Префиксот Ростелеком гори црвено жолто. Што логирање и лозинка треба да се внесе за префиксот во Ростелеком

 1. Прва конекција - барање за најава и лозинка со поставен-top box
 2. Влезот и лозинката не се вклопуваат
 3. Пристап до ограничени канали или PIN код
 4. Како да се рестартира конзолата на Ростелеком
 5. Ако ништо не помогна
 6. Внесување на податоци при првата врска
 7. Грешка "невалиден најава или лозинка"
 8. Точната порта на рутерот
 9. Обнова податоци

Интерактивната телевизија, се разбира, е пригодна услуга со огромен опсег на опции. Но, за жал, сите корисни функции на ИПТВ се обезбедени со прилично комплицирана опрема, која, како и секоја друга опрема, периодично не успева. Еден од најчестите проблеми со кои се соочуваат претплатниците е префиксот Rostelecom бара корисничко име и лозинка. Ајде да разговараме за тоа како да дејствуваме во таква ситуација.


 • Барање за лозинка при првата врска

 • Како да се поврати изгубената лозинка?

 • Пораката "Погрешно најавување" што да правам?

 • Совети за напредни корисници

 • Префиксот бара PIN код

 • Што ако ништо не помага?

Инсталирање на IPTV техничари на компанијата, и ја презеде врската сами, вие дефинитивно ќе видите дијалог прозорецот, како на сликата подолу.

Алгоритмот за акција во овој случај е многу едноставен: најде договор со Ростелеком, а во него страница со ингеренции за телевизиски услуги. Користејќи го далечинскиот управувач, внесете го лозинката и лозинката од договорот во соодветните полиња. Ако договорот е изгубен, проверете дали има налепница со технички податоци на телото на уредот или на неговата кутија. Информациите што ви се потребни може да бидат наведени таму.


Внимание: лозинката и лозинката на префиксот Ростелеком мора да бидат внесени во строга согласност со договорот или налепницата. Внимавајте на случајот со букви. Бидете внимателни при читање на ликовите (не збунувајте го бројот нула и буквата o, на пример). Ако префиксот вели дека внесените податоци се неточни, пробајте да ги внесувате сите можни опции за читање на знаците.
Рутер на Huawei во Ростелеком.

Оваа ситуација обично се поврзува со проблеми на серверот за овластување за IPTV или ако вашата опрема нема пристап до овој сервер. Најлесното нешто што можете да направите тука е целосно да го рестартирате конзолата и моќниот рутер. Да, сите претплатници на "Ростелеком" не ја сакаат оваа постапка, но, како по правило, помага да се решат повеќето проблеми.


 • исклучете го телевизорот;

 • исклучете го приклучниот кабел;

 • исклучете го рутерот;

 • почекајте 3-5 минути;

 • приклучете го рутерот во штекер;

 • почекајте додека сите светла на панелот светнат како обично;

 • вклучете ја STB-конзолата во мрежата;

 • вклучете го телевизорот.


Важно: можете да ја рестартирате опремата само на струја. Не треба да го пребарувате копчето Ресетирање на рутерот или поставувачот, ресетирајте ги нагодувањата користејќи игла или игла. По таквата операција, дефинитивно треба да го повикате волшебникот за да ја вратите опремата. Рестартирањето на моќта нема да ја оштети конзолата и модемот, но ќе ја ажурира нивната конфигурација.
По рестартирањето, пораката од поставувачката кутија Rostelecom "Невалидно најавување" не треба да се појави. Ако ситуацијата се повторува - проверете кој приклучок на рутерот е поврзан со ТВ-кабелот од конзолата. Можеби, поради некоја причина, врската со кабелот беше прекината, а вие или некој од домаќинството вклучен приклучокот не е на вистинското место.


За телевизија на рутери Ростелеком се третата и четвртата порта. Најчесто, стандардно е да поставите емитување на портата број 4. Ако кабелот е поврзан со различен конектор, исклучете го и вметнете го приклучокот во четвртиот приклучок. По ова, препорачливо е да ја рестартирате конзолата, барањето за најава и лозинка треба да исчезне.

Инструкции за поставување, цитирани во претходните публикации.

Што треба да проверите? Пристаништето на кое телевизорот е поврзан, лозинката и лозинката наведени во својствата на рутерот и мрежните идентификатори VPI и VCI. Во некои случаи, помага целосно да ги отстраните поставките на телевизорот од поставките и повторно да го инсталирате. Но, ова треба да се направи само ако веќе имате некое искуство во поставување на опрема од оваа категорија. Како последно средство - строго под диктат на операторот на техничка поддршка.

да се знае долгот за користење на Интернет?

Како да ја користите услугата Ветено плаќање, ќе дознаете овде.

Во овој случај, полето за дијалог ќе изгледа поинаку од фотографиите погоре. Ќе има само едно поле за внесување, а во насловот ќе биде побарано да го внесете PIN кодот, а не лозинката за пристап. Ова се случува во случај кога е поставена родителска контрола на телевизорот, или е креиран профил со ограничувања за можните дејства.

Во овој случај, сè е многу поедноставно. За било кој префикс, Ростелеком пин кодови се стандардни - четири нули, или четири единици. Внесете една од нив од далечинскиот управувач во полето за дијалог. Ако не успеа - внеси друго. Потоа одете на поставките на телевизорот и во делот "Мои поставки", изберете го полето "Access Level". Тука треба да ја изберете линијата "18+" и притиснете го копчето "OK" на далечинскиот управувач. Така, ги отстранувате сите воспоставени ограничувања и се ослободите од ризикот од повторно барање PIN-кодови.


техничка поддршка на компанијата на бројот 8-800-1000-800 и објаснување на ситуацијата на операторот. Прво, ќе ви бидат понудени стандардните акции опишани во оваа статија. Дури и ако сите вие ​​веќе сте ги направиле, не се расправајте со специјалист, повторувајте сè под неговото диктирање. Можно е дека на одреден чекор сте направиле грешка, или за време на рестартирањето на вашата опрема, операторот во исто време го превртува пристаништето на станицата, што ќе доведе до обновување на услугата. Не заборавајте да проверите и со корисничка поддршка и лозинка за конзолата.

Ако предната линија не може да ви помогне, ќе биде поднесена апликација за техничари со повисока квалификација. Господарот ќе ве повика назад во рок од 24 часа и ќе се обиде да ја врати услугата од далечина. Ако не работи, се согласувате со него за излегување на техничарот во куќата. Во "Ростелеком", оваа услуга може да биде наплатена, но овие информации може да се разјаснат само од специјалисти на терен.

Сите корисници кои поврзуваат IP TV дома секогаш се соочуваат со исти прашања. Тие вклучуваат пристап до нивната сметка, која може да ја добијат со внесување на нивното корисничко име и лозинка. Затоа, вреди да се земат предвид сите појавни празнини при поставувањето на опремата и поврзувањето на телевизорот од овој оператор. Така, на корисниците ќе им биде полесно да се справат самостојно.

Ако одлучите да станете корисник на една од најпопуларните услуги на компанијата - интерактивна телевизија, тогаш треба да бидете подготвени за поврзување на опремата и, според тоа, да ја поставите својата работа.

Дијаграмот за поврзување е едноставен, но не е доволно едноставно да ги поврзете сите кабли од уредот со уредот, бидејќи се уште треба да го направите првиот запис, кој бара да ги имате деталите за најава - најава и лозинка. Таквите податоци треба да ви бидат дадени во моментот на потпишување на договорот со давателот на услугата Rostelecom. Тие само треба да влезат.

Прва конекција - барање за најава и лозинка со поставен-top box

Ако ја поврзувате вашата опрема за прв пат, тогаш бидете спремни да ги внесете овие информации, бидејќи кога ќе се поврзете за прв пат, корисникот треба да се регистрира со мрежата на провајдерот за да пристапи до емитувањето.

Лозинката за логирање и пристапот е лесно да се најде во договорот што го внесовте. Тие се обележани со посебен графикон. Внесете ги едноставно доволно - за ова можете да го користите далечинскиот управувач од конзолата. Бидете внимателни на случајот на пишување, бидејќи во овој случај, многумина прават грешки и наместо да пишуваат голема буква, пишуваат мали букви.

Во овој случај се јавува грешка и корисникот не може да се логира. Во овој поглед, внимателно преработете ги податоците што ги имате во договорот.

Влезот и лозинката не се вклопуваат

Ако, кога внесувате податоци, ја имате оваа грешка, тогаш треба двојно да ги проверите податоците што ги внесувате за време на врската. Може да збунувате некои броеви со букви или случај на впишани букви или внесени знаци.

Исто така обрнете внимание на јазикот на кој внесувате податоци. Ако сè друго не успее, пробајте едноставно да ја рестартирате целата опрема и повторно да ја извршите операцијата. За да го направите ова, само треба да ја исклучите моќноста на сите уреди и потоа да чекате пет минути.


За да го направите ова, само треба да ја исклучите моќноста на сите уреди и потоа да чекате пет минути

Пристап до ограничени канали или PIN код

Постои и друга ситуација што новите корисници често се мешаат со автентикацијата на претплатниците во мрежата. Се случува под следните услови - кога претплатникот се обидува да пристапи до канали што ги имаат ограничен пристап .

Во овој случај, прозорецот се појавува на телевизискиот екран во кој на корисникот ќе биде побарано да внесе посебен код. Ваквата ситуација се јавува во еден случај - кога услугата за родителска контрола е активирана на вашата тарифа.


Ваквата ситуација се јавува во еден случај - кога услугата за родителска контрола е активирана на вашата тарифа

И затоа, голем број на канали се блокирани во вашиот set-top box, односно ограничен пристап е воспоставен - пристап со лозинка, што е PIN-код во оваа ситуација. Ако сте го заборавиле вашиот пристапен код, секогаш можете да го видите лична сметка корисник

Како да се рестартира конзолата на Ростелеком

Значи, се соочувате со проблем кога имате замрзната слика на телевизорот или само емитувањето престанало да биде достапно. Во вакви случаи, прво треба да го проверите пристапот до Интернет.

Ова е направено многу едноставно со помош на телефон или компјутер, само за да влезете во било која страница, ако се отвори - тоа значи дека сè е во ред со Интернет и може да продолжите да ја разјаснувате причината за следење.


Ова е направено многу едноставно со помош на телефон или компјутер, само за да влезете во било која страница, ако се отвори - тоа значи дека сè е во ред со Интернет и може да продолжите да ја разјаснувате причината за следење

Вториот можна причина - Ова е закачување на конзолата, ова често може да се случи поради прекин на напонот во мрежата. Во такви случаи, само рестартирајте ја конзолата. Можете да го направите ова со едноставно исклучување на својата моќ за 5 минути и повторно поврзување.

Ако ништо не помогна

Во овој случај, треба да побарате помош од специјалисти на компанијата. Ова може да се направи на различни начини кои се достапни за вас, како тековен претплатник на компанијата. Сервисот за поддршка работи според одреден распоред за одделот во вашиот регион. Значи, можете да се обратите за помош на следните начини:

 1. Јавете се на бројот 8 800 1000 800 и добијте совет по телефон
 2. Јавете го господарот во неговата куќа на погоре опишаниот број
 3. Пријавете се на веб-страницата на компанијата, преку формуларот за повратни информации
 4. Контактирајте со најблиската канцеларија на компанијата, да имате пасош со вас

Запомнете, ако не можете сами да направите нешто, секогаш ќе има специјалист за компанија кој може да ви помогне да ја поставите и да ја поврзете опремата.

Оставете го вашиот коментар:

Интерактивната телевизија секојдневно се здобива со популарност. Оваа забава е достапна за секого, само треба да ја купите потребната опрема. Со новата опрема најчесто има проблем во неговата правилна врска . Корисниците на услугите кои одлучија да ја напуштат работата на техничарите на компанијата имаат многу прашања. Најлесно е да го поврзете Set-Top Box со телевизорот и напојувањето. Но што да направите кога ви треба логирање и лозинка за префиксот "Ростелеком"?

Внесување на податоци при првата врска

Барање корисничко име и лозинка во моментот кога опремата е поврзана за прв пат или е заменета е честа појава. Ова е неопходно за активирање на сет-топ-кутијата на серверот Rostelecom и да се добие пристап до емитувањето. И како да дознаете што треба да го внесете? Сертификатите што се напишани во соодветните полиња со помош на далечинскиот управувач на ТВ-екранот може да се најдат:

 • во посебната колона на договорот склучен со компанијата;
 • исто така потребните информации се наоѓаат на налепница која се наоѓа на кутијата за опрема или кутија од неа.

Кога ги внесувате овие податоци, важно е да се чува регистар за правопис. Ако наместо бројот "3" внесете буквата "h", или да ја регистрирате големината наместо малата буква, системот ќе генерира грешка и активирањето нема да се изврши. Знаејќи го ова, може да се избегнат бројни неуспешни обиди. Затоа, "Rostelecom" прашува корисниците внимателно да се погледне на ТВ екранот и внесете ги знаците врз основа на нивниот регистар, пропишани во договорот. Впрочем, сите корисници мора да ги активираат услугите "за негово правилно функционирање.

Прочитајте исто така детали за повик домашен телефон Ростелеком

Грешка "невалиден најава или лозинка"

Ако за прв пат се бара лозинка за влез и лозинка после поврзувањето, ова е неопходна постапка за активирање на нова поставувачка кутија во мрежата на провајдерот. И што да направам ако се побараат од опрема која веќе долго време се користи? Особено, кога по внесувањето на корисничкото име и лозинката пропишани во договорот, префиксот и понатаму дава грешка дека тие се внесени погрешно и не му е дозволен пристап до емитувањето? Оваа ситуација може да биде предизвикана од фактот дека во моментот има проблеми на серверот на добавувачот или опремата нема пристап до неа. Во овој случај, мора да ја рестартирате конзолата и рутерот.

Ова треба да се направи во согласност со следните точки:

 1. Исклучете го телевизорот;
 2. Исклучување на конзолата од изворот на напојување;
 3. Оневозможете го рутерот;
 4. Чекајќи 3-4 минути;
 5. Поврзување на рутерот со напојување;
 6. Поврзување на поставувањата во мрежата;
 7. Вклучете го телевизорот.

Важен аспект е фактот дека опремата може да се рестартира само со исклучување од изворот на енергија. Ве молиме не барајте го копчето за ресетирање на кутијата на рутерот или поставувачката кутија и не ги ресетирајте поставките со штици или игли, бидејќи во овој случај само мајсторот кој работи во Rostelecom може да ја врати опремата. Рестартирањето со исклучување на опремата од власт не му штети на конзолата и модемот, туку ја ажурира нивната конфигурација. Ако рестартирањето е направено правилно, грешката "невалидна најава или лозинка" повеќе нема да се наруши.

Прочитајте исто така Трансфер на пари од картичка на картичка Rostelecom

Точната порта на рутерот

Ако сите активности се извршени правилно, беше направено рестартирање, но грешката сеуште се јавува, а поставувачката кутија на Rostelecom бара логирање и лозинка, проблемот може да биде дека приклучокот на ТВ-кабелот е поврзан со погрешниот конектор.

За телевизиски преноси на рутерите на Ростелеком се користат третата и четвртата слот. Ако приклучокот е поврзан со друга порта, треба да го исклучите и да се префрлите на четвртиот конектор. По поврзувањето, неопходно е да се рестартира опремата, па затоа треба да се реши проблемот со ТВ-уредот кој бара сертификат.

Обнова податоци

Вреди да се побара помош за техничка поддршка на компанијата за враќање на најавата и лозинката во отсуство или губење на договорот и ако е невозможно да се прочитаат податоците од налепницата на кутијата или кутијата Вреди да се побара помош за техничка поддршка на компанијата за враќање на најавата и лозинката во отсуство или губење на договорот и ако е невозможно да се прочитаат податоците од налепницата на кутијата или кутијата. Бидејќи податоците на секој корисник се чуваат во базата на податоци на компанијата, операторот има право да ги обезбеди, но за возврат ќе ви треба бројот на договорот, Ф.И. О. претплатникот со кого е потпишан и неговите податоци за пасош. За успешна идентификација, податоците за претплатникот диктирани на операторот мора да одговараат на податоците наведени во договорот склучен со компанијата за ТВ Ростелеком. По 10-минутно чекање, службеникот за техничка поддршка ќе ги обезбеди потребните информации. Ако работникот на РТК има проблеми и тој не може да ги именува неопходните симболи, тие можат да бидат обновени и добиени со контактирање на која било канцеларија на компанијата со пасош и оригиналниот договор, кој треба да го понесете со вас.

Пораката "Погрешно најавување" што да правам?
Што треба да проверите?
Да се знае долгот за користење на Интернет?
Но што да направите кога ви треба логирање и лозинка за префиксот "Ростелеком"?
И како да дознаете што треба да го внесете?
И што да направам ако се побараат од опрема која веќе долго време се користи?
Особено, кога по внесувањето на корисничкото име и лозинката пропишани во договорот, префиксот и понатаму дава грешка дека тие се внесени погрешно и не му е дозволен пристап до емитувањето?
IRC (Internet Relay Chat)