Враќање на базата на податоци од резервна копија во 1C 8.2.

Во случај на оштетување на базата, неправилно ажурирање или кога се појавуваат грешки поради различни неуспеси или падови на напон во електричната мрежа, можеме да ја обновиме информативната база 1C 8.2 резервна датотека .

За тоа како да го направите ова ќе кажете подолу.

Стартувај ја информативната база на податоци во режимот "Конфигуратор".

Потоа во режимот Конфигуратор изберете ја изборната ставка Администрација - Преземи информациска база Потоа во режимот "Конфигуратор" изберете ја изборната ставка "Администрација" - "Преземи информациска база". Изберете ја саканата резервна датотека. Следно, кликнете "Отвори". Треба да се забележи дека по преземањето на информативната база на податоци од архивата, целосно и неотповикливо ќе ги замени сите достапни податоци во овој момент во базата на податоци.
Потоа, ќе се појави прозорец кој ни кажува дека по заменувањето на Базата на конфигуратор, ќе се затвори. Кликни "Да".

Прогресот за превземање може да се види во долниот лев агол од прозорецот Конфигуратор Прогресот за превземање може да се види во долниот лев агол од прозорецот "Конфигуратор". По заменувањето на базата на податоци, програмата ќе понуди да го рестартира Конфигураторот. Кликнете "Не" и стартувајте ја базата на податоци во режимот "1C: Enterprise". Така, ја вративме базата на податоци од резервна копија.

Претплатете се на билтенот

Можете да го прескокнете читањето на записот и да оставите коментар. Поврзувањето е забрането.

IRC (Internet Relay Chat)