Што значи BUGCODE_USB_DRIVER во Windows?

Грешка во BUGCODE_USB_DRIVER BSOD (Blue Screen of Death) може да се појави за време на процесот на иницијализација за Windows Vista, XP и 2000, како и на Windows 7 и 8. Ова значи дека се појави грешка во врска со инсталираниот USB хардвер, како што се матичната плоча и прилозите или Грешка при вчитување на USB возачот Оваа грешка предизвикува исклучување или рестартирање за да се спречи оштетување и губење на незачувани податоци.

Оваа BSOD грешка се појавува и на компјутери кои работат на Windows 7 и Windows Server 2008 R2 кога системот оди од хибернација кога користи композитен USB уред кој поддржува селективна пауза.

Оваа BSOD грешка е исто така позната како "BUGCODE_USB_DRIVER" и "STOP 0x000000FE". Некои корисници на Windows објавија оваа грешка, која обично се појавува на екранот за време на иницијализацијата на системот:

Некои корисници на Windows објавија оваа грешка, која обично се појавува на екранот за време на иницијализацијата на системот:

Можете да го решите BUGCODE_USB_DRIVER BSOD грешката со инсталирање на најновите пакети за услуги или поправки за Windows кои директно го решаваат овој проблем. Откако ќе го преземете испраќањето од веб-страницата за поддршка на Microsoft, мора да го рестартирате компјутерот за да проверите дали грешката е поправена.

Ако BSOD грешката е поврзана со неуспешен USB уред, можете да го решите проблемот со отстранување на уредот и заменување со уред кој функционира правилно. Ажурирањето на двигателот на уредот со најновата верзија исто така ќе помогне да се отстрани оваа грешка.

Инсталирањето на најновите надградби на софтверот на Windows, како критични така и некритични, исто така помага во решавањето на BSOD грешките. Можете да инсталирате ажурирања рачно со отворање на Internet Explorer (IE), кликнување на иконата за безбедност, Windows Update, а потоа следете ги инструкциите и упатствата на екранот. Ако користите IE 7 или постари, отвори пребарувач, кликнете на "Tools", а потоа "Windows Update".

IRC (Internet Relay Chat)