Видео хостинг со ограничен пристап. Како да направите видео на YouTube недостапно за сите: тајните на YouTube

 1. Опции за пристап
 2. Ограничен пристап
 3. Видеото е достапно само за избрани корисници или оние кои имаат врска. Што се случува ако го поставите...
 4. ВИДЕО НА ОГРАНИЧЕН ПРИСТАП
 5. Каде можам да ги сменам поставките за приватност
 6. И сега ајде да ги разгледаме сите видови на пристап поконкретно.
 7. Интересна карактеристика што е достапна за повеќето мрежни мрежи.

Несовршеноста на системот за претплата на YouTube им овозможува на сите претплатници на канали пристап до скриени и приватни видеа поставени од корисникот.

За почеток, брз вовед за тоа какви типови видеа може да се најдат на YouTube.

Јавноста е редовно видео, достапно за сите од пребарувањето, од претплати, од страната на каналот, од сродните.
Невидливи - достапни за секого, но само за директна врска; исклучени од претресот.
Приватно - достапно само за одредени корисници.

Се разбира, видеото со поставките за приватност и приватност не се прикажани во претплатите и на каналот на корисникот кој ги преземал. Сепак, системот за предупредување за претплата на YouTube не е совршен и, благодарение на него, во одредени случаи, претплатниците на канали имаат пристап до овие видеа.

Тука мора да направиме мала дигресија и да кажеме дека многу често овие две опции за приватност ги користат популарните корисници за да испраќаат нови видеа. Првично, ваквото видео е исполнето со Невистирано или приватно знаме, по што авторот чека нејзина целосна обработка (по дифолт, видеото станува достапно за корисниците дури и пред YouTube да создаде неколку опции за квалитет), можеби додава прибелешки и само после тоа го прави Јавно. Несовршеноста на системот за алармирање на YouTube е дека помага добро известува дека корисникот поставил ново видео, и покрај фактот дека го има Невидливото или приватното знаме:


Несовршеноста на системот за алармирање на YouTube е дека помага добро известува дека корисникот поставил ново видео, и покрај фактот дека го има Невидливото или приватното знаме:

Од екранот, ова можеби не е целосно јасно, но во овој список Покажувајќи неколку видеа преземени пред многу време (многу порано пред 9 часа), додека преземањето на ново видео, според ЈуТјуб, се случи пред 9 часа. Грешката што доведува до ова е како што следува: без оглед на тоа што поставката за приватност го избра корисникот, неговиот канал автоматски се крева на списокот на сите претплатници со известување дека корисникот преземал ново видео. Поставувањето приватност влијае само врз тоа дали видеото е прикажано во придружната листа. Во овој пример, пред 9 часа, корисникот постави ново приватно видео, а сите негови претплатници веднаш беа известени за ова (иако тие не добија пристап до самото видео).

Во принцип, оваа приказна може да заврши на ова, затоа што претплатниците не можеа да видат приватно видео . Сепак, системот за нотификација на YouTube не е ограничен на границите на страниците - по желба, е-пошта со иста содржина доаѓа секоја недела. Отворајќи го, гледаме:


И покрај поставките за приватност, ЈуТјуб ги известува претплатниците за поставеното видео, го покажа на списокот и помогна да обезбеди линк за гледање. Ако ова видео е Нелитирано, тогаш секој што има директна врска може да го гледа. Во овој случај, ова видео се покажа како приватно, па затоа кога го гледаме, наместо видео, го добиваме ова:


Во овој случај, потенцијалното оштетување од ова е мало: ова видео е само уште еден дел од видео премин на играта со коментари, привремено скриени од авторот заради фактот дека сè уште се обработува. Сепак, во истото писмо за известување што најдов, и многу повеќе лични видеа кои се веќе скриени од самата причина што не се за yingубопитните очи :


За разлика од оној споменат погоре, овие видеа беа со знамето Невидливи, а не приватни, и беа достапни за прегледување преку врската од писмото. Од етички причини, слики од екранот на докази од овие видеа не ги цитираат овде.

Е-пошта за известување пристигнува еднаш неделно (на сите настапи, во понеделник) и ви кажува за сите поставени видеа за изминатата недела. Вклучува лична и скриена од видео на меден месец или свадба. Им кажува на сите претплатници.

Вие имате можност да контролирате пристап до сите видеа на вашиот канал.

Опции за пристап

 • Сите корисници на YouTube можат да гледаат клипови и плејлисти што се јавно достапни . Може да се споделат и без ограничувања.
 • Видео и плејлисти со ограничен пристап можат да ги следат само вас и корисниците што ги избирате.
 • Видеата и листите за репродукција со пристап до повикување можат да ги гледаат само корисниците кои ја знаат посакуваната URL-адреса. Тие исто така можат да го проследат до другите.

Како да ги промените поставките за видео пристап

За да одредите кој може да го гледа видеото, сменете ги поставките за приватност.

Ограничен пристап

Да видео со ограничен пристап не може да остави коментари. Оваа одлика е достапна само за видеа со отворен пристап или пристап по препорака.

Видеата со ограничен пристап можат да ве следат вас и корисниците што ќе ги изберете.

Овие видеа не се прикажани во списокот на вашите видеа и во резултатите од пребарувањето, но може да влезат во јавниот пристап ако влезат во јавната листа за репродукција.

Друга опција е да додадете видео во јавна плејлиста. Ако не сакате другите корисници да ги споделат вашите видеа, подобро е да го ограничите пристапот.

Видеото е достапно само за избрани корисници или оние кои имаат врска. Што се случува ако го поставите отворен пристап?

Известувањата ќе бидат испратени до корисниците кои имаат овозможено известување за вестите на вашиот канал, а самото видео ќе се појави во делот „Претплати“.

Кога претплатниците добиваат известувања?
Тие ги примаат оние што ги вклучија вестите за алармирање на вашиот канал кога вие:

 • поставете видеа со отворен пристап;
 • За прв пат, сменете ги поставките за приватност за видео кое претходно не било достапно за сите. Ако повторно ги промените поставките за пристап, претплатниците нема да добијат предупредување.

Доста често на видео хостинг, наидуваме на видеа што не можат да се гледаат на вообичаен начин од едноставна причина што услугата е ограничена на гледање корисници по групи.

Во исто време, самата услуга на YouTube силно бара да се најавите за да ја потврдите возраста.

Верувам дека ова ограничување е точно и целосно оправдано.

Барем од фактот дека обично зад ваквите забрани се кријат видеа со содржина за возрасни.

Но, што е со оние кои сакаат да гледаат некаков вид игра ?!

Еве како брзо да се свртите околу оваа забрана и веднаш да го гледате видеото што го сакате.

За да ја видите, само треба да промените дел од URL-то во адресна лента интернет прелистувач.

ВИДЕО НА ОГРАНИЧЕН ПРИСТАП

1. Стандардно, URL-то на видеото е како што следува:


2. Мора да замените дел:

Гледајте? V =

за да ја добиете следната URL:

Https://www.youtube.com/embed/oDZJsd3OYVS


com/embed/oDZJsd3OYVS

Ова ќе ви овозможи пристап до правилно видео во режим на цел екран.

Тоа е сè!

PS Уште еден куп совети за компјутер сортирани во категории може да се најде во!

Здраво пријатели!

Денес ќе се осврнеме на прашањето за ограничување на пристапот до видео на YouTube. Додадено видео, но не сакате тоа да биде достапно за целиот свет? Дали сакате да научите како да го ограничите пристапот до видеа на YouTube? Тогаш дефинитивно треба да го прочитате написот.

Каде можам да ги сменам поставките за приватност

Како прво, ова може да се направи веднаш кога се вчитува видео на веб-страница за хостирање на видео. Со кликнување на копчето од горниот десен агол - голема стрелка за преземање ќе се појави пред вас. Под него има копче Отворен пристап , што е поставено по дифолт, но можете да го промените во Access со повикување, Ограничен пристап или закажано.

Второ, ако видеото веќе сте го поставиле на YouTube, тогаш оваа опција можете да ја најдете во студиото Creative. Каде точно? Изберете го видеото што ви треба или од Контролниот панел, каде што автоматски ќе се пренесувате кога ќе го отворите Creative Studio или во Video Manager. Кликнете на копчето Промени и од паѓачкото мени изберете ја статијата Информации и поставки. Под видеото, поточно, под табулаторот Напредни поставки, ќе има копче Отворен пристап, доколку не сте избрале друг пристап за преземање на видеото.

И сега ајде да ги разгледаме сите видови на пристап поконкретно.

Отворено - со овој поглед, мислам дека сè е јасно. Откако ќе го поставите видеото на YouTube, станува достапно за апсолутно сите корисници на овој видео хостинг.

Под врската - ваквите видеа нема да се видат на вашиот канал или во потрагата по YouTube, но постои можност да се дистрибуира врската што ја обезбедувате на избраните луѓе. Затоа, бидете внимателни при изборот на лицата на кои им го давате овој пристап.


Затоа, бидете внимателни при изборот на лицата на кои им го давате овој пристап

Ограничено - ова значи дека видеото ќе биде достапно за вас и одреден круг на луѓе што ќе ги изберете. За да ги додадете вистинските луѓе, внесете ги нивните имиња или адреси на е-пошта Можете исто така да додадете кругови што сте ги создале на Google+ (на пр. Пријатели или семејство).

Интересна карактеристика што е достапна за повеќето мрежни мрежи.

Зборувам за функцијата - Блокирај по земја, односно можете да го ограничите пристапот до вашето видео врз основа на земјата во која се наоѓаат корисниците. Табот со блокирање се наоѓа во Управувачот со видеа, во паѓачкото мени на копчето Уреди.


Во зависност од вашите желби или препораки, можете да изберете земји во кои сакате или не сакате да го дистрибуирате вашето видео. Еве, видете како сакате - кој од списоците на земји е помалку, на тој начин и изберете. На пример, ако не сакате да прикажете видео во Уругвај, тогаш е полесно да ја изберете оваа земја и да кликнете на копчето Блок, отколку да ги изберете сите други земји и кликнете на копчето Дозволи.

Зачленете се на ажурирањата на мојот блог и споделување на статии на социјалните мрежи.

Што се случува ако го поставите отворен пристап?
Кога претплатниците добиваат известувања?
Но, што е со оние кои сакаат да гледаат некаков вид игра ?
Додадено видео, но не сакате тоа да биде достапно за целиот свет?
Дали сакате да научите како да го ограничите пристапот до видеа на YouTube?
Каде точно?
IRC (Internet Relay Chat)