Windows 7 Поставување на Интернет конекција. Враќање на Интернет по инсталирањето на Windows: поставување на директна врска со мрежата

 1. Општи поставки
 2. Контролен панел
 3. 3G модем
 4. Прелистувачи за работа
 5. Заклучок
 6. Проверка на врската
 7. Инсталирање на мрежни возачи
 8. Како да креирате нова мрежна врска
 9. Можеби не сте забележале ...

Така популарниот Windows 7 без интернет конекција се претвора во нормален и незабележлив систем. Но, неговата особеност е дека можете да ги искористите пристапот до мрежата од било каде во светот. Прашувајќи за тоа како на Windows 7, потребно е да се одреди кој тип на конекција се користи.

Општи поставки

Пред да го поврзете Интернет на Windows 7, треба да го поврзете модемот со компјутерот. Без оглед на тоа кој тип на уред се користи, општите поставки се поставени исти. Затоа, изборот на прекинувач за Интернет сурфање, се фокусира на можностите на вашиот компјутер. На пример, Wi-Fi не работи на сите компјутери, а 3G модемите не секогаш го фатат сигналот добро во становите.

Контролен панел

За да го внесете режимот за Network settings, треба да го отворите табот Control Panel. Се наоѓа во менито "Започни". Оние кои го поставуваат прашањето "како да го конфигурирате Интернетот на Windows 7", имаат потреба од јазичето "Мрежа и Интернет", "Мрежен контролен центар" и дели ".


Така популарниот Windows 7 без интернет конекција се претвора во нормален и незабележлив систем

Нова конекција

Може да има потешкотии во поставката "Поставување нова конекција", бидејќи треба да го поврзете вашиот специфичен модем. На пример, сопствениците на "свирче" од мобилен оператор (3G модем) едноставно можат да го поврзат уредот, автоматско лансирање на драјвери и тивко користење на Интернет. Но, само ако е правилно конфигурирано. Ако не, прашањето дали на Windows 7 не ја изгуби релевантноста.

3G модем

Непрекинато "свирче" (оној што не бил правилно подготвен во продавницата за употреба) е поврзан со неколку кликања. За да го направите ова, одберете "Постави телефонска врска". Следно треба да го видите модемот поврзан со портата. Мора да го внесете бројот што треба да се бира (секој оператор има свој, обично регистриран во упатствата за уредот), по што треба да се појави пораката "Уредот е подготвен за употреба". Тоа е сè, можете да ги користите услугите на светската мрежа.


Брза конекција

Возачите за Интернет (Windows 7) не се потребни. Тие се веќе во најголем дел оперативен систем , само треба да го поврзете уредот. Изберете "Интернет конекција" (прво во листата). Забележете дека треба да биде безжичен, со голема брзина, бидејќи само оваа опција е погодна за модеми како што се ADSL. Бидете сигурни дека изберете PPPoE (голема брзина) врска. Треба да го внесете корисничкото име и лозинката обезбедени од интернет-провајдерот (на пример, Ростелеком или било кој друг). Сите податоци што треба да ги знаете пред да го поставите Интернетот. Во Windows 7, како и во случај на која било друга верзија, не можете да се поврзете на интернет без лозинка и најава. По успешна врска, можете да прикажете кратенка на работната површина, така што секогаш е при рака, или користете ја иконата што е минимизирана до фиоката (менито на екранот во близина на часовникот на дното на екранот).

Поставување Wi-Fi

Употреба на безжичен интернет Се запознаа со корисниците на персонални компјутери, особено со оперативен систем како што е Windows 7. Конфигурирајте го интернетот од Wi-Fi мрежи не е тешко. Модерните компјутери обично доаѓаат со вграден сигнал приемник. За да го фатите, треба:

 1. Вклучете го рутерот, проверете дали сè работи (едноставни технички чекори кои се опишани во упатствата за уредот).
 2. На компјутерот, проширете ја фиоката, отворете го јазичето со врски. Обрни внимание на новиот достапна конекција (пред да го вклучите рутерот тоа не беше). Името може да зависи од името на уредот или добавувачот на услуги.
 3. Кликнете на копчето "Поврзи". Внесете ја лозинката за Wi-Fi обезбедена од вашиот интернет провајдер.
 4. Можете да поставите функционирам "Поврзете се автоматски."
 5. Проверете ја врската.

Некои модели на компјутерски компјутерски единици не поддржуваат Wi-Fi конекции. Потребно е внимателно да се проучат сите точки од наставата, бидејќи постои ризик едноставно да не се поврзете со рутерот. Покрај тоа, новите модели веќе се произведуваат без вообичаените Ethernet кабли.

Прелистувачи за работа

Мајкрософт, откако објави операција Windows систем 7, се грижеше за корисниците преку создавање на нова подобрена верзија на стандардниот интернет пребарувач. И покрај ажурирањето, работата во него е многу тешка. "Internet Explorer" за Windows 7 може веднаш да се ажурира откако ќе се поврзете на Интернет или дури и да го промените прелистувачот на било кој друг (Google Chrome, Amigo, Mozila, Yandex Browser и други). На многу начини, брзината на интернетот зависи не само од провајдерот, туку и од која програма да ја користи. Стандардниот прелистувач не е многу брз, дури и ако преносот на податоци од мрежата е многу брз.

Можни проблеми

Ако сите чекори се завршени, и интернетот не работи, може да има неколку причини за ова. На пример, Wi-Fi не може да се поврзе, бидејќи нема безжичен адаптер или е оневозможено или блокирано. Можете да ја проверите неговата достапност, гледајќи во менаџерот на уредот на вашиот компјутер. Жичаната врска може да не работи бидејќи инсталираниот заштитен ѕид или антивирусот не го пуштаат. Проверете ги сите поставки, бидејќи овие програми може да детектираат нов пристап до Интернет како безбедносен ризик за вашиот компјутер. Вие само треба да ги оневозможите некои функции, и откако ќе отидете онлајн, повторно вклучете ги. Понекогаш корисниците едноставно внесуваат податоци погрешно кога пополнуваат лозинка и се најавуваат кога поставуваат опрема.

Друга опција е да се провери самиот уред на други компјутери. Можно е модемот или рутерот да е оштетен и да не работи. Не можете да направите ништо овде, или контактирајте со професионален компјутер корисник за помош, или контактирајте го вашиот оператор.

Заклучок

Пред да се поврзете на интернет на Windows 7, проверете ја опремата за перформанси. Потоа одете низ сите чекори за поставување на уредот. Проверете дали се е во ред, уживајте во сурфањето на интернет. Ако не можете да се поврзете, обидете се да ги поправите можните проблеми (на пример, неточен број за поврзување, грешка во лозинка или најава, други причини опишани погоре). Во случај кога е невозможно да се изврши автоматско приспособување, не е неразумно да се контактира професионалец.

На барање на корисникот LeksssIcon, објавувам прирачник за создавање на PPPoE содржина на Windows 7 .

Притиснете го копчето Start и во менито што се отвора, одберете ја ставката Control Panel .


Овде сме заинтересирани за точка на Мрежата и Интернетот , имено под-точка.


Ако отидовте на делот за мрежа и интернет , тогаш треба да го изберете Центарот за мрежи и делење и, повторно, под-став Преглед на статусот и задачите на мрежата .


Пред нас ја отворивме шемата на нашата мрежа и контролниот центар на главните мрежни параметри на оперативниот систем. За да креирате голема брзина, одете на линкот Поставување на нова конекција или мрежа .


Во дијалог прозорецот, изберете ја опцијата Поврзување на Интернет , кликнете Next .


Ако веќе имате креирано врски, системот може да сугерира да користите постоечка. Не давајте = =). Изберете ставка: Не, креирајте нова врска , кликнете Next .


Изберете поврзување со голема брзина (со PPPoE) .


Сега треба внимателно да го внесете вашето корисничко име и лозинка за пристап до Интернет. Бидете сигурни дека не заборавајте да го проверите полето Запомни ја оваа лозинка . Исто така, ако сакате, можете да го промените името на врската на кое било друго. По уредувањето, кликнете на копчето Поврзи .


PPPoE услугата стандардно, веднаш се обидува да воспостави врска. Ако не ви е потребна, слободно кликнете на копчето Skip .


Постапката за создавање врска е завршена - кликнете на копчето Затвори . Создадена е врска. За погодност, јас препорачувам да креирате кратенка на десктопот за брзо поврзување. За да го направите ова, во Центарот за мрежи и деликти во панелот од десната страна, изберете ја ставката Change adapters .

Меѓу достапните мрежни конекции Бараме поврзување со икона на модем и низа од WAN Miniport (PPPOE) во описот.


Кликнете на неа десен клик глушецот и во менито изберете Креирај кратенка . Системот ќе почне да пцуе дека не може да креира кратенка во врските и ќе понуди да го создаде на десктопот - што е токму она што ни треба. Кликнете Да . Значи, создадовме врска и донесеме кратенка до неа на работната површина - сега можете да работите.

Секој пат кога ќе го инсталирате оперативниот систем Windows, вие, сепак, треба да ја инсталирате програмата и да го инсталирате возачот. Повеќето од хардверот зависи од овие драјвери, рутерот не е исклучок. Затоа, со цел да се врати поврзувањето на глобалната мрежа со неговата вообичаена работна состојба после инсталирај го Windows Ќе треба да направите неколку едноставни чекори кои, сепак, бараат значително внимание од ваша страна. За да ви помогнеме во ова прашање, ние го подготвивме овој напис, каде што детално опишавме како правилно да го сториме тоа.

Веднаш направете резерва што го поврзуваме Интернетот со преинсталираниот оперативен систем на пример на Windows 7. Иако, откако ќе разберете како овој процес се изведува во овој оперативен систем, лесно можете да ги повторите овие чекори на други, помодерни верзии на неа.

Денес гледаме:

Проверка на врската

Ако користите редовен рутер, тогаш сте многу среќни, бидејќи нема да можете да го вратите Интернет. Како по правило, програмерите на bona fide routers преземаат потребен софтвер на нивните уреди, а се што ви треба е да го поврзете рутерот со компјутерот, по што возачите ќе бидат инсталирани без ваша интервенција. Вие само треба да бидете сигурни дека врската со локална мрежа е активен.

Значи, Windows е повторно инсталиран. Одете на Start - Control Panel - Центар за мрежи и делење .


Одете на Start - Control Panel - Центар за мрежи и делење

Сега проверете дали локалната мрежна конекција е активна. Во овој случај, под иконата за локална конекција, ќе го видите зборот " Network " и моделот на мрежната картичка што се користи. Ако ова не се случи - ставете го "огревно дрво".

Инсталирање на мрежни возачи

Се разбира, инсталирањето на драјвери значи дека имате или однапред подготвени драјвери или имате пристап до интернет за да ги преземете. Сепак, денес ние само се обидуваме да ја вратиме глобалната мрежа, па втората опција не ни одговара. Важен чекор во ова прашање е да се добие "пакет" со возачите однапред, така што тие можат безбедно да се инсталираат на новоинсталираните Windows.

Тука, повеќе од кога било, можете да ја користите корисничката алатка Driver Pack Solution , која има множество од голем број на драјвери и различни функции:

 • способност лично да го избере возачот за инсталација;
 • Автоматско откривање на софтвер кој е потребен во ажурирањето;
 • постојано дополнета база на возачи;
 • нема рекламирање и непристоен непотребен софтвер.

Можете да прочитате повеќе за оваа алатка. Линк за преземање во прилог.

Патем, уште една едноставна одлука како да не се "убие" возачот по инсталирањето на "Windows" ќе се создаде резервна копија Драјвери за компјутер (вклучувајќи мрежни драјвери). Зборувавме за ова. Исто така, тука можете да научите како да ги зачувате драјверите на вашиот компјутер по инсталирањето на Windows со нивното понатамошно закрепнување.

Ако ниедно од горенаведените не ја обнови глобалната мрежа на вашиот компјутер, тогаш локалните мрежни поставки се изгубени, што брзо се решаваат со создавање нова врска. Ајде да разбереме како да го направиме тоа во Windows 7.

Како да креирате нова мрежна врска


Ако сте го направиле сето она што е опишано погоре, во фиоката во близина на часовникот иконата што го прикажува статусот на врска ќе ја преземе следнава форма:

Со кликнување на иконата ќе се отвори прозорец каде што ќе го видите името на вашата мрежа и порака дека компјутерот има пристап до Интернет. Во спротивно, треба да ги повторите чекорите и да разберете каде сте направиле грешка.

Можеби не сте забележале ...

Во случај на неуспех "на сите фронтови" по обидите за обновување на интернет, препорачуваме да ги проверите жиците и сите конци на рутерот за дефекти. Можеби и порано инсталирај ги прозорците Вие не забележите дека дури и тогаш сте изгубиле контакт со глобална мрежа . Исто така, може да биде предизвикана од дефектната мрежна картичка на компјутерот. Ви препорачуваме:

Ви препорачуваме:

Можеби проблемот е скриен во овие детали.

Користете го гореспоменатите инструкции, проверете ги вашите акции за грешки и поставувајте прашања во врска со оваа тема во коментарите за да можеме брзо да одговориме и да дадеме детален одговор.

IRC (Internet Relay Chat)