Префрлете пари преку мобилна банка. Како да префрлувате пари преку мобилна банка

 1. Преводи
 2. Инструкции
 3. Силни и слаби страни
 4. Итна финансиска помош
 5. Како функционира
 6. Честа причина
 7. Како да ги префрлите средствата
 8. Ова може да се направи на најзгодно начин за вас:
 9. Како е трансферот на средствата

Сбербанка одамна отиде од старите стандарди на работа. И сега сите корисници можат да вршат плаќања и трансфери не само од своите филијали, туку и преку Интернет, па дури и преку телефон.

Мобилната банка ќе ви ги обезбеди следните карактеристики:

 • да добиете целосни детали за движење на пари пластична картичка ,% пресметки на инвестиции, итн;
 • блокирање и деблокирање на достапноста на парите;
 • трансфер на пари од картичка на картичка Сбербанк до пријатели и роднини;
 • добиваат посебни кодови и лозинки кога плаќаат за разни набавки во онлајн продавници;
 • Пополни ги сметките без посета на банкарска организација или користење на терминал;
 • примаат пораки за нови банкарски производи.

Преводи

Како да префрлите пари на било која Сбербанк картичка преку Сбербанк Mobile Bank Како да префрлите пари на било која Сбербанк картичка преку Сбербанк Mobile Bank? Детално разгледајте ги деталите за трансакцијата.

Правила за пренос.

 • пренос од картичка на картичка преку Мобилната банка се врши преку СМС. Тие се испраќаат од мобилни телефони чии SIM картички се врзани за картички на Сбербанк, или со користење на пластични картички;
 • Мора да имате пари на билансот на телефонот, бидејќи услугата за пренос на средства на 900 се плаќа преку СМС (цената е нормална според тарифите на вашиот оператор);
 • Картички сметки на испраќачот и примачот мора да бидат во рубли. Или трансферот на средства од рубљата на долар / евро картичка ќе се случи со пресметка по тековниот девизен курс;
 • Не можете да ги испраќате своите заштеди од корпоративни, кредитни или виртуелни картички;
 • ако имате две или три картички од Сбербанк издадени на телефонот од кој испраќате средства, тогаш преносот на картичката на примачот се врши автоматски од приоритетната сметка (често од платежната картичка);
 • границата за праќање пари на ден изнесува 8.000 рубли;
 • во текот на денот ќе можете да извршите само 10 операции со пари од картичката на Сбербанк;
 • за да одбиете да ја обезбедите услугата, треба да напишете СМС порака на број 900. Во пораката треба да користите една од следниве команди: "NULL", "NULL", "ZERO";
 • при пренесување на средства во еден регион, не се наплаќа провизија. Ако клиентот е географски лоциран на друго место, тогаш се наплаќа 1% од износот на трансферот.

Инструкции

За да префрлите средства помеѓу две картички, потребно е да го испратите следниов текст на краткиот број 900: "TRANSFER 0123 9991112233 300". Каде што цифрите "0123" се екстремни четири бројки од бројот на вашата картичка, "9991112233" е бројот на мобилниот примач кој поседува Сбербанк картичка, а 300 е бројот на рубли што ги испраќате.

Во пораката за одговор ќе бидат дадени податоци за лицето на кое ќе ги испратите парите. Имено, целото име на презимето ја означува само првата буква. Валидацијата на податоците се врши со испратениот код. Примањето на средства ќе биде испратено на бројот за известување на примачот.

Преводот со број на картичка се врши на ист начин, само наместо телефонскиот број на примачот, е назначен бројот на картичката на примачот - на пример, "ТРАНСФЕР 1111222233334444 700". Пари преку мобилна банка картичка со пластична картичка ќе биде примена со овој број: 1111 2222 3333 4444. И 700 рубли ќе бидат испратени.

За автоматизација и погодност на процесот со редовни трансфери, можно е да се регистрира прекарот на примателот преку Sberbank - на краток број 900 ја праќа пораката "NAME 89129876543 SISTER". Со понатамошни трансфери од мобилен телефон ќе биде доволно да се бира "SISTER 500" или да се надополни балансот. мобилен телефон "TEL SISTER 200".

Ако имате 2 или повеќе валидни картички Сбербанк, тогаш готовина навистина го испрати со најзгодно. За да го направите ова, пред бројот на примачот треба да ги специфицира 4 екстремни броеви десна картичка . На пример, "TRANSLATION 6395 SISTER 800".

За трансакција на друга картичка, наместо зборот "ТРАНСФЕР", е дозволено да се користат "PEREVESTI", "TRANSFER", "PEREVOD".

Силни и слаби страни

Главните предности на испраќање пари од Сбербанк картичка преку Мобилна Банка се: Главните предности на испраќање пари од Сбербанк картичка преку Мобилна Банка се:

 • леснотија на услужно поврзување;
 • погодност на трансакцијата;
 • инстант трансфер на картичка или телефон;
 • Пренос на банка во секое време од денот;
 • не бара пристап до мрежата и интернет банкарство;
 • нема потреба да одите во филијала на банка или да барате банкомат за пренос на пари;
 • контрола на зачувување финансиски средства на сметка.

Оваа услуга е едноставна и погодна за сите категории на население.

Кога ја користите услугата треба да бидете внимателни кога:

 • збир на информации за кредитни картички и телефонски броеви за да се избегне испраќање на нивните средства од Сбербанк во картичка од Сбербанк што припаѓа на надворешна страна;
 • Треба да ја следите безбедноста на Вашиот мобилен телефон, не инсталирајте игри и апликации од непознати извори и редовно проверувајте ги анти-вирусните проверки со цел да ги заштитите вашите заштеди;
 • преносот на картичката се врши само помеѓу клиентите на Сбербанк;
 • во случај на губење на телефонот, неопходно е итно да се блокира услугата и бројот на претплатникот на мобилниот оператор;
 • кога се менува мобилниот телефон, потребен е пренос на услугата Мобилна банка на пренесениот број.

Постои ситуација каде итно се бара финансиска помош родители? Не сум сигурен како да префрлувам пари? Немате можност да го напуштите работното место за да ја посетите банкарска организација ? Секогаш постои излез и секоја непланирана ситуација може да се реши во најкраток временски период. Ако имате Сбербанк картичка, а потоа пренос на одредена сума е прилично едноставна од Мобилната банка.

Без разлика каде испраќачот и примателот се наоѓаат географски, брзиот прием на пари на сметката ќе помогне да се справат со проблемите или да направат непланирано, но поволно купување.

Во нашиот живот ние често се соочуваме со ситуации кога е неопходно многу брзо да се префрлат пари. Да речеме да им помогнете на вашите најблиски или пријатели. Пред неколку години, за да ја извршите оваа операција, ќе морате да одите во филијала на банка и да направите трансфер на пари преку банкомат. Денес, парите може да се пренесат без проблеми речиси насекаде со помош на SMS сигнали. Исто така вреди да се напомене дека за оваа операција, не треба да се сеќавате со срце банкарски детали примачот. Треба само да се сетам на него. мобилен број . Сбербанк е најсигурна и популарна банка во Русија. Затоа, многу луѓе многу често ги користат своите услуги и понуди. Во оваа статија решивме да ви кажам за тоа како да префрлите пари преку мобилна банка на друга Сбербанк картичка.

Итна финансиска помош

Пред да научите како да префрлувате пари преку мобилна банка со бројот на картичката, треба да пријавите некои точки. Значи, во моментов, постојат многу различни методи за пренос на пари на друго лице. Подолу ги набројуваме за преглед.

 1. Значи, парите можат да се пренесат со посета на филијала на банка.
 2. Друг трансфер може да се направи со користење на банкомат.
 3. Постои уште еден начин да се пренесе преку Интернет банка.

Но, вреди да се напомене дека поудобно и на едноставен начин трансфер е - пренос од кредитна картичка на картичка со користење на SMS сигнали. За ова, и примачот и испраќачот мора да имаат дебитна картичка Сбербанк и поврзана смс услуга наречена Мобилна банка.

Како функционира

Често прашање за клиентите на Сбербанк е како да се префрлат пари преку мобилната банка на Сбербанк. И ако сте меѓу овие луѓе, внимателно прочитајте ги нашите препораки.

Можете да направите трансфер на пари на вашите пријатели или можете кога сакате. Вие не треба да се откинете од одлуката. тековни задачи . Најважно е дека вашиот мобилен телефон е секогаш во пристапната зона, а имате пари на вашата картичка од Сбербанк.

Се што треба да направите е да испратите СМС пораки до краткиот број 900 и да наведете следна комбинација на букви и броеви:

Превод 9XX1234567 500.

Во во овој случај - 9XX1234567- број на самиот мобилен телефон на примачот трансфер на пари и 500 е износот што треба да се пренесе. Не заборавајте да ставате празни места помеѓу зборот Преведувачки број и износот.

Со цел да се потврди износот и полното име на примачот, ќе се испрати порака до вашиот мобилен телефон за сите детали за преносот. Да се ​​заврши оваа операција , исто така ќе треба да испратите SMS порака за потврда, која ќе ви дојде во порака со одговор.

Тоа е целата операција. Можеби ќе префрлите неколку илјади рубли на вашите најблиски, или пратете мал трансфер на пари на вашето дете за сите трошоци. Во секој случај, износот на пренос не е важно - со помош на СМС пораки можете да префрлите од 10 до 8.000 илјади рубли дневно. Мора да се признае дека ова е многу погодно ако постојано правите парични трансфери на роднини во соседните градови и градови.

Оваа ситуација е доста пријатна кога совршено дебагираниот систем работи многу јасно и брзо, а сите основни операции се изведуваат со најмал напор. Дали правите трансфери на вашите роднини на месечна основа? Потоа запомнете дека дознаките за вашите деца или родители можат да бидат поедноставни. Попопуларен кон вашите примачи, можете да доделите одредени имиња или алијаси. Во овој случај, трансферот на пари може да се направи лесно со помош на SMS, кој ќе се состои од само 2 зборови. Да претпоставиме дека таткото 6000 или Лена 600.

За да ја извршите оваа операција, ќе треба да ја испратите следнава СМС порака на бројот 900:

Повикајте 9HH1234567MAMA. Во овој случај, бројот на мобилниот телефон на лицето на кое му го доделивте ова или тоа име.

Личната листа на примачи може да се уредува и, доколку е потребно, да ги избрише претходно креираните записи со испраќање на посебно барање до ист краток број 900.


Честа причина

Прашањата за пари може да се однесуваат не само на вашето семејство. Скоро секој ден лицето влегува во монетарна врска со своите познаници или колеги на работа. На пример, на роденденот на вашиот вработен, целиот тим одлучи да собере подарок за роденден. Но, може да се случи потребниот износ на пари што го имате овој момент нема да има време. Оваа ситуација Можете да го решите во само неколку минути - само испратете СМС порака на бројот 900 и наведете мобилен телефон одговорен за советот на фондови и потребниот износ.

За погодност во пораката на примачот, можете да го испратите следниов текст како потврда за преносот: За подарок на Олег.

Да претпоставиме, во овој случај, вреди да се испрати СМС порака на број 900 со следна комбинација индикација: 9ХХ1234567 600 како подарок на Олег.

Во оваа комбинација - 9ХХ1234567 - бројот на мобилниот телефон на примачот на трансферот на пари, и 600 - износот на трансферот, За подарокот на Олег - придружната нотификација.

Нашиот живот се состои од мноштво изненадувања и изненадувања, некои од нив може да се предвидат однапред, а некои планирани готовински трошоци може да се случи со вас и дома, и со патување и со пријателите. Овие ситуации лесно може да се решат со еден едноставен метод - да се јавите на вашите пријатели или роднини и да побарате од нив да префрлат пари на вашата картичка преку СМС. Да претпоставиме дека твојата сопруга видела продажба во бутик, и ѝ требало пари зделка . Или, во делничен ден, вашиот брат ви се јавува и ве прашува да позајмите мал износ на пари ? Сбербанк кој брзо може да ги реши сите овие прашања. Сега знаете како да префрлувате пари преку мобилна банка на Сбербанк во картичка на Сбербанк. Користете ги нашите препораки и тогаш вашиот живот ќе биде многу полесен.

Видете исто видео:

Дали е можно да се располага со лични средства банкарска сметка Имате само мобилен телефон на рака? Да! Клиентите на Сбербанк неодамна имаа таква можност. Со активирање на услугата "", тие можат да вршат плаќања, трансфери и други готовински трансакции за само неколку минути. На пример ,.

Како да ги префрлите средствата

Можете да ги префрлите на сопствените картички, ако има неколку од нив, или на банкарски картички на други. За да направите исплатата успешна, треба да бидете сигурни дека:

 1. лични картички се поврзани со Мобилната Банка;
 2. Формулар (налог) за пренос на средства беше креиран за трети лица картички.

  Ова може да се направи на најзгодно начин за вас:

 • користете со избирање на функцијата "смс-шаблони" ();
 • лично да закрепне во Сбербанк или било која од нејзините филијали, без да заборави да земе пасош;
 • искористете ја предноста банкарски терминали самопослужување ако ја поддржуваат функцијата за креирање дефиниција.

Како е трансферот на средствата

За пренос на пари од вашата картичка на друга лична банкарска картичка или картички од трети лица, треба да испратите кратка СМС порака. Писма може да се напише со кириличен или латински фонт, по нивно дискреционо. Текстот на пораката ќе го има следниот формат - "TRANSFER 9876 5432 18500" , каде што:

 • "ТРАНСФЕР" ИЛИ "ПЕРЕВОД" - овој збор значи команда за пренос на средства;
 • 9876 - последните четири бројки од бројот на картичката на испраќачот, т.е. вашата банкарска картичка со која ќе се изврши исплата;
 • 5432 - последните четири цифри од бројот на картичката на примачот, т.е. картичката на која ќе бидат примени средствата;
 • 18.500 е износот на трансферот на пари. Се означува со цел број, без kopecks.

Износот е означен во валутата во која е отворена картичката на испраќачот (на пример, во руски рубли, евра или американски долари). Кога префрлате средства не заборавајте валута закон Руската Федерација . Затоа преводот во девизи извршени само од една лична карта до друга лична карта т.е. и картичката на испраќачот и картичката на примачот мора да бидат отворени за еден индивидуално . Пренос на средства во Руски рубли може да се направи и на лични банкарски картички, и на картички на неовластени лица.

По испраќање на смс за пренос на средства од банката на вашиот мобилен терминал Ќе добиете одговор од СМС дека плаќањето е направено.

Постапката за пренос е поедноставена ако Примачот е исто така корисник на услугата Мобилна банка, т.е. неговиот телефон е поврзан со оваа SMS-услуга. Потоа, Испраќачот не е обврзан да создаде образец (налог) за пренос на средства. Тој можеби не го знае бројот воопшто. банкарска картичка Примачот. Плаќањето се врши со користење на СМС пораки од следниов формат: "ТРАНСФЕР 9 ********* ХХХХ" , каде

Ако Испраќачот има неколку банкарски картички , мора да одредите која картичка ќе биде задолжена. SMS ќе има следниот поглед : "ПРЕВОД ЛУЃЕ 9 ********* XXXX , каде

ГГГГ се последните четири бројки од бројот на банкарската картичка на испраќачот.

Откако ќе ја испратите потребната содржина на бројот 900, треба да почекате од одговорната порака од банката. Ќе содржи кодот за активација, износот на преносот и името на Примачот. Неопходно е да се провери точноста на испратените податоци и само тогаш потврдете го плаќањето со испраќање на шифра за активирање (без наводници) на бројот 900. Пристигнување во вашиот мобилен терминал текстуална порака од банката ќе го извести тоа трансакција за плаќање успешно завршено.

Поврзани статии

Не сум сигурен како да префрлувам пари?
Дали правите трансфери на вашите роднини на месечна основа?
IRC (Internet Relay Chat)