Во оперативниот систем на семејството на Windows, при подигнувањето на било која веќе инсталирана програма или само преземена или преземена од диск, може да се појави грешка "... не е апликација Win32" .

Ајде внимателно да разгледаме зошто е прикажана оваа грешка и како да се реши некое прашање со апликација или дистрибуција на програма или игра која не работи.

Содржина:

"Не е Win32 апликација" - причините за оваа порака

Врз основа на пораката што се појавува во текстот на грешката, можете да направите дефинитивен заклучок: според мислењето на оперативниот систем, лансирањето на оваа датотека е невозможно, бидејќи иако е извршна, но поради некоја причина или друга, таа не е наменета за 32-битна верзија на оперативниот систем на Windows.

Но, овие причини зошто оперативниот систем дојде до сличен заклучок може да биде доста. Ајде да ги погледнеме во детали:

 • Windows OS паѓањето на системот - ако системот работел некое време, тој започна со апликации за интензивни ресурси, инсталирани програми, тогаш има смисла да се рестартира компјутерот за да се освежи системското опкружување.
 • Програма или дистрибуција беше создадена исклучиво за 64-битен систем - во овој случај, вреди да се преземе верзија на алатка или дистрибуциски пакет на програма која е наменета за 32-битна верзија на оперативниот систем.
 • Програма \ дистрибуција не е за Windows - покрај Windows, постојат и други оперативни системи. Може да биде долго-застарена MS-DOS, како и Linux или Mac OS. Осигурајте се дека уредот е дизајниран да работи под системот на семејството Windows.
 • Датотеката е оштетена од вирус - прилично честа појава кога злонамерните елементи во обид да заразат легитимни извршни датотеки во крајна линија доведуваат до целосна неоперабилност на второто.
 • Антивирусни дејства - некои антивируси, кога малициозни датотеки се откриени во датотека, целосно го блокираат пристапот до него од оперативниот систем. Како резултат на тоа, оперативниот систем не може да пристапи до датотеката и заклучува дека не е апликација создадена за неа.
 • Грешка во регистарот на оперативниот систем на Windows - во поставките на самиот ОС, параметрите кои се одговорни за интеракција со извршни датотеки беа променети. Ова често се предизвикани од вируси и други малициозен софтвер.
 • Отсуството на датотеки кои се дел од програмата - програми и дистрибуција на инсталации понекогаш имаат многу од нивните компонентни датотеки. И недостапноста на овие датотеки, кога се обидува да изврши главна извршна, може да доведе до опишаната грешка.
 • Во Windows, недостасуваат компоненти на системот - некои апликации треба да работат дополнителни компоненти, кои по дифолт може да не се во оперативниот систем. Меѓу нив: Net Framework, библиотека Visual C ++, Java.
 • Датотеката што се извршува има грешка во нејзината структура - исто така е доста честа кога датотека преземена од Интернет или комплет за дистрибуција е преземена со грешка. Точно исто така релевантни за датотеки кои работат од дискови и други не многу сигурни медиуми за чување.
 • Нелиценциран софтвер - ако преземете од интернет т.н. неофицијални автоинсталатери, софтверски комплети и слично, тогаш бидете подготвени за фактот дека кога ќе се обидете да ги инсталирате или користите таквите работи, ќе завршите со грешка за расклопување.
 • Инсталирана верзија на Windows OS - ако сте инсталирале некој вид собрание на Windows (што не е официјално) на вашиот компјутер или лаптоп, тогаш оваа грешка исто така може да се забележи во него, заедно со други манифестации на нестабилност во работата.

Сега, кога ги дознавме главните причини поради кои се појавува грешката "Не е апликација Win32", ние ќе продолжиме да ја исправиме.

Поправање на грешката "Не е апликација Win32"

Затоа што има многу причини за грешката што се појавила, тогаш ние ќе го решиме постепено, извршувајќи чекор-по-чекор акции, кои се наведени подолу. Нешто од ова сигурно целосно ќе го реши проблемот со грешката "Не е апликација Win32".

 1. Треба да започне со едноставно, односно рестартирајте го компјутерот. Можно е дека преоптоварувањето на компјутерот, неговата долгорочна работа негативно влијаеше на процесите што се случуваат во длабочините на оперативниот систем и неговата интеракција со хардверските компоненти на системот.
 2. Проверете ги барањата на програмата или играта што се лансира. Ако имате 32-битен оперативен систем ( како да дознаете ), а барањата укажуваат на задолжителното присуство на 64-битна, тогаш, се разбира, ништо нема да излезе. Тоа само ќе ви помогне да ја инсталирате 64-битната верзија на Windows.
 3. Вреди да се види дали се достапни сите датотеки од програмата што се извршува. Ако не сте сигурни, едноставно повторно инсталирајте ја програмата, свесно преземајќи ја дистрибуцијата од сигурен извор, на пример, официјалниот сајт.
 4. Скенирајте го вашиот оперативен систем за вируси. Секогаш користете најновата верзија на антивирусот со најновите антивирусни бази на податоци. Ако не користите антивирус или не најде ништо при скенирањето, тогаш вреди да се провери системот со кој било друг пренослив антивирусен скенер. Докажано добро Dr.Web CureIt! - користете го.

  Web CureIt

 5. Проверете дали антивирусот не ја блокира датотеката или другите датотеки што ги стартувате, без кои не е возможно функционалноста на полезноста или играта. За да го направите ова, исклучете го вашиот антивирус за некое време.
 6. Обидете се да ја стартувате датотеката "проблем" како администратор. За да го направите ова, кликнете на него со десното копче на глувчето и одберете го соодветниот предмет во контекстното мени.

  За да го направите ова, кликнете на него со десното копче на глувчето и одберете го соодветниот предмет во контекстното мени

 7. Исто така вреди да се обиде да ја пушти датотеката од интерес, која во нормални услови дава грешка, во режим на компатибилност со претходен оперативен систем на Windows. За да го направите ова, отворете ги својствата на датотеката \ кратенка, кликнете на неа со десното копче на глувчето и кликнете на ставката Својства . Во прозорецот што се појавува, одете на картичката Компатибилност и проверете ја соодветната ставка, одберете од претходната верзија на оперативниот систем од паѓачката листа и кликнете Во ред за да ја зачувате поставката.

  ред за

  Обидете се повторно да ја стартувате датотеката.

 8. Проверете ја наставката на датотеката, можно е да се обидувате да стартувате програма која не е наменета за Windows. Најпопуларниот и, соодветно, често се среќава со екстензија за извршни датотеки е - exe .

  Забелешка: ако вашиот систем не прикажува екстензии на датотеки, тогаш материјалот ќе ви помогне. "Како да се овозможи прикажување на екстензии на датотеки во Windows 7, 8, 8.1, 10" .

 9. Вреди да се провери регистарот, особено линијата одговорна за отворање на извршни датотеки во системот. Отвори уредувач на регистар ( како да го направи тоа ) и одете на патека: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Класи \ exefile \ shell \ open \ command

  Треба да има две вредности кои се детално прикажани на сликата подолу:

  Доколку во ваше случај има значителни разлики, се означуваат патеките до некои датотеки, потоа исправте ги овие записи и внесете ги вредностите наведени погоре.

 10. Проверете ги сите системски датотеки на Windows, ова се прави во командниот прозорец на Windows, кој мора да се извршува како администратор ( како да го направи тоа ).

  Внесете "CHKDSK / F" (без наводници), притиснете Enter и почекајте да заврши постапката.

 11. Системот може да недостасува \ застарени дополнителни компоненти. Осигурајте се да ја преземете Microsoft NET Framework и Microsoft Visual C ++ од веб-страницата на Microsoft.

  Кога превземате, можеби ќе треба да ја наведете длабочината на битката. За 32-битна верзија на оперативниот систем, наведете x86, а за 64-битна верзија, наведете x64.

  Ако имате 64-битен оперативен систем, потоа инсталирајте ги компонентите и за 64-битни и 32-битни верзии во исто време.

 12. Ако преземената датотека \ дистрибуција дава грешка, тогаш има смисла да се обиде да ја преземете преку друг прелистувач, од друг интернет ресурс, друга верзија од неа, или со антивирус исклучен. Вториот е релевантен за оние антивируси кои го проверуваат целиот интернет сообраќај и го неутрализираат сè сомнително дури и во фазата на преземање.
 13. Во случај кога веќе инсталираната програма одбива да работи, издавајќи "Не апликација Win32", тогаш може да помогне во редовната функција за обновување на системот. Изврши враќање за да се врати точка во кој овој проблем не беше забележан.
 14. Не користете различни гради на Windows. Стабилноста на овие решенија е непредвидлива, особено по инсталирањето на официјалните надградби на Windows, кои, се разбира, не биле тестирани со сите модификации во системските датотеки кои беа направени од авторите на одредена собранието на Windows.

Кратко резиме

Како што можеме да видиме, има многу причини зошто се појавува прозорец со грешка "Не е апликација Win32". Сепак, со компетентен и внимателен пристап, сосема е способен да го победи овој проблем на секој корисник. Потребно е само следење на деталните инструкции кои се достапни во овој исцрпен материјал.

IRC (Internet Relay Chat)