Виндоус 7: како да направите датотеките да се појавуваат во папките не како список, туку како вообичаени икони?

Здраво! Излезе некој долг наслов, но ох :), главната работа што ќе биде јасно за што се пишува статијата. И ќе напишам денес, како што веќе разбравте, за тоа како во Windows 7 да го направат тоа, така што наместо списоци, датотеките во папките се прикажуваат со нормални икони, добро или големи, ова е веќе аматер.

И ќе напишам денес, како што веќе разбравте, за тоа како во Windows 7 да го направат тоа, така што наместо списоци, датотеките во папките се прикажуваат со нормални икони, добро или големи, ова е веќе аматер

Не знам за вас, но не ми се допаѓа кога сите датотеки во папките се списоци, сè е мало, и не е погодно да се работи со нив. И по инсталирањето на Windows 7, по дифолт, сите датотеки се прикажани во табела. И, дури и ако го промените погледот, тогаш откако ќе ја затворите папката и повторно ја отворите, сè ќе се прикаже повторно во табела (список). Затоа, тука треба да поставите малку - како точно, ќе напишам сега.

[НОВО] Ф1 рејтинг за почетокот на 2019 година:
лаптопи

, рутери за дома , Мултифункционален уред , Енергетска банка , SSD , Паметни телевизори со високи поставки со 4K UHD поддршка , игри картички , Компјутерски процесори , Засилувачи за Wi-Fi , паметни телефони до 10.000 рубли , таблети за сурфање на Интернет , антивируси Одете во папката каде што има други папки или датотеки и кликнете на иконата за да го промените прегледот. Потоа изберете „Нормални икони“ или што ви одговара најдобро.

Павле направи работи, сега папките се прикажани по потреба. Но, сега треба да ги зачуваме овие промени и да ги примениме на сите папки. За да го направите ова, не затворајте ништо, туку кликнете на „Организирај“ и изберете „Опции за папка и пребарување“.

Windowе се отвори прозорецот за поставки на папката. Одете во табулаторот "Преглед", потоа кликнете на "Аплицирај на папки", потврдете со кликнување на "Да" и "Ок".

Така едноставно, можете да го поставите посакуваниот приказ за сите папки. Се надевам дека мојот совет ќе ви биде корисен. Willе има прашања, прашајте ги во коментарите. Среќно!

IRC (Internet Relay Chat)