Видео на YouTube со ограничен пристап. Како да направите видео во Youtube недостапно за сите: тајните на YouTube. Видеото е достапно само за избраните корисници или оние кои имаат врска. Што се случува ако го поставите отворен пристап

 1. Потсетници за видливоста на вашите видеа
 2. Прв начин
 3. Втор начин
 4. Трет пат
 5. Овозможете им на другите луѓе да направат промени во нивниот блог.
 6. Администраторот го изгуби пристапот до блогот
 7. Имотен спор на блогови
 8. Во овие случаи, предупредување е потребно за возрасни.
 9. Додадете предупредување за возрасни

Постојат видео содржини кои содржат содржински елементи на еротизам, промоција на суровост, насилство или друг вид на забранети информации. И ограничувањето за гледање на лица под 18-годишна возраст е целосно оправдано. Но, ако веќе не сте 18) и имате право или желба да гледате такво видео, но наместо да ве забрани, се разбира, ова е досадно. Јас ќе ви открие неколку скриени карактеристики хостинг за да можете да гледате видеа од ограничен пристап Јутјуб сега.

Потсетници за видливоста на вашите видеа

Ако претходно може да преземете подолги видеа, и ако повеќе не можете да го направите ова. Сепак, таа ќе биде достапна за оние кои ќе имаат врска. Разбирате дека секој на планетата со Интернет ќе може да го види вашето видео. Останатите 2 опции имаат помала видливост. Прво погледнете го т.н. приватно видео.

Конечно, последниот случај што недостасува во видеото. Низата нема да биде наведена на интернет, но ќе биде достапна преку едноставен линк. Забележете дека како ажурирања на онлајн видео платформа се појави нов "Планиран" режим. Овозможува, како што наведува неговото име, да ја одреди видливоста со текот на времето.

Прв начин

Овој метод е едноставно да го преземете затвореното видео YouTube. Вие само треба да внесете две англиски "SS" во полето за адреса, како што е прикажано на сликата подолу:


Втор начин

Во полето за адреса, треба да ги отстраните фрагментите, како што е прикажано на сликата подолу:

Ако го изберете режимот "Не се на списокот", пристапот до вашето видео ќе биде ограничен, бидејќи ќе го дистрибуирате до избраната публика. За да ја активирате оваа избрана видливост, одете во опцијата "Подигни датотека" на вашето видео. Потоа изберете ја опцијата "Не е специфицирано".

Потоа увезете ја датотеката и почекајте увозот да стапи на сила. Потоа автоматски ќе добиете врска за споделување што ќе можете да им кажете на луѓето по ваш избор. Ако сакате да ја добиете оваа врска за претходно објавени видеа, одете во "Видео менаџер". Овој дел е достапен од вашиот личен канал. Овде ќе најдете општа врска со вашите контакти.


Наместо вториот фрагмент "=", внесете "/", сега притиснете го истиот ENTER и гледајте видео без никакви непријатности!

Трет пат


Трет пат

Внесуваме копирани во адреса бар во нов прозорец на прелистувачот, притиснете ENTER и, voila - видете го видеото за вашето задоволство!

И како што можете да видите од паѓачкото мени прикажано погоре, сосема е можно да се промени видливоста на претходно објавеното видео, било да е тоа јавно или приватно. Најдете подолу споредба на 4 видео-платформи за да ви помогнеме да го објавите вашето видео на платформи (платформи) кои ги задоволуваат вашите очекувања.

Платформа број 1 видео, ние автоматски се однесуваат на тоа да ја објавите нашата видео на интернет. Со други зборови, ако сакате да го видите неговото видео, ова е ненадминливо решение. Но, кои се неговите вистински предности и недостатоци во споредба со другите платформи?

Еве, можеби, тоа е сè! Сте научиле најмногу едноставни начини Гледање видеа со ограничен пристап YouTube - без граници!

Научете како да поднесете жалба ако вашето видео е украдено, како и да се претплатите на мојот канал и да гледате корисни видео упатства!

Несовршеноста на системот за претплата на YouTube им овозможува на сите претплатници на канали пристап до скриени и приватни видеа поставени од страна на корисникот.

Нејзините корисници: ако вашата цел е да го дистрибуирате вашето видео што е можно пошироко, тука е. Без ограничувања: можете да споделите видео со основна сметка без ограничувања на времетраењето или тежината! Иако заедницата е релативно мала, предноста е што гледате видео висок квалитет . Нема реклами: никакви реклами не влијаат на гледање или не мешаат во гледањето видео.

 • Цена: бесплатно!
 • Рекламирање: прикажано на почетокот, во средината или на крајот од видеото.
 • Видливост
 • Сопственост: со оваа платформа, ја задржувате целосната сопственост на преземената содржина.
 • Ова ја оптимизира содржината на видеата и севкупниот квалитет на своите услуги.
 • Заедница на професионалци.
 • Видео складирање: ограничете до 500 MB неделно со бесплатна сметка.
 • Комерцијална содржина.
 • Оваа платформа забранува даунлоадирање видеа за комерцијални цели.
 • Слава: Недостаток на слава кај пошироката јавност.

Со оваа платформа можете лесно да објавувате видеа за да го промовирате вашиот бизнис и нови производи или услуги.

За почеток, брз вовед за тоа кои видови видеа може да се најдат на YouTube.

Јавноста е редовно видео, достапно за сите од пребарувањето, од претплати, од страната на каналот, од поврзаните.
Невидливи - достапни за секој, но само за директна врска; исклучени од пребарувањето.
Приватен - достапен само за одредени корисници.

Се разбира, видеото со прилагодувањата за ненаведени и приватна приватност не се прикажува во претплатите и на каналот на корисникот кој ги презема. Сепак, системот за предупредување на претплатата на YouTube не е совршен и, благодарение на тоа, во одредени случаи, претплатниците на каналите добиваат пристап до овие видеа.

Повик за акција: во маркетинг видео, важно е да се интегрира ефикасен повик за акција, за да вашата публика ги изврши потребните активности. Статистика: мерењето за подобро разбирање и дејствување е клуч за маркетинг.

 • Цена: пакети се релативно скапи во споредба со другите платформи.
 • Овие пакети обезбедуваат пристап до придобивките од оваа платформа.

Заклучок: Ние ги користиме овие 4 платформи секојдневно во нашите проекти и во согласност со нашите потреби. Препорачуваме да не бидете срамежливи околу изборот на неколку платформи за емитување на вашето видео.

Тука мораме да направиме мала дигресија и да кажеме дека многу често овие две опции за приватност ги користат популарни корисници за да испраќаат нови видеа. Првично, таквото видео е пополнето со Невидливиот или приватно знаме, по што авторот чека целосна обработка (по правило, видеото станува достапно за корисници дури и пред да создаде неколку опции за квалитет на YouTube), можеби додава забелешки и само по тоа ја објавува. Несовршеноста на системот за предупредување на Јутјуб е тоа што е корисно да известува дека корисникот има поставено ново видео, и покрај фактот дека тој има Невидливи или приватни знамиња:

Секој има свои предности, само за да ја пронајде вистинската апликација. Направете вашите игри, ништо не се случува! Плејлисти и јавни видеа можат да бидат видени од сите и да се споделат со никого. Приватните листи за репродукција и видеа може да ги гледаат само вие и корисниците што ги избравте. Наведените листи за репродукција и видеа можат да бидат видени и споделени од секој кој има врска. Приватното видео може да го гледаат само вие и корисниците што ќе ги изберете. Можете да споделите приватно видео со други корисници е-пошта ако сакате да го гледате.


Од снимката од екранот ова можеби не е сосема јасно, но оваа листа покажува неколку видеа поставени многу одамна (многу порано пред 9 часа), додека превземањето на ново видео, според YouTube, се случи пред 9 часа. Бубата што води кон ова е како што следува: без оглед на тоа што поставувањето за приватност што корисникот го избрал, неговиот канал автоматски се крева во листата на сите претплатници со известување дека корисникот презел ново видео. Прилагодувањето на приватноста влијае само на тоа дали видеото е прикажано во придружната листа. Во овој пример, пред 9 часа, корисникот постави нов приватно видео, а сите негови претплатници веднаш беа известени за ова (иако не добија пристап до самиот видео).

Фиксните видеа може да се гледаат и да делат од секој кој има врска. Секој кој има врска може да го врати. На пример, можете да го испратите или да додадете видео во јавна плејлиста.

 • Пронајдете го видеото што сакате да го уредите, а потоа кликнете Измени.
 • Кликни "Зачувај промени".

За да споделите видео што не е на списокот, едноставно споделете ја врската со луѓето што сакате да пристапите, а потоа можете да ги видите.

Претплати за претплата Ние го користиме времето кога видеото е поставено на "Заедница" за да го одреди неговото сместување во изворот "Претплати". Ова значи дека откако ќе се инсталира како "Јавно", видеото ќе се појави во изворот "Претплати". Известувања Ако е овозможено, вашите претплатници ќе добијат известувања за јавното видео кога.

Во принцип, оваа приказна може да заврши на ова, бидејќи претплатниците не можеа да видат приватно видео . Сепак, системот за известување на YouTube не е ограничен само на границите на сајтот - по своја волја, е-пошта со иста содржина доаѓа секоја недела. Отворајќи го, гледаме:


Овозможете им на другите луѓе да направат промени во нивниот блог.

 • Преземете го јавното видео за прв пат.
 • Прво, променете ги поставките за видеа од Приватен или Невидлив до Јавноста.

Можете да одредите кој може да направи промени на вашиот блог и кој може да го прочита. Кога некој ќе ја прифати поканата, тој ќе биде вклучен во листата на автори. Може да се додадат до 100 луѓе на блогот.

Забелешка За да објавувате и управувате со постови на блогови, поканети автори или администратори мора да ги имаат. Додавање или бришење на други администратори и автори Уредување на поставувања или дефиниција на блог Уредување или бришење на постови. Додајте и уредувајте ги вашите мислења. . Блоговите мора да имаат барем еден администратор.

И покрај поставките за приватност, YouTube ги претстави претплатниците за подигнатото видео, го покажа на листата и помогнато обезбеди врска за да се види. Ако ова видео не е наведен, тогаш секој што има директна врска може да го гледа. Во овој случај, ова видео се покажа како приватно, така што при гледањето, наместо видео, добиваме:


Администраторот го изгуби пристапот до блогот

Ако сакате некое лице да стане администратор, отворете го менито веднаш до нејзиното име и изберете "Администратор". Ако администраторот го изгуби пристапот до блогот, овластувањето мора да го врати друг администратор.

Имотен спор на блогови

Избор на луѓе кои можат да го видат блогот. Стандардно, вашиот блог е јавен и секој може да го прочита на интернет. За да смените луѓе кои можат да го видат вашиот блог.

Ако сакате некој да не пристапува до вашиот блог, можете да го откажете пристапот. Кликнете на Избриши го овој корисник од личноста што сакате да ја избришете. Ограничи пристап ако блогот содржи содржина за возрасни. Ако вашиот блог е посветен на теми или користи јазик за возрасни, треба да додадете страница за предупредување за да ја прикажете пред луѓето да се свртат кон блогот.

Во овој случај, потенцијалната штета од ова е мала: ова видео е само уште еден дел од видео-пасусот на играта со коментари, привремено скриени од авторот поради фактот дека сеуште се обработува. Меѓутоа, во истото писмо за известување, исто така, најдов многу повеќе лични видеа кои веќе беа скриени поради тоа што не беа за љубопитните очи:

Во овие случаи, предупредување е потребно за возрасни.

Известувањето за содржината на возрасни не е потребно во следните случаи.

Акт презентации за документарни и несексуални цели Акт презентации за јасни едукативни, документарни, научни или уметнички цели. Порнографски или сексуално експлицитни. . Ако мислите дека вашиот блог содржи содржина која не е погодна за сите возрасти, можете да одберете да прикажува предупредување за содржината.

Додадете предупредување за возрасни

Префрлете го блогот на новиот сопственик

За да преместите својство на блог од еден корисник на друг, следете ги овие чекори:

 • Следете ги чекорите погоре, за да можат другите да го уредуваат блогот.
 • Откажи пристап до оригиналниот блог сопственик.

За да го смените името на оригиналниот блог, сопственикот на новиот блог ќе треба да избрише и да објави повторно.


За разлика од споменатиот погоре, овие видеа беа со знамето Не се наведоа, а не Приватни, и беа достапни за гледање преку линкот од буквата. Од етички причини, тука не се цитираат доказ-скриншот на овие видеа.

Е-маил за известување пристигнува еднаш неделно (на сите настапи, во понеделник) и ви кажува за сите поставени видеа за минатата недела. Вклучува лични и скриени од видео на меден месец или свадба. Ги раскажува сите претплатници.


Во првата половина од годината започнавме гест што ви овозможува брзо и брзо движење за 10 секунди со двоен клик на десниот или левиот дел од видеото
Во првата половина од годината започнавме гест што ви овозможува брзо и брзо движење за 10 секунди со двоен клик на десниот или левиот дел од видеото. Во текот на следните неколку месеци ќе имаме функција која ви овозможува да се префрлате од едно видео на друго со поместување на раката на екранот: само лизгајте лево за да го видите претходното или десниот видео за да го видите следното. И тука е шлаг на торта!

Друго поглавје се однесува на брзината на имплементација. Ова значи дека секогаш можете да ги искористите оптималното гледање, дури и вертикалното видео, без вообичаените црни ленти на страните. Како се менува верзијата на работната површина? Затоа што нема ништо поважно од креаторите и содржината што сите ја сакаме. На интернет денес, се што е на интернет е "социјално" и се чини дека е во јавна сопственост, но многу е подобро да останете приватни. Повеќето од фотографиите и видеата се лични спомени што многу луѓе не сакаат да покажат никого.

Но, кои се неговите вистински предности и недостатоци во споредба со другите платформи?
Како се менува верзијата на работната површина?
IRC (Internet Relay Chat)