Создајте нов корисник во Chrome, како и скриена функција "родителска контрола"

Креирање и конфигурирање на корисници во Google Chrome е прилично корисна карактеристика која ви овозможува да ги прилагодите сметките за различни корисници на прелистувачот Креирање и конфигурирање на корисници во Google Chrome е прилично корисна карактеристика која ви овозможува да ги прилагодите сметките за различни корисници на прелистувачот. Неверојатно е зошто многу луѓе не го користат овој параметар, иако тоа е поддржано во прелистувачот на Google веќе скоро две години.

Програмерите велат дека новиот прелистувач ќе има функција на родителска контрола, но никој не може да го најде. Факт е дека не е сè толку едноставно. Програмерите навистина ја создадоа способноста да го конфигурираат пристапот, но ја сокрив и ја преименуваа. Треба да се напомене дека работата продолжува и наскоро функционалноста ќе се ажурира, но сега можете да разберете како функционира "родителската контрола".

Упатство

Започнуваме со менито за студија - Кориснички подесувања. Оваа алатка ви овозможува полесно да го контролирате пристапот до мрежата до различни членови на вашето семејство.

За да пристапите до оваа функција, одете во поставките на прелистувачот на Google Chrome и пронајдете ги копчињата подолу: Додај корисник, Избриши корисник, Увези обележувачи и поставувања.

Ние притискаме на копчето "Додај нов корисник". Во опаѓачкото мени, можете да додадете нов корисник, да креирате име за него и да изберете аватар. Изборот на слики е ограничен и не може да се прошири. По создавањето на нов корисник, ќе се појави нова кратенка на вашата работна површина, која сте ја избрале како аватар.

Кога ќе се креира нов корисник, прозорецот ќе се појави во основните поставки во кои можете да управувате со креираните сметки. Ако новиот корисник има свој Google ID, тогаш постои можност за увоз на обележувачи од него.

Со кликнување на увозот на обележувачи можете да изберете што точно треба да биде синхронизирано. Потребните податоци се отстрануваат.

И сега доаѓа моментот кога ќе ги погледнеме скриените функции на родителската контрола. Всушност, оваа функција е во развој, но ние ќе ви покажеме како да ја активирате.

Значи, ние го стартуваме прелистувачот и внесете го следново во полето за адреса: chrome: // flags . Најдете ја функцијата што ви треба во прозорецот што се отвора. Ќе видите голем избор на експериментални поставки, па притиснете ја комбинацијата на копчиња Ctrl + F5. Само активните функции ќе бидат достапни за вас. Пронајдете го клучот "овозможете ги набљудуваните профили" и кликнете на него, исто така активирајте го објектот "нов систем за управување со профилот".

Сега ќе се вратиме на стандардните подесувања на Google Chrome за да видиме што се променило.

Сега можете да создадете администратор кој ќе управува со способностите на другите корисници. За да го направите ова, мора да креирате нова сметка. Бидејќи функцијата е експериментална, треба само да се погоди какви можности ќе има админ. Иако веќе е јасно дека ќе можеме да создадеме црни и бели списоци на сајтови, на пример, за децата.

Како заклучок, би сакал да кажам дека наскоро ќе имаме многу интересно ажурирање кое значително ќе ја зголеми популарноста на прелистувачот Chrome. Останува само за нас да се надеваме дека програмерите нема да бидат скржави со текот на времето и ќе создадат навистина моќна алатка за контролирање на кориснички сметки. Па, за сега, благодарение на функцијата за создавање на корисник, можете да избегнете проблеми со повторното внесување на лозинки и најавувања кога ќе ги посетите, на пример, социјалните мрежи.

IRC (Internet Relay Chat)