Повици преку 3g модем на телефон, таблет, од модем до модем

  1. Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.
  2. Како да се јавите од мобилен модем?
  3. Кој модем за повици да изберете?
  4. Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Модемот од 3 g одамна добил наслов на еден од најпопуларните интернет уреди. Стилски, лесен, компактен - тој стана лојален придружник на современи корисници кои не сакаат да останат "офлајн". Сепак, малкумина сфаќаат дека неговата функционалност не е ограничена само на интернет сурфањето. На пример, можете да остварувате повици преку USB модем. Денес ќе зборуваме за ова.

Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Инженерот ќе ве повика назад во рок од 5 минути (за време на работното време) или ќе ни се јавите во 0 (800) 210-295
(повиците од сите телефони се бесплатни).

Како да се јавите од мобилен модем?

Со цел да го претворите вашиот компјутер, лаптоп или netbook во огромен "телефон", потребен ви е добар USB модем со функција за глас со поддршка за GSM или 3G стандарди. Последново е сигурно, бидејќи работи во мрежите на најновата генерација, што значи дека е помоќно и побрзо.

Можете да се јавите преку 3G модем користејќи специјална програма. Ова е речиси исто како и со редовниот мобилен телефон. Едноставно поврзете го вашиот 3G или 4G модем преку USB порта, стартувајте ја алатката за поддршка на говорната комуникација - и сте поврзани! Патем, оваа програма обично се инсталира за време на инсталацијата на Интернет модемот, и можете да го конфигурирате со само неколку кликања со глувчето. За удобна комуникација, исто така ќе ви биде потребен микрофон или слушалки. Некои модели исто така поддржуваат испраќање / примање на СМС пораки.

Некои модели исто така поддржуваат испраќање / примање на СМС пораки

Кој модем за повици да изберете?

Опсегот на мобилни модеми денес е толку голем што многу корисници сметаат дека е тешко да се избере. Високо-квалитетни и модерни модели на Huawei се покажаа многу добро на пазарот, и затоа уживаат завидна популарност.

Ако сакате да го повикате користењето 3G USB модем , обрнете внимание на овие модели:

  • Huawei E1550. Стилскиот, компактен уред кој се изведува во класичен стил. Опремен со моќна интегрирана антена, има слот за мемориска картичка. Компатибилен со било кој уред и оперативен систем.
  • Huawei E173. Тоа ќе ви овозможи со брз и висококвалитетен интернет и во градот и надвор од нејзината линија. Таа има не само моќна вградена антена, туку и влез за поврзување на надворешна.

Не заборавајте за тарифниот модел кој мора да биде избран врз основа на вашата активност во мрежата. Во моментов, телеком операторите ви нудат тарифи и со плаќање за потрошениот сообраќај, за одреден број мегабајти и неограничени опции. Изберете оној кој ви одговара.

Споредба на тарифите на 3G операторите

Голем избор на 3G модеми со поддршка за повици е претставен на нашата веб страница. Можете да поставите нарачка преку "Кошница" или контактирајте со нас преку контакт телефонски броеви.

Постави прашање до инженерот и добијте БЕСПЛАТНА консултација.

Инженерот ќе ве повика назад во рок од 5 минути (за време на работното време) или ќе ни се јавите во 0 (800) 210-295
(повиците од сите телефони се бесплатни).

Како да се јавите од мобилен модем?
Кој модем за повици да изберете?
Како да се јавите од мобилен модем?
Кој модем за повици да изберете?
IRC (Internet Relay Chat)