Во контакт без телефон. Како да се регистрирате за VKontakte бесплатно: со или без мобилен телефон.

 1. Зошто ми е потребен мобилен број?
 2. Регистрација без телефонски број
 3. Традиционална регистрација "ВКонтакте"
 4. Зошто треба да го наведам телефонскиот број "VKontakte"?
 5. Како да се регистрирате "VKontakte" без телефонски број?
 6. Недостатоци на брза регистрација
 7. Како да го потврдите телефонскиот број?
 8. Стандардниот начин да се регистрирате на VKontakte
 9. Регистрирајте се во контакт без мобилен телефон
 10. Добивање виртуелен број во услугата Pinger
 11. Издавањето на виртуелен телефонски број сервис OnlineSim
 12. Регистрирајте "VKontakte" користејќи виртуелни броеви

Vkontakte е една од најпопуларните социјални мрежи меѓу Русите. Секој ден илјадници нови корисници се регистрирани во неа. Кога се регистрирате на страницата, потребно е да ги внесете вашите лични податоци. Регистрацијата е бесплатна и лесна, дури и ученик во основно училиште може да се регистрира во контакт. Со растот на хакове и спам социјална мрежа сајт управување периодично се менува правилата за регистрација. Со текот на времето, тие станаа многу поцврсти од порано. И сега Интернетот е полн со прашања од корисниците за тоа како да се регистрирате во контакт без да внесувате мобилен телефон и кодот кој треба да дојде во СМС пораката.

Во социјалната мрежа "Vkontakte" повторно се појави можност за нови корисници да се регистрираат на мрежата. Но, сега за да се регистрирате, треба да ја потврдите реалноста на вашиот идентитет преку мобилен телефонски број и на покана на корисници кои се препознаени преку мобилен телефон.

Можете да регистрирате нов корисник само во замена за неговиот број на мобилен телефон. На неговата официјална страница, креаторот на веб-страницата на Вконтакте, Павел Дуров, рече дека само оние корисници кои ја поврзале нивната страница со мобилен телефон и можат да потврдат дека имаат пристап до нив, имаат право да покануваат други учесници во социјалната мрежа. Корисниците кои сакаат да ја искористат таквата понуда ќе добијат покана преку SMS.

Зошто ми е потребен мобилен број?

 • Безбедност Регистрацијата со користење на мобилен телефон го прави спамери речиси невозможно.
 • Поддршка мобилни услуги социјална мрежа.

Меѓутоа, во иднина, креаторите на "Vkontakte" сакаат да ја напуштат обврзувачката сметка на адресата е-пошта . Затоа сакаат да ја зголемат заштитата на профилите и да ги заштитат корисниците од спам.

Регистрација без телефонски број

Како да се регистрирате во контакт без мобилен телефон и СМС? Не можете да ја активирате вашата страница без да внесувате број на мобилен телефон. Затоа, ако сакате да станете корисник на социјалната мрежа "Vkontakte", треба да купите мобилен телефон или барем да го земете од некој од вашето семејство. Без проверка на страницата преку мобилен телефон, нема да можете да додавате пријатели, да се придружите на групи и да пишувате приватни пораки. Потврдување на страница бара внесување број на мобилен телефон. Телефонот мора да биде во работна состојба. После тоа, телефонот ќе добие SMS со код, кој потоа мора да се внесе во посебна форма. Во иднина, кликнете на копчето "Испрати".

Ако веќе имате VKontakte страница и е врзана за вашиот број на мобилен телефон, тогаш за жал е невозможно да се креира втора страница со ист број. Ќе мора да добиеме нова СИМ картичка. Сега има многу промоции за бесплатна дистрибуција на СИМ картички. Можете исто така да контактирате со најблиската мобилна компанија и да донирате 5 минути за да добиете нов број.

Не плашете се дека треба да го наведете бројот на вашиот мобилен телефон. За испраќање на СМС пораки, парите нема да бидат повлечени од вас, регистрацијата на VKontakte веб-страницата е целосно бесплатен процес.

Регистрацијата на различни локации, по правило, бара активирање и потврдување на податоци преку мобилен телефон. Во оваа статија ќе научите дали е можно да се регистрирате "VKontakte" без телефонски број и како да добиете брз пристап до сите карактеристики на системот.

Традиционална регистрација "ВКонтакте"

Денес, можеби, тешко е да се сретнат човек кој не би бил член на еден од Руне. Меѓутоа, ако не сте запознаени со оваа веб-локација, традиционалната регистрација со наведување на деталите за контакт ќе биде соодветна за вас. И тука се поставува многу релевантно прашање: "Како да се регистрирате" VKontakte "без телефонски број?" Одговорот на тоа, ќе научите малку подоцна.

За да се регистрирате во системот, треба да отидете на официјалната страница "VKontakte" и кликнете на копчето "Регистрирај се" под формата за најава и лозинка. Во прозорецот што се појавува, треба да го внесете вистинското име и презиме. Потребни се вистински податоци за брзо наоѓање пријатели или поранешни соученици.

По пораката на името и презимето, системот ќе побара од вас да ја одредите земјата на престој и бројот на мобилниот телефон на кој еднократниот код за активирање треба да дојде во форма на SMS порака. Понекогаш системот не успее, па идентификацијата може да потрае.

Ваквите едноставни постапки ви овозможуваат да ја креирате вашата VKontakte лична страница за неколку минути, каде што сега можете да ги наведете вашите интереси, место на работа или студија и да пронајдете пријатели за комуникација.

Зошто треба да го наведам телефонскиот број "VKontakte"?

Идентификацијата на корисникот во системот се врши за да се исклучи регистрацијата на ботови и компјутерски роботи. Покрај тоа, програмерите на тој начин го заштитуваат сајтот од лажни и дупликати страници.

Пред околу 9 години, кога социјалната мрежа само што започна со работа, прашањето како да се регистрирате "ВКонтакте" без телефонски број никому не му пречи. Секој може да има лична сметка без да ги наведе податоците за контакт. Малку подоцна, системот воведе доброволна идентификација. Со други зборови, самиот човек одлучил да ги наведе неговите податоци за контакт или не. Пријавете се "VKontakte" без телефон е можно. Покрај тоа, системот не даде потсетници, кои во голема мера се поедностави се на сајтот.


Покрај тоа, системот не даде потсетници, кои во голема мера се поедностави се на сајтот

Како да се регистрирате "VKontakte" без телефонски број?

За жал, во моментот регистрацијата без наведување на мобилен телефон "ВКонтакте" е невозможна. Оваа иновација е вклучена во системот од есента 2014 година. Корисниците кои успеале да регистрираат сметки пред новите правила, можат да продолжат да комуницираат во социјалната мрежа без идентификација. Но, сајтот постојано потсетува на потребата за внесување на мобилен телефон, принудувајќи да внесете captcha при секое дејство.


Ако сте загрижени за тоа како да се регистрирате "VKontakte" без телефон, не треба да барате заобиколи, бидејќи тие не постојат. Единственото нешто што можете да направите е да се сеќавате на корисничкото име и лозинката од вашата стара страница за социјална мрежа. Како што споменавме погоре, сметките регистрирани пред иновациите не подлежат на задолжителна идентификација.

Недостатоци на брза регистрација

Не-персонализираната VK страница има помалку права од онаа за која корисникот наведува број на мобилен телефон. Со други зборови, ако ја заборавите вашата лозинка или најавите, ќе биде многу тешко да се поврати вашата сметка. Дополнително, при испраќање на пораки или коментари, системот ќе побара секој пат да внесува акаунт (код од сликата), предупредувајќи за задолжителна идентификација преку број на мобилен телефон. Таквото ограничување го комплицира животот во социјална мрежа и брзо почнува да ги нервира корисниците.


Како да го потврдите телефонскиот број?

Ако вашата страница не ја поминала процедурата за идентификација, можете да го наведете вашиот телефонски број кога внесувате сметка. За да го направите ова, треба да ја изберете земјата, кодот на мобилниот оператор и телефонот. После тоа SMS пораката со код за потврдување на податоците ќе биде испратена до наведениот број. Сите ограничувања од страната ќе бидат отстранети откако ќе го наведете еднократниот код и повторно ќе влезете во вашата VKontakte сметка.

Ако планирате да продолжите да комуницирате во социјална мрежа, да споделувате вести и да испраќате фотографии, задолжително проверете дали е идентификувана во системот. Можно е програмерите на сајтови да почнат во иднина да ги блокираат оние корисници кои не го потврдија својот идентитет. Подобро е да се заштитите сега отколку да ги вратите сите податоци во иднина. И тогаш прашањето за тоа како да се регистрирате "VKontakte" без телефонски број, нема да биде изненадено.

Таквите ограничувања во моментов се применуваат во сите популарни социјални мрежи. Регистрирајте се во "ВКонтакте" без телефон е невозможно, како во Однокласниците или Фејсбук. Ако вашата страница е создадена за целите на комуникација, а не ширењето на спам, тогаш нема причина да ги криеме вашите лични податоци. Покрај тоа, сите системи се обврзуваат да не пренесуваат информации на трети страни.

Современиот активен интернет корисник не може да го замисли својот живот без социјални мрежи, и со добра причина - овие ресурси обезбедуваат неограничени можности за комуникација и размена на какви било информации, било да се научни материјали, вести или музички композиции. Ако одлучите што да се регистрирате, социјалната мрежа VKontakte е најпопуларна во Русија, и за тоа ќе се дискутира. Во оваа статија ќе научите како да се регистрирате во контакт и да започнете да комуницирате со луѓе од каде било во светот!

Стандардниот начин да се регистрирате на VKontakte

Можеби системот за регистрација VKontakte, кога ви треба нова страница во моментов, е еден од најлесните на сајтови од овој вид. Се што треба да направите лична сметка, односно да се регистрирате правилно, е валиден број на мобилен телефон (можете без него, но повеќе за тоа подоцна). Значи, да ја разгледаме процедурата за регистрација (преку SMS на телефонот) токму сега и чекор по чекор:

Сега останува само да пополните профил и да пронајдете пријатели - и во целост можете да ја користите функционалноста на социјалната мрежа VKontakte.

Регистрирајте се во контакт без мобилен телефон

Претходно, можно е да се регистрирате во контакт со внесување на е-адреса, но сега оваа можност е откажана, а страница во контакт е поврзана со телефонски број, а само еден профил во контакт може да одговара на еден број. Ова беше направено со цел да не се пополнува ресурсот со десетици сметки на истото лице во контакт. Но, што да направите ако втората страница во контакт сега е од витално значење, и нема слободен број на мобилен телефон и нема можност да примате SMS на телефонот?

Во овој случај, можете да ги користите услугите кои помагаат да се креира виртуелен телефонски број, дури и ако всушност не постои телефон, и да се примаат пораки на неа. Еден од нив е Пингер. Регистрацијата во него не се разликува од посебни тешкотии, и покрај интерфејсот на англиски јазик. Единственото предупредување - за целосна работа на сајтот е потребно тековна верзија Flash Player.

Значи, одете на www.pinger.com/tfw/, а потоа пред да се регистрирате VKontakte, регистрирајте се таму, за што ги изведуваме следните дејства:


com/tfw/, а потоа пред да се регистрирате VKontakte, регистрирајте се таму, за што ги изведуваме следните дејства:

Откако ќе се отвори менаџерот за пораки, можете безбедно да го копирате бројот и да го испратите до регистрацијата во контактот, деталниот алгоритам на кој - тоа е начинот на регистрирање во контактот - е опишан погоре.

Во моментот, речиси сите социјални мрежи и услуги ги заострија правилата за регистрирање сметки, воведувајќи задолжително обврзувачки за бројот на мобилниот телефон. Но, за оние кои немаат мобилен телефон или не сакаат да "блескаат" со нивниот број на Интернет, постојат специјални услуги кои издаваат виртуелни броеви "за изнајмување". Всушност, виртуелен телефонски број само ви овозможува да добиете SMS порака со потврден код за регистрација. Строго кажано, ова е сосема доволно за да се регистрирате со VKontakte без мобилен телефон.

Добивање виртуелен број во услугата Pinger

Можеби најпопуларната услуга за виртуелна телефонија на World Wide Web е Pinger. За жал, услугата е странска, што резултира со потреба од мало знаење англиски јазик . Отворивме во прелистувачот (подобро е да се користи Google хром ) регистрација страница и кликнете на копчето Sing Up.

На нова страница Треба да ги внесете следниве податоци:

 • Корисничко име - саканото корисничко име, всушност, идното најавување за да се најавите на "Pinger";
 • Лозинка - саканата лозинка;
 • Потврди потврда за лозинка - лозинка;
 • Е-пошта - поштенска адреса за враќање на изгубената лозинка и информирање за новостите за услугата;
 • Возраст - возраст. Ако сте на возраст под 18 години, ќе треба да озборувате, инаку нема да можете да ја регистрирате понатамошната регистрација.
 • Пол - пол. Машко е машко, женско е женско.
 • Безбедносен код - кодот од сликата, со едноставни зборови, captcha.


Безбедносен код - кодот од сликата, со едноставни зборови, captcha

Откако ќе ги пополните полињата за регистрација, кликнете на копчето Следно.


Откако ќе ги пополните полињата за регистрација, кликнете на копчето Следно

Во следната фаза, сервисот, откако ќе ги анализира податоците внесени од вас, ќе издаде листа на слободни виртуелни броеви. Треба да изберете еден од нив и да кликнете на копчето Потврди. Промена на бројот издаден од услугата во иднина е невозможно.


Промена на бројот издаден од услугата во иднина е невозможно

Ако го заборавите издадениот број, тогаш е лесно да се запамети. Кликнете на врската Опции во горната странична лента и во полето Телефонски број го гледаме виртуелниот број означен како "Пингер".


Кликнете на врската Опции во горната странична лента и во полето Телефонски број го гледаме виртуелниот број означен како Пингер

Издавањето на виртуелен телефонски број сервис OnlineSim

Аналог на Ружски јазик на Пингер е услугата OnlineSim, која овозможува дури и без регистрација да ги користат сите можности на виртуелните телефонски броеви. Внесете ја лентата за адреси на прелистувачот на следната адреса :.


На десната страна на екранот, услугата идентификува четири бесплатни телефонски броеви кои можат да се користат без авторизација на OnlineSim. Доволно е да ги наведете кога се регистрирате со VKontakte и кодот го добиете директно во прелистувачот. Информациите за шифрата се ажурираат автоматски на секои 15 секунди.

Регистрирајте "VKontakte" користејќи виртуелни броеви

Може ли да се регистрирам на VKontakte без телефонски број? Можеби дури и страшните скептици ќе одговорат на афирмативно "да" на ова прашање. Откако добивте виртуелен број со кој било од горенаведените методи, останува само да се отвори веб-страницата за социјално вмрежување и да помине низ процедурата за регистрација. Следете ја врската

Зошто ми е потребен мобилен број?
Како да се регистрирате "VKontakte" без телефонски број?
Зошто ми е потребен мобилен број?
И тука се поставува многу релевантно прашање: "Како да се регистрирате" VKontakte "без телефонски број?
Зошто треба да го наведам телефонскиот број "VKontakte"?
Како да се регистрирате "VKontakte" без телефонски број?
Како да го потврдите телефонскиот број?
Но, што да направите ако втората страница во контакт сега е од витално значење, и нема слободен број на мобилен телефон и нема можност да примате SMS на телефонот?
IRC (Internet Relay Chat)